Komentowana treść: MorphOS 3.3
[#181] Re: MorphOS 3.3

@MorphOS_pl, post #174

bojowy rwks, jak to piszesz, ma blogi z ok. 2k wyświetleń dziennie, ktoś chce przedstawić MOSa u mnie? skrobnąć dwa słowa o kontynuacji idei amigi i wrzucić kilka screenshotów + linki do PPA? nie ma problemu?

bojowy rwks, jak to piszesz, zachęcił już wieli ludzi do wchodzenia na PPA i zainteresowania się tematem amig/neo-amig

ale pamietaj, ja jestem mały pluszowy misiaczek w porównaniu z innymi stronami, blogerami linuksowymi/IT - do których można regularnie wysyłać chocby jakiś press release czy release notes

trzeba atakować
[#182] Re: MorphOS 3.3

@rwks, post #181

ktoś chce przedstawić MOSa u mnie? skrobnąć dwa słowa o kontynuacji idei amigi i wrzucić kilka screenshotów + linki do PPA? nie ma problemu?

Tak. Ja. Ale linki będą do MorphOS.pl .
[#183] Re: MorphOS 3.3

@rwks, post #181

skrobnąć dwa słowa o kontynuacji idei amigi i wrzucić kilka screenshotów + linki do PPA

Ja skrobię artykuł do PPA o MorphOS ,będą screeny i inne takie :D No ale to pewnie Ciebie nie interesuje :)
[#184] Re: MorphOS 3.3

@Ender, post #119

Dobre OK
Ktoś tu pisał o sposobach na promocję MOS... jeśli o WLKP idzie, to jest to jakiś pomysł:D
[#185] Re: MorphOS 3.3

@MorphOS_pl, post #182

z chęcią polecę MorphOS.pl z aktywnymi pozycjonującymi linkami na moich blogach, oraz każdą inną inicjatywę, PPA i inne wspierające MOSa,
[#186] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#187] Re: MorphOS 3.3

@Olo, post #183

"Ja skrobię artykuł do PPA o MorphOS ,będą screeny i inne takie szeroki uśmiech No ale to pewnie Ciebie nie interesuje "

Interesuje mnie i zapraszam

pierwszy aspekt który mnie interesuje

Ponowne wykorzystanie sprzętu używanego albo klasycznego (aspekt oszczędnościowy, ekologiczny, minimalistyczny), jako bloger roku 2012 w mojej kategorii dostałem nawet zaproszenie na konferencję na MTP gdzie mam przedstawić te koncepcje w odniesieniu do Linuksa, ale emulacja i neoamigi też planuję włączyć w akcje - zobaczymy jak wyjdzie z moim przyjazdem do Poznania - ale na blogach co jakiś czas podejmuje te tematy.

Aspekt mody - jest gigantyczne zainteresowanie klasykami, szczególnie grami, emulacją Amigi - jest jedno distro linuksa, które zintegrowało prekonfigurowany e-uae z AROSem i może odpalać klasyczne gry i użytki z Amigi. Jest na to wzięcie. A gdyby do tego mieć neoamigowy os działający na nowszym sprzęcie (i tanszym) - rewelacja. Tym wątkiem też się zajmuje

tak czy inaczej - jest co zdzialać

a takich jak ja jest wielu, wszystko w naszych rękach
[#188] Re: MorphOS 3.3

@rwks, post #187

Super. Trzymam kciuki.
[#189] Re: MorphOS 3.3

@Tom3k, post #137

Dlatego napisałem, źe te 300zł + parę stówek za sprzęt to mało jak na hobby. Chodzi mi tylko o to, źe dla przeciętnego Polaka takie 300zł to jednak namacalna kwota, a dla naszych sąsiadów z Europy zachodniej to koszt mozna powiedzieć, jedynie symboliczny.
[#190] Re: MorphOS 3.3

@Adam_K, post #189

masz rację, mimo to w Polsce jest potencjalnie mocna społeczność i jako Polacy lubimy się angażować w spolecznościowe projekty IT

jesteśmy narodem "z jajem"

my husaria, my Mickiewicz...!
[#191] Re: MorphOS 3.3

@MorphOS_pl, post #182

Panowie, by się nie rozeszło po kościach, kiedy art zejdzie z 1 strony PPA - jak trzeba coś działać, popromować PPA czy MOSa (a także AROSa którego też bardzo lubię) piszcie coś i działamy,

mój idioten-book:
https://www.facebook.com/remigiusz.roman.witczak
[#192] Re: MorphOS 3.3

@rwks, post #191

Chcesz na siebie wziąć odpowiedzialność za to że nakłonisz kogoś do wydania kaski na coś co gdy już opadną emocje to dostrzeże że go rozczarowuje i będzie miał ci za złe że go namówiłeś?

PS.: Dzięki dla Ittaj za to że wspomniał o tych Linuxach. Poczytałem, pooglądałem screeny, ciekawe ciekawe. Jak pojawi się na rynku coś fajnego i nowego co nie będzie chciało działać na Win7 a na Linuxie pójdzie, to będę wiedział jakiego szukać. ;)
[#193] Re: MorphOS 3.3

@ZbyniuR, post #192

Chcesz na siebie wziąć odpowiedzialność za to że nakłonisz kogoś do wydania kaski na coś co gdy już opadną emocje to dostrzeże że go rozczarowuje i będzie miał ci za złe że go namówiłeś?

Powtarzaj to wszystkim sprzedawcom na świecie. Przecież celowo wzbudzają w ludziach emocje, żeby ich skłonić do zakupu czegoś. Tak działa reklama.
[#194] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#195] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#196] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#197] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#198] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#199] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#200] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#201] Re: MorphOS 3.3

@ZbyniuR, post #192

nie rozumiem tego rozumowania,

Amidze nic w aspekcie dobrej rozrywki nie brakuje, a jeśliby dodać do instalacji prekonfigurowany e-uae to zabawa pelną gębą (ja wiem, że można na Win, ale to nie to samo)

inzynierowie i ten typ osób to ludzie z jajami, którzy lubią się bawić i eksperymentować, tydzień temu koledzy wydoili łychy i czystej za kilka stów, na imprezie którą organizowałem - czy dla pewnego grona pare stów na system do rozrywki i eksperymentów to dużo?
[#202] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#203] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#204] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#205] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#206] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#207] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#208] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#209] [post oznaczony jako OT] wyświetl
[#210] Re: MorphOS 3.3
"MorphOS is for Amiga users. Period.

And it's for those Macintosh users who like to experiment and experience a new operating system on their PowerPC Macs."

Skąd cytacik? Z jedynej strony poświęconej starym maczkom, na której znalazłem cokolwiek o MOSie:
http://lowendmac.com/ed/patting/12sb/morphos-version-3.html

Użytkownicy starych maców są, jak mi się wydaje, sporą grupa docelową. To komputerowi hobbyści, którzy chętnie zainteresowaliby się i MOSem - nie dlatego, że amigowy, tylko jako kolejnym alternatywnym systemem na ich maszynki - ale o nim nie słyszeli. Na swoich portalach znajdą bardzo szczegółowe informacje o tych komputerach, kilometrowe tabelki z danymi technicznymi, w których to tabelkach nie będzie rubryki "MorphOS capable" - ale może być "Windows support"... Bo administratorzy tych portali o Mosie mogliby i słyszeć, tylko nie bardzo wiedzą, które są "capable", ani jak MOSa instalować i używać i boją się pytań od swoich użytkowników. Dobrze znający MOSa i angielski MOSista mogłby tam wiele dobrego zdziałać (z punktu widzenia czysto makowego też, wszak developerzy MOSa to siłą rzeczy eksperci od powerowego hardwaru Appla, wkład w rozwój portali inny niż promowanie MOSa byłby na pewno bardzo mile widziany).
http://www.apple-history.com/
http://www.everymac.com/
http://lowendmac.com/ (the best)

"It is not a full OS X replacement, but it can come close to it (...) it could be the fastest still-supported operating system for older PowerPC Macs."
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem