Komentowana treść: Secret of my Soul - recenzja
[#91] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Grzegorz Kraszewski, post #85

Sam zaczales wycieczki na moj komentarz:

"Tak to jest jak komuś agresja przesłoni zdrowy rozsądek."
[#92] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #76

Btw lepiej naciągac na Pegasosa niz na A1 która nie ma szns rozwoju i jest bradzo droga i chyba zbliża sie jej koniec .... Zreszta pegasosa można bezproblemu nabyc a mA1 trzeba czekać na procki 3-5 miesiecy . Ile jeszcze ich sprzedaja 300-2000 sztuk i co dalej.Dlatego uważam ze genesi dobrze zrobiło że poszło w linux-a a efekty odrazu widac peg 2 G3 za 299 $. Kupe za to mA1 nie sądze. A tak pozatym to na pegu spokojnie można używać kilkanascie dystrybucji linuxa i dzialaja bez problemow

-------------------------------------------

Pegasos II G3

www.projectxenocide.com

[#93] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Grzegorz Kraszewski, post #89

"Ja uważam, że chociażby dlatego, że nad MOS-owym SFS-em pracowało kilku niezależnych programistów, ta wersja jest lepsza od tej w OS4"

To twoje zdanie i jest odmienne od mojego z tych samych powodow co uzywanie SCSIConfig. (Nadal nie podales zrodla na czym sie opierali)
[#94] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #78

Widzisz Grzegorz prowokujesz, kazesz mi 2 razy sprawdzac a sam piszesz od rzeczy bez sprawdzenia.

Najpierw pomyłkę nazywasz prowokacją, a dwie linijki dalej pytasz, czy mogę normalnie z Tobą rozmawiać? Mogę normalnie rozmawiać z osobami, które rozmawiają ze mną normalnie. Ale z osobami, które twierdzą, że piszę od rzeczy i że naciągam kogoś na kupno Pegasosa nie będę rozmawiał normalnie, przykro mi. Zresztą swego czasu na eXecu miałem już próbkę Twoich możliwości, teraz więc biorę dystans. Wracając do FFS-a - sprawdziłem, stwierdziłem że nie mam racji, przyznałem się do błędu. Gdzie tu jest prowokacja?
[#95] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Drako^lM, post #92

Nie wszystkich interesuje Linux :)

[#96] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #93

Opierali się na tych samych źródłach, które później dostał Jorg Strochmayer. Przecież John Hendrikx jest twórcą SFS... SCSIConfig też jest zły dlatego, że napisali go ludzie z MOS Teamu?
[#97] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Grzegorz Kraszewski, post #94

Hmm ...

Sam zaczales wycieczki na moj komentarz:

"Tak to jest jak komuś agresja przesłoni zdrowy rozsądek."

Mowilem o tym - byc moze zupelnie si enie zrozumielismy i stad wyszla cale "nieszczescie" ?
[#98] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Grzegorz Kraszewski, post #96

Wiem kto jest autorem SFSa.

Tylko twierdze ze bylo w nich mase bledow.

[#99] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Grzegorz Kraszewski, post #96

SCSIConfig - swoje zdanie oparlem na zdaniu osob ktore go uzywaja i sa na tym portalu. Pzrykro mi ze niktorzy co innego mowia w rozmowch prywatnych a co innego na forum.
[#100] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #98

Wiem kto jest autorem SFSa. Tylko twierdze ze bylo w nich mase bledow.

Pewnie tak. Ale myślisz, że pozostałe 4 osoby co robiły przez te 4 lata? Poprawiały wcięcia nawiasów w kodzie?
[#101] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #95

To wiadomo ale dzieki temu jest szansa na tani sprzet:) Co juz widac na przykladzie pegasosa . A jak nie interesuje cie linux to nie musisz instalowac.

------------------------------------------

Pegasos II G3

www.projectxenocide.com
[#102] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Grzegorz Kraszewski, post #100

Przy najblizszej okazji sprawdze Ten SFS i wtedy wrocimy do rozmowy. Zobaczymy czy byly to tylko poprawiane nawiasy czy cos wiecej :)
[#103] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #93

Coz, jednak sie skusze. Autorzy MOSowych wersji SFS opierali sie na zrodlach ktore dostali od Hendrikxa. A wersja dla OS4 jest oparta na zrodlach ktore jeden z developerow dostal od MOSTeamu aby robil wersje dla m68k, ktorymi MOSTeam sie juz nie chcial zajmowac. Ale drogi sie rozeszly i kazdy rozwija samemu SFS a wersja dla OS4 pozostawia pewne watpliwosci co do swojej legalnosci (wedlug moich informacji zrodla zostaly przekazane wylacznie w celu tworzenia wersji dla m68k, ale nie przeskadza to autorowi SFS tworzyc wersje dla OS4, czy ostatnio zarzucic support dla m68k. Oraz przy kazdej okazji nazywac MOSTeam zlodziejami czy jakos tak a przy wchodzeniu na jego strone po wykryciu przegladarki dzialajacem pod MOSem przekierowywac go na www.morphos.net - jakiez to dojrzale zachowanie ;) ).

[#104] Re: Secret of my Soul - recenzja
No i setka komentow przekoroczona...

I pomyslec, ze watek jest o jakiejs zwyklej gierce...

Niedlugo pod watkami o games top 10 beda flame-warsy :D
[#105] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Drako^lM, post #101

Juz mielismy karty PPC bez natywnego systemu. Odpowiedz sobie jak dlugo ktos bedzie pisal chartatywnie system ? Tylko nie mow mi ze Grzegorz i Jaca bo w to nie uwierze :) Linuxa to ja mam na piecu i to za tansze pieniazki :)
[#106] Re: Secret of my Soul - recenzja

@marcik, post #103

To tylko Twoja wersja wydarzen. Nazwiska i kwoty mowia co innego.
[#107] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #105

Hmm, a ile osob z OS4Teamu jest zatrudnionych na pelnym etacie a ile pisze "charytatywnie"?
[#108] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #106

Ok, wiec z checia chcialbym poznac Twoja wersje wydarzen odniosnie histori SFSa dla OS4. Moze razem dojdziemy do tego jak bylo naprawde?
[#109] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #105

A czy ja mowie ze musisz odrazu instalować linux-a .Są ludzie których kręci linux na PPC . Dlatego na pegasosie jest suport proste .I jak widac są tego efekty
[#110] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #106

Twierdzisz, ze autor MUI klamie domagajac sie pieniadzy za swoja prace ? Ja rejestrowalem MUI u niego i jakos nie bylo z tym problemu wiec twierdze ze jest wiarygodny.
[#111] Re: Secret of my Soul - recenzja

@marcik, post #107

Pytaj Developerow OS4 lub ich ksiegowego :)
[#112] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #105

Odpowiedz sobie jak dlugo ktos bedzie pisal chartatywnie system?

To OS4 się już Hyperionowi zwrócił? Bo z wypowiedzi Friedenów i Hermansa wynikało, że jeszcze nie? A piszą od czterech lat jak mnie pamięć nie myli.
[#113] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #110

A co MUI do do sprawy skad sie wziely zrodla SFS w MOSTeamie a pozniej w OS4Teamie?
[#114] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #111

Ostatni raz jak czytalem aw.net to dowiedzialem sie tylko Freidenowie sa zatrudnieni a reszta pracuje za friko, wiec z tym charytatywnym systemem to ja bym sie tak nie zapedzal ;)
[#115] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #110

A co ma wspólnego autor MUI z SFS-em? Poza tym autor MUI dogadał się z MOS Teamem pół roku temu ponad, więc ten kotlet, którego odgrzewasz jest już zdecydowanie nieświeży.
[#116] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Grzegorz Kraszewski, post #112

Mylisz sie nawet jeszcze nie minelo 3 lata.
[#117] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Grzegorz Kraszewski, post #115

Jakos nie wycofal swojego nazwiska wiec argmuent odpada.
[#118] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #117

Ze swej strony zamykam watek.

Zycze dobrej nocy.

[#119] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #116

Co nie zmienia faktu, że na razie Hyperion wciąż dokłada do interesu.
[#120] Re: Secret of my Soul - recenzja

@Amig_OS, post #118

wysłany z ---.gl.digi.pl Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

Hmm... to z microA1 już się nie da wejść do sieci czyżby ten mega-wypas-system nie potrafił Aaaa... już wiem PPA nie jest godna napisania komentarza na os4

P.S Czy naprawde tak trudno napisać MorphOS i Pegasos II przecież to nie boli, naprawde ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem