@Duracel, post #271
@KingJulian, post #301
@posylus, post #302
@wali7, post #285
Panasonic, Panosonic, Panascanix i PanasosicOne. Oczywiście to samo i kontynuacjaOsobiście na bazarze w Białymstoku widziałem jeszcze Pensonic i Powasonic.
@RadoslawF, post #305
Komputer z AmigoOS4.x nie jest więc Amigą tylko komputerem AmigoOsowym lub AmigoOsowym4.x
Macintosh jest Macintoshem bo taka jest decyzja jego producenta mającego prawo do tej nazwy.i tak samo prawo do Systemu Amigowego i nazywania go systemem operacyjnym Amigi ma tylko jedna firma i tylko jej system ma prawo nazywać się AmigaOS (teraz w wersji 4.x).
@posylus, post #307
@posylus, post #307
@RadoslawF, post #308
@RadoslawF, post #308
Nie pracujesz na systemie w pełni Amigowym a na systemie mającym prawo nazywać się AmigaOS.
@wali7, post #309
Skoro lubisz pracę na Amidze, i chcesz czegoś podobnego, to kupno np. Samanthy i OS4 jest całkiem logicznym posunięciem.
Można też (tak jak ja), powodowanym tym samym przywiązaniem do filozofii pracy AmigaOS, kupić komputer zgodny z systemem Morphos.
wybór Morphosa jest całkiem racjonalny
@KingJulian, post #310
CUSA sprzedaje pecety na linchu z naklejką Amiga. Ile mają wspólnego z klasykiem poza nazwą ?
@posylus, post #311
@RadoslawF, post #315
@posylus, post #313
@posylus, post #312
@adam_mierzwa, post #251
@RadoslawF, post #315
Obawiam się że to twoja logika szwankuje, nigdy nie negowałem że system AmigaOS jest systemem AmigaOS
Nie pracujesz na systemie w pełni Amigowym a na systemie mającym prawo nazywać się AmigaOS.
nie nazywaj tego komputera Amigą
@wali7, post #318
AmigaOS4 zdaje się nie ma prawa do nazwy AmigaOS
@posylus, post #321
@posylus, post #302
@kjb666, post #323
@cacodemon666, post #1
@parallax, post #325
@wali7, post #324
Toż przecież Pegasos II, ta straszna maszyna, długo przyczyna nocnych koszmarów jedynie prawdziwych amigowców, po zainstalowaniu staje się... pstryk... Amigą
@Radov, post #328