@rzookol, post #443
Nie podoba mi się podejście twórców LATAMI nie dlatego, że uważam LATAMI za nieamigowe tylko dlatego, że z ich wypowiedzi wynika że będzie można olać system i programować w nowych trybach pod sprzęt niszcząć totalnie zgodność systemową. Takie działanie uważam, że błąd programisty/twórców, który prędzej czy później odbije się czkawką.
@stachu100, post #448
@rzookol, post #456
po co ? prawdopobienstwo wygranej jest takie jak prawdopodobienstwo osiagniecia przez natami sukcesu rynkowego
@SzaryWilk, post #465
@ruberum_ignis, post #440
Udowaniasz mi, ze posiadajac ten sam procesor nie emuluje maca, korzystajac z ShapeShiftera.
Rownie dobrze mozna powiedziec, ze Amiga Sam/x1000 ma sporo wspolnego z PS3 czy jest wrecz makiem...
To co definiuje wspolczesny komputer to nie tylko procesor, ale mnostwo innych rzeczy. Amiga powstala bo geniusz wymyslil wspaniale kosci graficzne i muzyczne. Dopasowali potem do tego przyzwoity mikroprocesor, kilka ciekawych usprawnien. Na sile zaadaptowano os, i troche software...
Osiagniecia graficzne ST byly dosc watpliwe w porownaniu z Ami,
zaawansowane PC z tego roku(1992) pokonywaly Amigi z AGA.
Kazde dzialajace urzadzenie z amigowym duchem to bardzo dobra wiadomosc
@zxcvb8000, post #467
@Duracel, post #441
@ruberum_ignis, post #468
Zobacz swoje komentarze - twierdziles, ze karta z PPC nie bedzie emulatorem, a Natami jest emulatorem.
Cytowane zdanie mialo Ci udowodnic, ze choc definicja komputera jest dosc jasna z punktu widzenia informatyki, to tak naprawde, zeby nazwac cos Amiga czy czymkolwiek innym trzeba zrobic cos odrobine innego niz konkurencja;
...coś o grach 3d ? ...
Jesli czescia amigowej tradycji sa karty pc i ppc (a w sumie po 'dekadzie' MorphOsa mozna tak powiedziec) to tym bardziej jest tworzonie zgodnie z wytycznymi sp. Commodore i pomyslami tychze .
Ale to co ja oczekuje to jest joystick-emulator sprzetowy.
@SzaryWilk, post #466
pieta achilesowa amig uklad odpowiedzialny za grafike 3 d,moze podyskutujemy o tym co bedzie miala nat ami i jak to sie ma do starych ukladow takich jak aga
@rzookol, post #456
@rzookol, post #472
mam nadzieje, że jesli korzystasz z peceta to także jest taki tradycyjny, z gniazdami ISA 8bit rozwinietymi do 128 bit, przeciez to takie tradycyjne
@Duracel, post #478
@rzookol, post #479
Wartością Amigi i rozwiązań Amigowych jest system i związane z nim technologie.