[#135]
Re: Nowa Amiga - jaka powinna być ?
@cpt. Misumaru Tenchi,
post #134
Może nie wiesz, ale w całym świecie IT toczą się wojny, przy których amigowe potyczki wyglądają jak strzelanie z procy.
intel vs Amd, Nvidia vs Amd, nvidia vs intel, sony vs microsoft itd - tacy potentaci walczą ostro o klienta i prymat na rynku.
Amiga nic ich nie obchodzi i nikt nie zwraca uwagi na amigowe konflikty, tak więc wybacz, ale świat się nie śmieje, bo go to nic nie obchodzi
Cały amigowy świat to raptem kilka może kilkanaście tysięcy osób zainteresowanych tematem i Ci ludzie stanowią target dla HyperionuA-eonu. Moją i nie tylko moją uwagę już zwrócili. Śledzę i trzymam kciuki za powodzenie projektu X1000.
X1000 jest próbą reaktywacji Amigi i w porównaniu z tym co "oferowali" poprzednicy jak Escom, Viscorp, Gateway, AmigaINC - HyperionA-Eon zaprojektował nowy sprzęt i doskonalą system, aby dobrze na tym śmigał. Czy Ci się to podoba, czy nie, ale to jest faktyczna reanimacja Amigi. Dla Ciebie może umarł ten komputer i jego wspomnienie to tylko retroemulacja. Dla mnie to nadal szansa, na nową Amigę.