[#190]
Re: AmigaOS 4.1 wydany dla Pegasosa 2
@Solo Kazuki,
post #189
> Następny zaczyna... ile czasu minęło od mojego posta?
Sorry - nie mogłem się opanować!
> No właśnie... jakoś nie widzę szału zakupów Amithlonów. IMHO Amithlon właśnie udowodnił, że przejście na x86 niczego nie zmieni. I tak skończyłoby się na wymaganiu konkretnych układów. A to nie ma najmniejszego sensu.
Szału zakupów nie ma, bo produkt od lat nie jest oficjalnie rozwijany i sprzedawany...
> Jakoś nie wydaje mi się, żeby M$ chciał wylądować w "piaseczku"
No przepraszam za ogólnikową wypowiedz. Chodziło mi o przyszłość procesorów PPC w desktopach. W konsolach mają się one bardzo dobrze i chwała im za to!
> Tja... i będzie to trwało tyle, ile budowa autostrad w Polsce.
W Amigowym Światku cały rozwój tyle trwa, już się przyzwyczaiłem...
> Amigowy system na x86 istnieje już dawno
Zgadza się. Dlatego jestem jego użytkownikiem. Mogę go odpalić na moim sprzęcie. Oczywiście tempo rozwoju jak wyżej, ale i tak jestem pod wrażeniem, choć oczywiście nie jest to dla mnie w pełni funkcjonalny system. No ale hobby to hobby

.
> Pozostaje jeszcze kupno platformy, na którą wyszły w/w systemy. Wybór jest wasz.
Dotychczasowy sprzęt dla w/w systemów ze względu na swoje walory oraz cenę jest poza moim zainteresowaniem. Jeżeli któryś z tych systemów pojawi się legalnie na Mac-a Mini lub PS3 to obiecuję, że zakupię bez marudzenia! A tymczasem inwestuję regularnie w firmę Cloanto.