Komentowana treść: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte
[#151] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Grzegorz Kraszewski, post #143

A kto powiedział, że musisz 9200 włożyć? - a jaką szybszą kartę gfx obsługuje w pełni mos?

A mierzyłeś wydajność kontrolera w AmigaOne? - mimo flushowania IDE w AOne jest przynajmniej 2x szybszy i też działa w DMA

Chyba jednak Ty sobie "bełkoczesz"
[#152] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Grzegorz Kraszewski, post #147

Ile wolniejsza?
[#153] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #149

ale IBrowse ani AWeb nie pozwala na spofoowanie Firefoksa na Win,
więc na pewno z nich nie piszesz... co prawda Sputnik pozwala, ale nie
sądzę abyś używał Sputnika
[#154] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@TomK, post #150

Nie że będzie a jest :) Efike jak zamówisz dostajesz odrazu z riserem
...
[#155] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #151

obecnie MOS obsługuje Radeony od 8500 do 9250 - najszybszą z nich jest
Radek 8500 Pro. Ale tak jest pod MOSem1.4.5, Efika będzie wyposażona w
nowy MOS ze sterownikami dla Radeonów >9250 (doszły mnie słuchy
jakich, ale nie chciałbym szerzyć sensacyjnych plotek :) , w każdym
razie gdyby były prawdziwe, mógłbym zastąpić moją 8500 na coś kilka
razy mocniejszego)
[#156] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@TomK, post #150

W porządku kilka osób napisało że przelotka będzie w komplecie pożyjemy zobaczymy.

A na co tutaj czekac? Sporo osob ma juz efike od dluzszego czasu i nie slyszalem o tym zeby ktos nie mial reisera (dla przykladu - moja ma). A jakbys zadal sobie troche trudu i wszedl na strone genesi to ten reiser jest na zdjeciu i nawet jest wymianiany jako ficzer. Wiec naprawde nie rozumiem na co tu czekac.
[#157] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Sir_Lucas, post #146

No niestety nie jestem taki młody.
Nie chcę myśleć jaki rodzaj onanizmu Ty uprawiasz rotfl
[#158] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@wali7, post #153

Wyśmiejesz każdego kto tutaj używa Win+Firefox?
[#159] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #157

Niestety przez cały ten watek juz pokazałeś jak to nie chcesz myśleć

Wszystko jest pokazane a TY nie chcesz myśleć. Może i masz sporo wiosen, ale mózg to też już Ci chyba zgąbczał
[#160] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #158

A to juz jest eklektyzm i demagogia

A Ty????
[#161] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Sir_Lucas, post #159

Zabierz się lepiej za ten swój onanizm bo jesteś coś nadpobudliwy.
[#162] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #152

Ile wolniejsza?

1,76 raza.
[#163] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #161

Nie powiedziałem ze nie jestem?

Ciekawe za co Ty się zabierzesz?

A może nawet nam powiesz?

Ostatnia edycja: 15.03.07 21:36:11

Ostatnia edycja: 15.03.07 21:37:03
[#164] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #158

żartujesz? tu nie chodzi o używanie Win i Firefoks, bo sam używam niekiedy Firefoksa (ale tylko pod Linuxem), a teraz piszę z Opery pod Win. Tu chodzi o afiszowanie się swoją amigowością, mimo że się amigi nie używa na codzień (no może do popykania w Superfroga). Jak amigujesz? Trollowaniem na temat czegoś czego nie widziałeś na oczy, ale uważasz (lub powiedziano Ci) że dla "prawdziwego amigowca" jest be. Tylko tyle?
Ja Pegaza używam na codzień, głównie zresztą do sieciowania, i uzywam pod nim jak najbrdziej Amigowego oprogramowania (chociaż dzięki Bogu kluczowe programiki juz dawno doczekały się MOSowych, natywnych, nowoczesniejszych i bardziej funkcjonalnych odpowiedników)

Ostatnia edycja: 15.03.07 21:39:53
[#165] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #158

Nie,on sie wysmiewa tylko z ciebie.ech,dalbys sobie spokoj z pisaniem bzdur na temat komputerow/systemow ktorych nawet nie widziales na zywo.
sam i os4 beda mialy wszystko najlepsze,najnowsze i w oslawionej jakosci.
[#166] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #152

Na chwile zapomnijmy o wąskich gardłach i taktowanaich pamięci etc, oto czyste prędkości procków:

PPC603e/240 Mhz - 295 MIPS
PPC604e/233 MHz - 340 MIPS
MPC5200B/400 Mhz - 760 MIPS

Czy to Ci wystarczy do uświadomienia sobie co jest "ile wolniejsze"?
[#167] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #149

Kiv_Master piszący z Amigi, z jedynej amigowej przeglądarki, zmienia sobie "to co pisze nad postem" na Firefox/Windows... Doprawdy straszne! ;)

Ostatnia edycja: 15.03.07 22:28:15
[#168] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #158

Czekaj, to jak to jest... Ty wyśmiewasz marcika, za to że używa AMIGOWEGO IBrowse do pisania komentarzy, a gdy Ciebie, jedynego amigowca ze słusznymi poglądami, wyśmiewają za używanie "amigowego" duetu Win+Firefox to wielka obraza...

Nikt nie broni korzystać z czegoś innego niż IB/AWeb, ale twoja postawa wyrażana za pomocą naprawdę "amigowego" softu wzbudza uśmiech politowania.;)
[#169] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #151

[b]A kto powiedział, że musisz 9200 włożyć? - a jaką szybszą kartę gfx obsługuje w pełni mos

Na dzień dzisiejszy najszybszą kartą jaką obsługuje MOS jest radeon 8500 (jest znacznie szybszy niż radeon 9200 :) ) pozatym skoro R9200 jest dla ciebie za wolny, to co powiesz na R9000 Mobile w samantha , przecież to jest jeszcze wolniejsze od R9200 :D . W Efice przynajmniej moge sobie wybrać typ karty, a w sam nie .

A mierzyłeś wydajność kontrolera w AmigaOne? - mimo flushowania IDE w AOne jest przynajmniej 2x szybszy i też działa w DMA

ROTFL , w AmidzeONE nie działa DMA na standardowym kontrolerze, dopiero zewnętrzny kontroler na PCI umożliwia uruchomienie dysków w DMA, poczytaj troszke o "ficzerach" A1 ;)
[#170] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #120

skąd wiesz, że akurat tyle?

Od kosmitow. Podobnie jak ludziki z prawicowo-brunatnego portalu
[#171] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #125

A dragowanie ekranów to jak najbardziej amigowy feeling.

I jeszcze przesuwanie super ikonek :P
[#172] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #131

Efika jeśli w ogóle to możliwe byłaby normalna w poprzednim wieku, a teraz to tragedia.

Zadna tragedia. Jezeli wciaz internetuje na A1200+PPC (na OS3 lub MOS) i jednak mozna wszystko zrobic, jednoczesnie sluchajac mp3 i robiac duzo innych rzeczy, to Efika bedzie niezlym, pozytywnym kopniakiem :)
[#173] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #133

Temat amigowych browserów był już chyba poruszany

Tak, a Ty wciaz jestes w pracy. Pracoholizm to tez fajna sprawa, ale odpal kiedys net w domu, na Ami
[#174] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #149

przecież można to zmienić!

No to zmien, zachowaj przynajmniej pozory ;)
[#175] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Andrzej Drozd, post #173

OK
[#176] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Kiv_Master, post #158

Wyśmiejesz każdego kto tutaj używa Win+Firefox?

Chcesz kontynować temat przeglądarek?Przypomnij sobie wypowiedź (mam nadzieje że wiesz co mówisz i nie muszę cytować Twoich słów?) w której podważałeś autorskość Sputnika.
Wyśmiejesz developerów Firefoxa,że opierają się na zewnętrznych źródłach?To tyle tytułem przeglądarek.
Wracając do głównego wątku mam do Ciebie jedną prośbe:zrób mi małe porównanie możliwości "wypasionych clasiców",A1,Peg1,2,Efiki w stosunku do ceny.Jesteś w stanie to zrobić,czy dalej będziesz trolował na zasadzie "widimisie"?
[#177] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@Olo, post #169

R9200 jest dla ciebie za wolny, to co powiesz na R9000 Mobile w samantha , przecież to jest jeszcze wolniejsze od R9200 . W Efice przynajmniej moge sobie wybrać typ karty, a w sam nie .

odkiedy to r9200 jest szybsze od r9000? w ktorej bajce to widziales?
[#178] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@DRACOX, post #177

A czym się różni Radeon 9000 od 9200 ??.
[#179] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@waldiamiga, post #178

w skrocie? MOCA srednio 2-3x

r9000 to kontynuacja 8500 czyli ukladow swego czasu z wyzszej polki ,r9200 zas to uklad "budzetowy" i tak pomimo ze 9200 niby nowszy i wiecej ficzerow ma to w praktyce na 9000 smiga jak szalone doom3 ,unreal2004,splinter cel 1,2 czy nfsu2 na najwyzszych detalach w rozdzialkach 1024x768 i 1280x1024 gdzie te same gry na 9200 juz ledwo chodza na srednich przy 800x600 :D sprawdzone organoleptycznie swego czasu ,jak te karty wyszly na rynek

Ostatnia edycja: 16.03.07 18:48:42
[#180] Re: AROS dla Efiki - prace rozpoczęte

@DRACOX, post #179

myslisz ze mobile to tylko taka ladna nazwa?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem