Zrozum jedno,
EFIKA NIE JEST KOMPUTEREM DESKTOP , tylko amigowcy na siłę robią z tego komputer.
Pozatym skoro dla ciebie radeon 9250 jest przestarzały, to co powiesz na znacznie gorszego radeona 7000 w micro A1, bądź radeona Mobility 9000 64 MB w samantha

, że to cud techniki

, przecież oba są znacznie wolniejsze od R9250 AGP 128 MB 128 bit :) .
Widzisz, ja uwazam że Tobie jest lekko niewsmak, że wyszedł sprzęt dla znienawidzonego MOS-a , a taka "boska" samantha, dalej jest w fazie prototypu i nie wiadomo kiedy będzie ją można kupić i czy będzie dla niej OS4.
@komentarz #54
Nowoczesny, nieprodukowany Radeon 9200
Nie ma to jak nowoczesny R7000 lub mobility 9000 64 MB .
kontroler HDD kiepski transfer ale za to UDMA
Za to kontroler w A1 działa bosko , prawda
2,5' - znowy przejściówka lub mały - droższy dysk
Ach jakie te laptopy są nieprofesjonalne, używają badziewnych dysków 2,5', po co przejściówka
AGP - kanapka - PCI
No ba, nie ma to jak nieskanapkowana AmigaONE. Pozatym, z tego co wiem to RAISER, jest normalnym wyposażeniem komputerów tzw LOW-Profile, wiesz, nawet A4000 desktop taki miała ;) , a w pracy mój DELL też taki ma.... co za amatorszczyzna z tego DELL-a .
W porównaniu do nowych Amig z G3, G4 to naprawdę niewiele szybciej.
W porównaniu do mojego Athlona 4000+ z odczytem z ramu na poziomie 5500 MB/s, i transferem z HD na poziomie 180 MB/s, to te nowe Amigi z G3 i G4 nie sięgaja nawet do pięt.
Widzisz, jak ładnie porównuje się komputery różnej klasy.
Zrozum, że na upartego EFIKA, to taka A600, a pegasos to A4000, ktoś chce tylko pobawić się systemem itd, bierze efike za ok 100Euro, chcesz normalnego komputera , masz pegaza.... tak trudno to zrozumieć
Ostatnia edycja: 15.03.07 20:44:09