Komentowana treść: Pożegnanie z Genesi
[#121] Re: Pożegnanie z Genesi

@wali7, post #120

W odpowiedzi na komentarz #120

Zresztą MOS wcale nie został pogrzebany, sądzę że z MOSTeamem można się dogadać. Większość amigowych programistów (w Polsce) z dwóch amigowych alternatyw posiada Pegaza, co rokuje nienajgorzej na przyszłość.

I coraz to więcej z nich rezygnuje, a to już wcale nie wróży tak świetlanej przyszłości...
[#122] Re: Pożegnanie z Genesi

@Kamul, post #121

W odpowiedzi na komentarz #121

I coraz to więcej z nich rezygnuje, a to już wcale nie wróży tak świetlanej przyszłości...

Kto, na Boga kto? Mów zaraz, chętnie kupię Pegaza od któregoś z nich!!!
[#123] Re: Pożegnanie z Genesi

Hmmm ludzie poczekajcie jeszcze i nie sprzedwajcie pegow :) .Miesiac

czy dwa jeszcze mozna poczekac :D :D :D
[#124] Re: Pożegnanie z Genesi

@MDW, post #110

W odpowiedzi na komentarz #110

Ech... Jasny gwint, powiedz mi wreszcie, coś ty się tak uwziął tych maków, do jasnej cholery! :)

Hardrware pryma sort, system bardzo przyjemny, programy są (i to te "pro" - nie wiem o jaką partyzantkę chodzi...), więc?...
[#125] Re: Pożegnanie z Genesi

@Drako^lM, post #123

W odpowiedzi na komentarz #123

ludzie poczekajcie jeszcze i nie sprzedwajcie pegow

Spoko, spoko. I tak juz nikt od nas tego nie kupi. Pegasos jest komputerem zycia tak jak Zaporozec byl samochodem zycia - "pokupisz nie pradaz". :) Bedzie toto stalo przed pare lat tak jak stoi Amiga, a potem wyniose na styrch i postawie obok Atari XL/XE. :)
[#126] Re: Pożegnanie z Genesi

@KAM_, post #124

W odpowiedzi na komentarz #124

coś ty się tak uwziął tych maków

Nie leza mi zupelnie. Poprostu nie lubie i juz. Poza tym jakbym mial w pracy pecety to moglbym sobie po cichu w "wolnych chwilach" cos prywatnego pogrzebac, a przez to, ze mam Maci to nie moge, bo tam nie ma tego co potrzebuje. :(
[#127] Re: Pożegnanie z Genesi

@MDW, post #126

W odpowiedzi na komentarz #126

A pomysl jak maja ci co na pegazach skladaja teksty - nawet sobie nie
pobrowsuja wygodnie.
[#128] Re: Pożegnanie z Genesi
heh spoznilem sie, a ponoc byla nezla dyskusja na #morphos miedzy
developerami...
[#129] Re: Pożegnanie z Genesi

@Kaczus, post #128

W odpowiedzi na komentarz #128

yep :) i to nawet niezla :D :D
[#130] Re: Pożegnanie z Genesi
[#131] Re: Pożegnanie z Genesi

@Kaczus, post #130

W odpowiedzi na komentarz #130

Straszne do czytania, nie zmęczyłem całości - jednak dobre jest podsumowanie na końcu: "sssh! keep silent, it's a cemetery!"

W połączeniu z informacjami na www.morphos.net daje to kiepski obraz. Bo niby kto Panom Programistom miałby wypłacić zaległe pieniądze? Bill Gates może? On chyba ma... Całkiem serio - rozumiem, za pracę należy się wynagrodzenie. Ale oni nie przyjęli do wiadomości, że są sami - dobry wujek odszedł i trzeba samemu wymyślić co dalej, nie będą pieniązki co miesiąc spływały na konto. A przecież można chyba sprzedawać obecny i przyszłe update MOSa... ale trzeba pogodzić się z sytuacją, że nie będą to te kwoty podane na stronie. Dopóki Panowie do tego nie dojdą (mogą jednak nigdy do tego nie dojrzeć, bo mają jakby nadzieję na Nowego Dobrego Wujka), nie będzie nowego MOSa.

Moim zdaniem są trzy możliwości definitywnego zakończenia impasu:

- Dobry Wujek się znajdzie, ale chyba nie amigowy (kto teraz w dobie prawie ukończonego OS4 wpakuje kasę w konkurencję?)

- okaże się że MOSTeam nie ma jednak praw do MOSa i zostanie on uwolniony (raczej mrzonki, choć kto wie?)

- MT postanowi sprzedawać update

Tak czy inaczej - czekać, namawiać, czekać, namawiać....
[#132] Re: Pożegnanie z Genesi

@wali7, post #131

W odpowiedzi na komentarz #131

Ja proponuje sie wczytac w loga i okaze sie, ze kasa nie jest glownym problemem tutaj.
[#133] Re: Pożegnanie z Genesi

@marcik, post #132

W odpowiedzi na komentarz #132

Trochę się wczytałem i wiem ,że problemem jest brak dziewczyn w piekle (zresztą, nawet w tym temacie były różne opinie) ;)
[#134] Re: Pożegnanie z Genesi

@MDW, post #91

W odpowiedzi na komentarz #91

(...) i kontynuowac te meczaca zabawe.

A własnie dzisiaj słyszałem w PR3, że zabawa nie powinna być planowana ani w jakiś sposób zobowiązująca, męcząca... Powinno być spontanicznie i radośnie... ;)
[#135] Re: Pożegnanie z Genesi

@Jacek Piszczek, post #69

W odpowiedzi na komentarz #69

1M euro

Hmm a pozatym to wszyscy zdrowi

O wartości towaru nie decyduje chciejstwo posiadacza towaru tylko rynek. A im dłużej panowie zwlekacie tym rynek jest mniejszy, a im rynek jest mniejszy tym towar jest mniej warty. PROSTE I OCZYWISTE.

Na moje oko możecie z MOS'a wyciągnąć z 50K euro teraz, a za pół roku daj Boże 30K

[#136] Re: Pożegnanie z Genesi

@htn, post #95

W odpowiedzi na komentarz #95

Pecety od dawna nie mają ROM-u ;)

[#137] Re: Pożegnanie z Genesi

@Kaczus, post #130

FUCK! Jak przez Was wszystkich nie zaliczę paru przedmiotów to chyba naprawdę zrobię komuś krzywdę... Takich rzeczy nie wolno upubliczniać przed sesją!!!!!!
[#138] Re: Pożegnanie z Genesi

@Kaczus, post #130

kurcze zaczytałem się a to już po połnocy, ktoś kto uczestniczył w tej "farsie"? niech powie czy coś jeszcze było ciekawego powiedziane bo log się urywa. i powiem tyle: porąbani są coponiektórzy a i jeszcze jedno - jak działa mol na pegasosie2 - trzeba chyba jakis system mieć ;)
[#139] Re: Pożegnanie z Genesi

@Marek Szyprowski, post #137

W odpowiedzi na komentarz #137

FUCK! Jak przez Was wszystkich nie zaliczę paru przedmiotów to chyba naprawdę zrobię komuś krzywdę... Takich rzeczy nie wolno upubliczniać przed sesją!!!!!!

He he, u mnie jest dokładnie ten sam problem...
[#140] Re: Pożegnanie z Genesi

@rzookol, post #138

W odpowiedzi na komentarz #138

Ponoć całkiem nieźle, a na jaju 2.6.9 (z łatkami) lub 2.6.10 jeszcze lepiej. Właśnie ściągam od kilku dni...
[#141] Re: Pożegnanie z Genesi

@Marek Szyprowski, post #140

W odpowiedzi na komentarz #140

Jak Ci chodzi linux na Pegasosie ? Stabilny ? Nie zwalnia ? Szukam wszystkich informacji na temat linuxa na Pegasosie i Amiga One . Jestem przed kupnem nowego sprzętu . Jaka wersja chodzi na MOL-u? . Z góry dzięki! :)
[#142] Re: Pożegnanie z Genesi

@Marek Szyprowski, post #137

W odpowiedzi na komentarz #137

:] ja tez mam jutro kolo (wlasciwie to juz dzisaj) a stracilem dobra godzina na czytanie tego + nie wiem ile na czytanie ppa.
[#143] Re: Pożegnanie z Genesi

@marcik, post #132

W odpowiedzi na komentarz #132

Ja proponuje sie wczytac w loga i okaze sie, ze kasa nie jest glownym problemem tutaj.

Nie warto, i tak znajdę tu sporo różnych interpretacji. Wystarczy mi. pozdr.
[#144] Re: Pożegnanie z Genesi

@Goramo, post #135

W odpowiedzi na komentarz #135

Niestety, im (niektórym oczywiście) chyba od życia w świecie algorytmów kompletnie się pomieszało. Liczą na rynek embedded systems, jakby zapominając że na tym rynku zupełnie za darmo można mieć Linuxa (i jeszcze kilka systemów). Ot klasyczny przykład zerwania więzi z rzeczywistością.
[#145] Re: Pożegnanie z Genesi

@wali7, post #122

W odpowiedzi na komentarz #122

jak chcesz kupic to odezwij sie do mnie!!

[#146] Re: Pożegnanie z Genesi

@wali7, post #143

W odpowiedzi na komentarz #143

Nie warto, i tak znajdć tu sporo różnych interpretacji

Na Amigaworld.net ludzie zinterpretowali tego loga jednoznacznie. To już koniec.

Pojawiaja sie juz pierwsze kondolencje dla userow i sympatykow MOSa.

Moze jednak warto pozbyc sie uprzedzen i dostrzec ze jednak jest jakas alternatywa.

Ja rozumiem ze zdecydowana wiekszosc z Was, po kolejnym zawodzie jest wkurzona rozczarowana i nie ma zamiaru kolejny raz ryzykowac.

Jesli jednak ktos ma zamiar pomimo wszystko dalej bawic sie w Amigowanie i stac go na zakup nowego sprzetu to polecam.

Naprawde wbrew temu co czytaliscie, czy nawet sami kiedys napisaliscie, na OS4.0 pracuje sie niezle. Ja jestem zadowolony. Polecam.

[#147] Re: Pożegnanie z Genesi

@Mufa, post #146

W odpowiedzi na komentarz #146

Na Amigaworld.net ludzie zinterpretowali tego loga jednoznacznie. To już koniec.

No koniec to moze jeszcze nie jest, ale faktycznie moze byc.

Pojawiaja sie juz pierwsze kondolencje dla userow i sympatykow MOSa.

Coz kondolencje niepotrzebne, dzieki mosowi i pegasosowi ja przedluzylem sobie zabawe w amigowanie inaczej 2 lata temu kupilbym sobie zamiast pegasosa wypasionego pcuja. I pewnie tak zrobie, jesli mos przestanie mi wystarczac, a nie bedzie dalej rozwijany.

Jesli jednak ktos ma zamiar pomimo wszystko dalej bawic sie w Amigowanie i stac go na zakup nowego sprzetu to polecam. sprzet na artici mam i wiem, ze drugiego takiego bym nie kupil, a szczegolnie tak ograniczonego jak mA1. dodatkowo chodza juz sluchy w zle podpietym kontrolerze przerwan na mA1.
[#148] Re: Pożegnanie z Genesi

@Mufa, post #146

W odpowiedzi na komentarz #146

os 3.1 był używany przez dziesięć lat, taki sam schemat może spotkać mosa, szczególnie że programistów zajmujących się nim jest bardzo dużo: zamiennik ambienta się pisze, tcp/ip można przecież napisać, klasy mui też można samemu rozwijać. Niestety nie bedziemy mieli qboxa - ale on i tak nie był amigowy, no i przydało by się udostępnienie sterów do 3d dla readeona oraz pełnej dokumentacji programistycznej (to moze już jest - nie wiem dokładnie ale słyszałem, że są problemy z przekompilowaniem Basiliska bo nie ma dostępnego api do obsługi mmu)
[#149] Re: Pożegnanie z Genesi

@rzookol, post #148

W odpowiedzi na komentarz #148

Panowie z MOST sami nic nie robia i nie pozwola skorzystac z dobrodziejstw nowych czesci systemu innym, bo kazda ciekawsza funkcje sobie #define PRIVATE zrobili.

Jak taka zgraja psow ogrodnika...
[#150] Re: Pożegnanie z Genesi

@rzookol, post #148

W odpowiedzi na komentarz #148

Przy 3.1 byla nadzieja na zmiane sytuacji i kilka razy tylu aktywnych developerow, teraz sytuacja jest diametralnie inna... Dlatego jesli szybko sie nie wyjasni i developerzy odejda, juz niektuzy zreszta zawieszaja swoje projekty.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem