Forum » PPA
Wątek zamknięty
[#61] Re: GLOSUJ NA PPA

@mailman, post #58

Kurcze ale jak animgify beda miec taki przyrost caly czas to nas rozwala. Za 2-3 dni nam przeleca kolo nosa z taka predkoscia, ze nawet ich nie zauwazymy. :( Trzeba cos wykombinowac poki jeszcze jestesmy pierwsi. Nasza pozycja naprawde zaczyna byc zagrozona. :( Gdzie do cholery jest obiecana kawaleria z zachodu? ;)
[#62] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #61

Jak zwykle zachod nas olewa. Zawsze tak bylo. Przyjda jak sami sobie poradzimy. :)

Kurcze! Nie ma w Polsce 200 amigowcow z dostepem do netu? Jesli kazdy oddalby choc jeden glos dziennie, przyrost bylby kolosalny.

Do boju zatem! Nie liczmy na zachod. Zawsze radzilismy sobie sami. :D
[#63] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #61

Ja dalem znac naszym na pewnym portalu raczej ogolno komputerowym ale, ale nie powiem na jakim. Trzeba sie pomalu zakonspirowac i obmyslec plan dzialania. Czuwaj!
[#64] Re: GLOSUJ NA PPA

@Andrzej Drozd, post #63

Oby tylko szubko cos wymyśleć bo mają niezły przyrost, mi się juz adresu mail skończyły wyczerpałem wszytkie swoje, siostry i taty jutro znowy je wykorzystam :D

[#65] Re: GLOSUJ NA PPA

@Pawel, post #64

Tlenowcom tlenu zabrakło a gifowcom zabraknie w końcu kasy na sms

[#66] Re: GLOSUJ NA PPA

@grxmrx, post #65

Ale trzeba uwazac, bo moze gifowcy to tak naprawde gitowcy?
[#67] Re: GLOSUJ NA PPA

@Andrzej Drozd, post #46

no super!
juz jest. na razie nikt nie komentuje, ale na pewno głosują :)

[#68] Re: GLOSUJ NA PPA

@gracka, post #60

Szkoda mi T4U, to była zdrowa i wesoła rywalizacja, ale może nas jeszcze czymś zaskoczą. Ja zaczynam podejrzewać, że skumali się z gifami. ;)
No ciekawie gif ruszył z kopyta, zastanawiam się, jak oni się organizują, bo jakoś nie znalazłem tam forum.

BTW: w katalogu Onetu to jesteśmy na pierwszym miejscu w swojej kategorii.
[#69] Re: GLOSUJ NA PPA

@Andrzej Drozd, post #1

ARBUZ MÓWI: PPA WALCZY I ZWYCIĘŻY. Wyklęty powstań ludu.... Sorki nie ta bajka.
Te sms-y też nie są takie drogie. Więc dziennie jadę po smsiku i jednym głosie.

PPA RULEZZZ!!!!
[#70] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #61

Gdzie do cholery jest obiecana kawaleria z zachodu?

szkoda, że AW.net akurat teraz zdechł.
dałem newsa na www.amiga.org. skorzystałem z tego co na MorphZone napisał mailman.

słuchajcie! a może by tak na wschodzie poszukać wsparcia?! tam taki potencjał ludzki! albo u naszych najbliższych i bliższych sąsiadów?
może my stukamy pod zły adres? :)
[#71] Re: GLOSUJ NA PPA

@R-Tea, post #70

może my stukamy pod zły adres?

Czy ktoś z obecnych zna chiński?

[#72] Re: GLOSUJ NA PPA

@Sylwester, post #71

Chinski to nie :) ale jakbym wspomogl sie nieco slownikiem to po rosyjsku moge cos sprobowac napisac. Tylko jak sobie poradzic z tymi ich fontami? Chyba, ze napisze im na obrazku w jakims programie graficznym, hehehe. :) Zna ktos jakis rosyjskojezyczny aktywny portal amigowy? :D
[#73] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #72

właśnie szukam, ale po co zaraz rosyjskojęzyczny?
może jest jakieś rosyjskie PPA po angielsku.
A Węgrzy? A Czesi? Zdaje się że Czesi mają jakiś angielskojęzyczny portal. możliwości jest dużo.

Ale wstyd, nie znam żadnych amigowych portali naszych sąsiadów "z dołu" i "z prawej" :D
[#74] Re: GLOSUJ NA PPA

@R-Tea, post #73

No to niech ktos angielskojezyczny sie poswieci i zaatakuje pepikow. :) Tylko trzeba to jakos tak przedstawic zeby ich zmobolizowac...

A moze jakis sponsor by sie znalazl? Szkoda, ze juz nie ma Genesi. Mogliby rzucic z 1000 euro na SMSy. ;););)
[#75] Re: GLOSUJ NA PPA

@Andrzej Drozd, post #1

jak ktoś ma neo, to może na chwilę wyłączyć modem (by uzyskac inne ip), usunąć cookies i można oddać kolejny głos :)
[#76] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #72

irc.forestnet.org
#amigarus

trche tam siedzi ami i pegaz owiec.

[#77] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #74

znalazłem Czech Amiga News www.amiga.czex.com po angielsku ale ten portal "śpi" zzzz.... już od listopada zeszłego roku.
a z kolei węgierski www.amiga.hu jest po węgiersku (co nie powinno dziwić) :D

[#78] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #72

Zna ktos jakis rosyjskojezyczny aktywny portal amigowy?

Amiga Information Center
[#79] Re: GLOSUJ NA PPA

@stefkos, post #76

zapodałem newsa na tym kanale.
nie wiem tylko czy złamałem ich "przepisy" :)
tam chyba cyrylica piszą bo temat kanału pokazał mi się jako krzaczki.
[#80] Re: GLOSUJ NA PPA

@Andrzej Drozd, post #1

Pozwolilem sobie wrzucic prosbe o glosy na pl.comp.sys.amiga - moze chociaz jeden glos nam to da. Szykuje sie ostra wojna z AnimGIFami wiec kazdy zolnierz jest na wage zlota. ;)
[#81] Re: GLOSUJ NA PPA

@mailman, post #78

Rzeczywiscie jest. :) Pod Opera widze poprawnie te ich ruskie bukwy. Prawie wszystko rozumiem nawet bez slownika. Moglbym cos napisac na forum (maja tam forum) ale nie mam pojecia jak uzyskac te ich literki. Jakas keymape trzeba miec czy cos... nie wiem. Mozna cala strone przelaczyc na angielskojezyczna wersje. No ale z angielskim to juz nie do mnie - przynajmniej nie przez nastepne 2 semestry, hehe. :)
[#82] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #81

Panowie, coś tam z tymi gifiarzami jest nie tak. Mają taki przyrost w godzinę, że głowa mała. Albo to jakaś weekendowa nawałnica albo mają jakiś support dodatkowy :(
[#83] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #81

Może jak napiszesz po rosyjsku, a potem przełączysz w tryb rosyjskojęzyczny, to automagicznie przełączy się z Twoim tekstem? ;)

[#84] Re: GLOSUJ NA PPA

@MinisterQ, post #83

tryb angielskojęzyczny ofkors. ;)

[#85] Re: GLOSUJ NA PPA

@mailman, post #82

No w takim tempie to oni nas dogonią juz jutro :(
jesli to tylko jedniodniowy napływ głosów to jakos przetrwamya ale na dłuższą metę nie damy rady bez wsparcia i to dużego, a może listy dyskusyjne
A może znaleźli jakis sposób na oszukiwanie :D
czy ich poprostu jest aż tylu i dopiero teraz zaczeli wszytcy głosowac?

[#86] Re: GLOSUJ NA PPA

@MinisterQ, post #84

wysylajcie info do wsyztskich swoich ctx z gg i wogole... nawet do tych, ktorzy nie wiedza co to amiga etc... moi ziomale, zrozumieli powage sytuacji i 4 z nich jush napisalo mi , ze bede glosowac, tylko musze im dziennie przypominac o tym... :))) jest dobrze... "bedzie lepiej!"

ps, ale naprawde, Ci gifowi ludzie tak poszli od rana w przod , ze glowa boli! dziwne... ;]
[#87] Re: GLOSUJ NA PPA

@Pawel, post #85

Ja jakoś nie mogę uwierzyć, aby gifiarzy było aż tyle więcej niż tleniarzy. To musi być jakiś podstęp. ;)

Głosujmy wszyscy ile wlezie!!! W przeciwnym razie zginiemy marnie...

BTW: Może ktoś by napisał skrypt w Arexxie do głosowania, potem tylko do WBStartupa wrzucić i jazda... ;) To by było nawet ciekawsze zajęcie od RC5. ;)

[#88] Re: GLOSUJ NA PPA

@Andrzej Drozd, post #1

Poprosilem o pomoc starych amigowych sceniarzy (http://amiscena.org). Zaapelowalem do ich sumienia, amigowej dumy, a nawet do wartosci patriotycznych, hehe. To dobre chlopaki - powinni kilka glosow wrzucic do urny. :)
[#89] Re: GLOSUJ NA PPA

@Andrzej Drozd, post #1

Dosyc obszerna prosbe o pomoc wrzucilem tez na forum http://www.scene.pl - tam tez mozna wydebic pare glosow. :)
[#90] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #88

Jutro wyślę 50 sms'ów

A co jak wojna to tylko totalna.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem