Forum » PPA
Wątek zamknięty
[#91] Re: GLOSUJ NA PPA

@Andrzej Drozd, post #1

10głosów przyszło z www.nexia.pl
[#92] Re: GLOSUJ NA PPA

@mailman, post #82

Wietrzę w tym jakiś szwindel normalnie.
[#93] Re: GLOSUJ NA PPA

@Goramo, post #90

Ufff, coz za poswiecenie. :) Ja jak do tej pory wyslalem zaledwie 5 SMSow. Jednak jak patrze na przyrost glosow u animgifow to zaczynam watpic czy ta wojna ma sens. Rozwala nas tak, ze nic z nas nie zostanie...
[#94] Re: GLOSUJ NA PPA

@Andrzej Drozd, post #1

napisałem do mojego znajomego amigowca Czecha coby gdzieś u nuch umieścił newsa.
może coś z tego wyjdzie :D
[#95] Re: GLOSUJ NA PPA

@Andrzej Drozd, post #1

Panowie to jednak jest szwindel
Te strony są do siebie bardzo podobne porównajcie sami

http://www.rekiny.pl/ i http://www.gify.org.pl/

jak by robił je ten sam zespół
[#96] Re: GLOSUJ NA PPA

@Goramo, post #95

a czy nie wystarczy głosować przez tepse i modem? tam przecież IP się ciągle zmienia?
[#97] Re: GLOSUJ NA PPA

@Goramo, post #95

To samo zauwazyl dzisiaj moj kumpel w pracy. Noooo ciekawe...
[#98] Re: GLOSUJ NA PPA

@Goramo, post #95

No cóż, cel uświęca środki, czy jakoś tak... A w ogóle przyznam się do czegoś - oddałem właśnie głosa tym niedotleniomym. Tak sobie pomyslałem, że skoro i tak zostają mi 2 głosy sieciowe, to może warto trochę tych gifów postraszyć, niech się zbyt pewnie nie czują. A kto wie, może jakieś tleny będą uprzejme (naiwniak ze mnie :) :) ) i może się zrewanżują?

[#99] Re: GLOSUJ NA PPA

@LeMan, post #98

A w ogóle przyznam się do czegoś - oddałem właśnie głosa tym niedotleniomym.
Zapomniałem dodać: NIE BIJCIE! :)

[#100] Re: GLOSUJ NA PPA

@LeMan, post #98

a wiesz co? moży by tak zacytować twoje posta na ich forum?

i tak jeszcze kilka godzin i w tym tempie gify nas zjedzą, a Tlenowcy zostana w dalekim ogonie, więc może nas wesprą.

trzeba by tez napisać że Amigowcy też tlena używają. Chyba Jabber obsługuje ten protokół na AmigaOS, prawda? Ja go nie używam, więc jeśli się mylę poprawcie mnie coby głupstwa nie strzelił.
[#101] Re: GLOSUJ NA PPA

@R-Tea, post #100

Proszę bardzo, cytuj. Sam zamierzałem im się pochwalić, ale cosik mi zrywa połączenie. Pewnie będą mieli niejaką radochę... No i chyba dobrze byłoby, gdybym nie był odosobnionym przypadkiem, ale oczywiście nie przesadzajmy z ilością.
A na temat tego, co Jabber obsługuje, to się nie wypowiem, bo wszelakich komunikatorów programowo unikam.

[#102] Re: GLOSUJ NA PPA

@LeMan, post #101

15 sms'ów poszło
kto pośle więcej
[#103] Re: GLOSUJ NA PPA

@Goramo, post #102

A swoja droga... teraz gifowcy nagle przystopowali... Ciekawe o co chodzi?
[#104] Re: GLOSUJ NA PPA

@Goramo, post #102

no właśnie qrde cos zauważyłem, że odskoczyliśmy a gify śpią! :D
THX!!!
[#105] Re: GLOSUJ NA PPA

@R-Tea, post #104

Narazie staneli i dobrze :) aby tylko znowu nie ruszyli, jak oni to robią że tyle głosów dają ja już z netu nie moge mimo zmiennego IP może daltego że te same maile podaje.

[#106] Re: GLOSUJ NA PPA

@Pawel, post #105

To wlasnie tak wyglada jakby ktos ze zmiennym IP i glosowal na rozne maile i nazwiska. No chyba nie ma wyjscia... bede musial zaraz zalozyc ze 30 skrzynek na jakiejs wirtualnej polsce i zrobic to samo. ;) Troche mi sie nie chce tak ciagle sie rozlaczac i laczyc... to sie robi bez sensu.
[#107] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #106

Wystarczy na rózne maile, bo samo rózne IP nie wystarcza trzeba za każdym razem podawać inny adres email i w tym jest największy problem zkąd wziąźć tyle adresów, przecież chyba nikt nie bedzie zakładał kilkudziesięciu skrzynek pocztowych :S

[#108] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #106

Twardy bądź! :)

Ja dzisiaj około dyszki zaliczyłem. ;)
[#109] Re: GLOSUJ NA PPA

@Pawel, post #107

To jest proste, mają domene - mogą tworzyć tyle aliasów w niej ile jest możliwości ;)
Jedna osoba tworzy aliasy, druga głosuje. Idzie taśmowo jak w fabryce ;)

[#110] Re: GLOSUJ NA PPA

@Andrzej Drozd, post #1

zapodałem juz apel na forum Tlenowców :D
trza się łapac wszelkich sposobów.

http://www.tlen4you.net/board/index.php?showtopic=3597&st=105
[#111] Re: GLOSUJ NA PPA

@grxmrx, post #109

No to mamy sposób. A chetni do wykonania zaszczytnej misji?
[#112] Re: GLOSUJ NA PPA

@recedent, post #103

wielka cisza przed rzezią amigowiec
[#113] Re: GLOSUJ NA PPA

@R-Tea, post #110

Zobaczymy czy bedzie jakiś odzew, narazie powoli straty odrabiamy już ponad 100 przewagi może jakoś wytrzymamy na pierwszym miejscu

[#114] Re: GLOSUJ NA PPA

@recedent, post #111

Ja mam 10 aliasow na amiga.pl/neo.pl i jakies 4 tajniackie darmowe konta do wiadomo czego. ;) No i mam zmienne IP. Przed polnoca to zalatwie. Jak to naprawde zadziala to poswiece chwile i oddam 14 glosow. :) Jezeli tam oszukuja to nie ma sie co szczypac... :D Poza tym jeszcze wlasnie SMSa wyslalem. :)
[#115] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #114

No nie wiem, czy sobie poradzicie - redaktor serwisu gify.org ma pseudonim HACKER... a jego "brat" też wydaje się podejrzany

[#116] Re: GLOSUJ NA PPA

@ntx, post #115

Spoko, spoko! W PPA pracuje za to SirHaker
[#117] Re: GLOSUJ NA PPA

@Andrzej Drozd, post #1

Patrzę na licznik odwiedzin PPA i dochodzę do następującego wniosku. Albo sporo więcej osób przez tą akcję z głosowaniem tu zagląda, albo sporo osób wykorzystuje "dynamikę" swojego IP...

[#118] Re: GLOSUJ NA PPA

@R-Tea, post #110

tleniarze tanio skory nie oddadza mimo ze wyraznie odpadlismy :(
bedziemy walczyc twardo :>. a co do gifow to i tak nie wygraja :]. ja tam wole amige. ilez to bylo nocy i dni spedzonych nad tym pudelkiem :D

a wy jako swiatli internauci byscie przestali uzywac gg bo od niego mozna co najwyzej zawalu dostac, z komunikowaniem sie juz jest gorzej

[#119] Re: GLOSUJ NA PPA

@MDW, post #74

pepikow

No, ja bardzo lubie Czechow, sa ok, Ludziska troche mniej ekstremalni i nie pozwolili zbombardowac swojej Pragi, ale to super ludzie (Pozdrowienia dla Sabiny :) )... :)
[#120] Re: GLOSUJ NA PPA

@Kamul, post #117

Zmieńcie na zagranicznych portalach info odnośnie głosowania. Tak wpierw ma być: oddaj glos ť, a dopiero później GLOSUJ. Dostałem maila od Deniila715 z prośbą o pomoc bo nie może oddać głosu, on chciał słać głos tam gdzie się smsuje, więc zrobiłem mu graba z opisem gdzie ma kliknąć.

Jeszcze zapodajcie lika np. - GFX INSTRUCTIONS -

http://skolman_mws.w.interia.pl/ppa/support.html

Resztę zaraz opiszę i będzie git :D
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem