@rzookol,
post #45
No właśnie. To FAJNE maszynki, chyba drugi raz w historii "next-gen" Amigi (MacMini też jest fajny, choć jego faktor fun'u jest zdecydowanie mniejszy niż Pbook'a)
Wg mnie MorphOS i Aros mogą się uzupełniać, i bardzo fajnie działać na sprzęcie przenośnym. A1Xk to mastodont, który fajnie mieć w kolekcji, czy muzeum, ale używać ??? no sorry.....
A1 0,5k to bohomaz, który ośmieszył Acube.
Skoro next-gen amigowanie to hobby, to Morphos team fajnie to zrobił - przystępny sprzęt i dla wielu dobry system.
Hyperion po prostu doi amigowców - pewnie równie dobrze mogliby wydać AmigaOS na sprzęt przystępniejszy cenowo, tylko po co....
Więcej użytkowników, więcej problemów, a tak mają spokój. Jaki gość po wydaniu ponad 1k Euro będzie płakał, że sprzęt beznadziejny i nic nie działa :) Przecież to wstyd byłby dla niego :) Ja w tej polityce nie widzę "od fanów dla fanów", którą faktycznei reprezentuje MOs team, wygląda mi to raczej na "chcesz być true amigowcem, kup nasz beznadziejny i mega drogi shit, a będziesz KIMŚ"
Jeszcze nie tak dawno myślałem, że next-gen Amiga w obecnych rozwiązaniach nie ma sensu zupełnie, jednak idea i jej realizacja przez MorphOS team jakoś do mnie przemawia. Zaczynam rozumieć, że komuś takie rozwiązanie może odpowiadać. I za to wielki szacun dla gości. Gdybym miał minimalnie chęci by bawić się systemem, pewnie zainwestowałbym w Mos'a :)Choć i tak, dla mnie next-gen Amigami są i pozostaną konsole i iSprzęty.......
Ostatnia edycja: 21.09.11 20:51:36