@newguru, post #660
@Tomski, post #662
@slawekwozniak, post #665
@Tomski, post #662
@newguru, post #668
@newguru, post #668
@pgru2, post #672
@recedent, post #675
@recedent, post #678
@newguru, post #679
@recedent, post #680
Chodzi o to, że zbierzesz kasę w crowdfundingu i nagle "w praniu" okaże się, że kasy zebrałeś za mało. Co wtedy zrobisz? Wyślesz klawiatury nielicznym i znikniesz?
@Dorian3d, post #682
Tylko to była zbiórka 2 i miał formy .
@UJP, post #683
Jak niektórzy już wiedzą Phill uruchomił kolejną zbiórkę na klawisze do Amigi.
Aktualnie trwa wysyłanie klawiszy z partii pierwszej, którą dostałem.
Zbiórka jest tutaj link i tam są wszystkie szczegóły.
Zbiórka ma trwać jeszcze miesiąc - ale już widać, że się zakończyła sukcesem, więc teraz tylko kwestia ile dodatkowych klawiszy Phill wyprodukuje. Mają być gotowe razem z drugą partią a więc w okolicach sierpnia/września 2019.
Ja jeszcze nie podjąłem decyzji o tym, czy chcę przeprowadzić zbiórkę grupową, a potem ją dokończyć rozsyłając :) To trochę zabawy z tym jest ;)
@recedent, post #670
@cossack, post #685
@recedent, post #686
@newguru, post #668
Zbiórka? Absolutnie nie. Jeśli ktoś chce zrobić coś takiego u nas w kraju to niech wyłoży najpierw swoją (nie cudzą) kasę, a potem sprzedaje ile chce. Jak nie ma takiej kasy, a bardzo chce spróbować - niech weźmie kredyt. W przypadku zbiórki jest zbyt wysokie prawdopodobieństwo, że kupujący stracą pieniądze.
P.S. "Polska", "Polsce". Chyba że usiłujesz kogoś obrazić, wtedy podpadasz pod regulamin.
Nie pisałem nic o Polsce, pisałem o zbiórkach tego typu na rzeczy, w których facet-od-zbiórki kompletnie nie ma doświadczenia.
@cossack, post #687