[#73]
Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków
@Grzegorz Kraszewski,
post #72
Podał, podał. Wystarczy zajrzeć na AmigaWorld.net albo na ANN. Język obcy chyba nie jest dla Ciebie przeszkodą?
Na ANN nie zaglądam, na AmigaWorld przyznam szczerze że przeoczyłem newsa, szybko został przykryty przez Synergy i RockBeat. No cóż tam jednak zdążyli przekazać kilka pierwszych wrażeń na gorąco. Choć konkretny komentarz był tylko jeden:
Here are a few of my experiences:
- no floppy support (not even _WITH_ running a Kickstart, original trackdisk.device seems to do something nasty)
- no audio support if running without Kickstart(?)
- if you've an X-Surf, try to use MNI driver with Miami, SANA-II driver doesn't work
- Toccata didn't worked for me (again, toccata.library does stg nasty about interrupts, maybe i'm wrong though)
- only graphics cards specified in the compatibility list work, CGFX V4 drivers won't work
- there is no overlay (if i remember correctly) and no 3D for CVPPC/BV
- take a care about resetlevel in startup-sequence! my CSPPC needs resetlevel=5, probably your card also will need different one than the default value 1.
- read the readme.
Dobra mam tylko jeszcze parę pytań i znikam co by nie dręczyć przeczulonych. Nie będą to oczywiście pytania w stylu co robisz czekasz na OS4, czy zostajesz na MOSie, do podjęcia takich decyzji trzeba czasu i spokojnych testów. Mam nadzieję że na moje pytania z łatwością odpowie każdy bawiący się tym systemem nawet przez kilka godzin.
1. Prędkość, czy przesiadając się z 060/50Mhz ewentualnie 040/40 Mhz aplikacje działają szybciej czy wolniej.
2. Zawartość. Jak system rozwinął się w porównaniu choćby do OS3.9. Czy możecie porównać "wagę obu płytek", ilość plików w katalogu, devs, libs, tools, prefs itd.
Czy na płytce z MOSem jest tego więcej, a może mniej ?