Komentowana treść: MorphOS 1.4.5 dla klasyków
[#121] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #119

A dlaczego miałby nie zadziałać ? Może tylko (jak zwykle w przypadku classica) brakować nieco szmocy...
[#122] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #115

O dziwo nikt tego nie uczynił, ciekawe czy 100% classicowców w Polsce, jest podczas trwających właśnie wakacji tak bardzo zapracowanych, że nikt nie zainstalował jeszcze systemu.

No popatrz na mnie. Ja bym mógł Ci cokolwiek powiedzieć dopiero po 17:00. A zastanów się ilu takich jak ja jeszcze może być. Amigowcy to nie są dziatki pierwszej młodości i nie każdy ma akurat urlop czy wakajce.

Proponuje zamiast pisać komenty na takim poziomie, lepiej też jak to sie wyraziłeś "mnie olać". Tak chyba lepiej byłoby dla wizerunku PPA.

To będzie trudne, bo muszę czuwać, czy nie robisz się mało kulturalny.

O kulturze, z którą tak bardzo walczysz i zarzucasz jej stały brak

O kulturze to może lepiej już nie mówmy, właśnie dałeś doskonały przykład swojej.

Spójrz na siebie, bo jak widzę nawet na siebie krytycznie spojrzeć nie potrafisz. A argument "odbijania piłeczki" już mi się znudził. Każdy ma na szczęście swój rozum i widzi, kto z brudnymi buciorami wpada i robi zamęt (komentarz 58), a później pisze o "kulturze" i o tym co się rzekomo tu dzieje (komentarz 99).
[#123] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Dziadziomiecio, post #112

sciagnij jeszcze raz archiwum z iso teraz jest poprawione

[#124] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@amigafan, post #120

Heh już na forum odpowiedziałem jeśli tak nie ruszy to kaplica :)
[#125] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@mailman, post #122

To będzie trudne, bo muszę czuwać, czy nie robisz się mało kulturalny. Każdy ma na szczęście swój rozum i widzi, kto z brudnymi buciorami wpada i robi zamęt

No proszę jaki wrażliwy się zrobiłeś, a przecież ja tylko zadałem pytanie o wrażenia komentujących. To przecież nic w porównaniu z buciorami jakimi weszli Twoi koledzy, choćby w przypadku wątku o nowościach na OS4Depot. Rozumiem jednak że to Ci wogóle nie przeszkadza. Jeśli zwalcza się wrogów ludu, to wszystko jest OK. A Mufa niech siedzi cicho i grzecznie nadstawia drugi policzek.

[#126] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #125

Na szczęście to tylko Twoje zdanie...
[#127] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #125

Z góry przepraszam, że pociągne dalej ten off topic, ale musze zpytać. Dlaczego jesteś taki oschły? ;) Postawa takiego sztywniaka stała się już bardzo groteskowa. Wiem to bo sam miałem podobne cechy i ich nie dostrzegałem.

Wracając do tematu: gorące komentarze jak te mos działa jeśli jeszcze się nie pojawiły to się na pewno pojawią. Cierpliwości. Przedstawiono Ci argumenty dlaczego może jeszcze takich wypowiedzi nie być.
[#128] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #125

dowód Twojej kultury i "czerownych" :

[#129] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@mailman, post #126

Na szczęście to tylko Twoje zdanie...

Swoje zdanie, na takie praktyki wyraziłem wczoraj tu

[#130] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #129

Czy to znaczy ze konczysz tez komentowac tutaj?
[#131] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@marcik, post #130

Czy to znaczy ze konczysz tez komentowac tutaj?

Skutecznie kiedyś przegoniono stąd Szamana czy Arka i myślę że takie komentarze, jak te wczorajsze mają za zadanie przepędzić i mnie. I właśnie dla tego, trochę jeszcze Was pomęczę swymi komentami (no chyba że mnie zbanują).

[#132] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #129

Dodam tylko, że PPA znajuduje się na innym serwerze niż strona, do której podałes linka.
[#133] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@grxmrx, post #132

Dodam tylko, że PPA znajuduje się na innym serwerze niż strona, do której podałes linka.

A w menu hostujemy moja była strona znajduję się tak dla jaj ?

[#134] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków
[#135] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #129

Jeszcze listy płac brakuje, i mamy sławną stronę zapka, w podobnym stylu. ;)

[#136] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #133

A po co miałbym usuwać? :) Skoro link był w tym menu wcześniej to nie zmieniałem, przecież to by nie miało sensu, no chyba żebym miał jakieś uprzedzenia co do Ciebie i tak Cię nie lubił, że aż wykasował link, ale nic z tych rzeczy (z resztą sam wiesz jak jest bo w jednym komentarzu już o tym pisałem).
[#137] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@MinisterQ, post #135

Az sie lezka w oku kreci, co nie? Ehh, to byly czasy

[#138] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@grxmrx, post #127

zrozumcie Mufę, on dzisiaj ma jeden z gorszych dni w życiu... :

Czwartkowy ranek nie zapowiadał niczego szczególnego, na drzewie, już od samej wiosny, para skalnych gołębi zajęta była opieką nad pisklętami. Dla Mufy, mieszkającego w domu nieopodal drzewa, jak się zdawało, miał to być kolejny, nudny dzień urlopu. Deszcz nawet przestał lać, wyjrzało słońce, wiec Mufa po wykonaniu paru przysiadów wstał z łóżka. Dokonał porannych ablucji i ubrał świeżą amibieliznę, amiTshirt i spodnie w biało-czerwoną kratę - "tych spodni, to mi pół eXeca zadrości", pomyślał z ukontentowaniem. Po odśpiewaniu Amihymnu, zaczynającego się od słów "Niech żyje Amiga, już więcej nam nie miga..." podszedł do lodówki i sprawdził, czy została jeszcze AmiCola. Była, akurat ostatnia puszka. Otwarł ją i usiadł przed AmigąOne. Pierwsze pięć minut cieszył oczy widokiem pękatego pudła z pyszniącą się dumnie naklejką "Amiga". W końcu nacisnął Power.

Po 10 sekundach system był gotów... pierwsze piętnaście minut poprzesuwał z przyzwyczajenia ikonki, otwierał i zamykał okienka Workbencha mrucząc z zadowoleniem "jaki ten natywny Picasso szybki". W końcu wziął głęboki oddech, włączył IBrowse i wszedł na Execa. Odpisał na posty w zażartej, bo aż piętnastopostowej dyskusji pod newsem o nowym, natywnym programie. Cóż, tyle przyjemności, pomyślał, twarz jego przeszył grymas niesmaku i wpisał w linijkę adresu: www.ppa.pl. Kliknął na pierwszy news... już po ilości gwiazdek wygenerowanych przez filtr sieciowy natywnego stosu OS4 wiedział że to jakaś zła wiadomość z obozu tych, tych niedobrych..., tych złych i zakłamanych, tych złych i zakłamanych niebieskich robali! Niestety, mimo posiadania w systemie wielu tak ulubionych przez prawdziwych Amigowców programów nie znalazł takiego który umożliwiłby odczytanie zagwiazdkowanej wiadomości.

Jak wicher wypadł z domu i popędził do kafejki internetowej za rogiem. Wcisnął ikonkę z niebieską (niebieska - coż za zbieg okoliczności, pomyślał z satysfakcją) literką e i wpisaniu adresu ppa przeczytał news. ..... był naprawdę zdruzgotany. Świat nagle poczerniał i wypełnił samymi nieprzyjaznymi ludzmi, nawet zdjęcie pierwszej sympatii z dzieciństwa zdawało mu się przedstawiać jakąś maszkarę. Po prostu wszystko rozpadło się na kawałki.

Po godzinie smętnych rozważań zerwał się na nogi i zakrzyknął "panie pułkowniku Mufo, wróg w granicach! a Ty nie wstajesz, na koń nie siadasz, szabli nie wyjmujesz? co się stało, żołnierzu?". Kopniakiem otwarł drzwi, ryknął "do bojuuuuuu!" i popędził do domu. Tylko para skalnych gołębi zdziwiona hałasem z dołu ciekawie wyjrzała z gniazda, po czym spokojnie wróciła do karmienia piskląt. Trzeba się spieszyć - w końcu jesień za pasem!
[#139] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #129

Gdybyś doczytał dalej (ale tego raczej nie zrobiłeś, bo przecież ty robisz tylko zamęt nie słuchając argumentów), SirLEO przeprosił Cię za to. Fakt, że nie wiadomo o co tam chodziło, ale przeprosił.
[#140] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@wali7, post #138

Masz u mnie duze piwo :) Gratulacje za swietny tekst! :)
[#141] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #131

I właśnie dla tego, trochę jeszcze Was pomęczę swymi komentami (no chyba że mnie zbanują).

Za kompromitację bana nikt nie dostanie. Co najwyżej wszyscy parskną śmiechem i będzie co wspominać za 5 lat :D
[#142] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@wali7, post #138

No i jak, wszyscy mają urlop i nikt nie ma czasu ? Pan Wali7 jak widać bardzo się nudzi

Ja wciąż czekam na konkrety, przypominam prędkość i OS4Emu.

P.S.

Panie Wali7, system nie bootuje się aż w 10s, news o MOSie znajduje się również na eXecu. Nie chadzam do kafejek i nie jeżdżę konno :D

Jestem też chyba najbardziej zainteresowany tym systemem ze wszystkich ludków z kręgu eXeca.

Mimo wszystko dzięki za komentarz, lubię się pośmiać nawet z siebie, pod warunkiem że karykatura zrobiona jest ze smakiem i na poziomie tak jak w tym przypadku.

[#143] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #142

a dlaczego na eXec-u motyl MOS-a jest czarny
[#144] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #131

Skutecznie kiedyś przegoniono stąd Szamana czy Arka

I znowu, to jest na szczęście tylko Twoje zdanie...
[#145] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #142

też mam urlop, niestety się nie nudzę - właśnie szpachluję sufit mojej sypialni.

cieszę się, że tekst został odebrany radośnie - trzeba nam wszystkim trochę luzu ;)
[#146] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #142

Widzisz wystarczy troszke dystansu do Siebie i Innych.... ;)
[#147] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@Mufa, post #133

Można powiedzieć, że masz rację, dla jaj tam jest, zważywszy na poziom jej wykonania. Tylko nie cytuj tego, bo to Twoje słowa.

A wracając do tematu; bo wiesz, my mamy długie ręce i kilka serwerów na całym świecie (aktualnie kombinujemy jeden w Niemczech), ale na tym właściwym to nie byłeś. Ale skoro strona już nie traktuje o Amidze, to właśnie zostanie zdjęta. Bowiem złamałeś warunki, dzięki którym miałeś konto.

A odnośnie tekstu na owej stronie, to jakże fajnie jest wyrwać kilka zdań z kontekstu i dorobić swoje widzimisię. Ciekawe, czy zauważyłeś pewne różnice, takie jak brak emotek, zapewne było ich kilka. Dowcipu też nie zrozumiałeś, ale co tam, pewnie nikt nie skojarzył, a co najważniejsze, nie wspomniałeś tam słowem, że kilka komentarzy niżej, po zwróceniu mi uwagi przez grx-a, przeprosiłem Ciebie imiennie za wplątanie w wątek.
[#148] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@SirLEO, post #147

Ale skoro strona już nie traktuje o Amidze, to właśnie zostanie zdjęta.

Dziękuję, jeśli można też prosić, to zdejmijcie również stronę o "Złotym Medalionie", z góry serdeczne dzięki.

[#149] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@krismiszcz, post #143

bo to jest czarny, zły, bardzo zły motyl ;)
[#150] Re: MorphOS 1.4.5 dla klasyków

@krismiszcz, post #143

Bo zawsze był :) Ja to zawsze odbierałem tak, że kolor motylka MorphOS ma kolor zbyt jaskrawy i psuje nieco wygląd strony. Nie tylko te logo pewnie mają nadal w czarnej konwencji, ale jak jest to nie wiem bo tam nie zaglądam. Nic w tym złego nie ma.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem