[#3560]
Re: Zapowiedzi nowych gier
@Don_Adan,
post #3555
[LordNipple] Mial jakies problemy osobiste.
Kondycja fizyczna, która mogła skończyć się śmiercią (mam coś podobnego i kilka razy byłem w podobnej sytuacji, ale na szczęście tak jak on krwią póki co nie plułem).
Rzadko ktora gra wychodzi na Amige (i nie tylko) w pierwszym zapowiadanym terminie.
Rzadko która gra
niezależnie od platformy wychodzi w zakładanym terminie, tak że Amiga nie jest tutaj wyjątkiem.
Mialo byc chocby Legacy, a nie bedzie (o ile w ogole bedzie), czy ta handlowka (symulator podwodny) Abyss chyba sie nazywa.
Gra nazywa się
AQUABYSS. Co prawda akcja gry dzieje się w podwodnym świecie, ale nie ma tam symulacji 3D. Jedyną symulacją jest obliczanie prawdziwej pozycji geograficznej na mapie.
A gra zalicza obsuwy, bo studio nie chce powielić błędu np. znanego polskiego dewelopera z szumnie zapowiadanym CP2077. Nawet takiemu kolosowi z ogromnym zapleczem i doświadczeniem, pomimo wielokrotnie przesuwanego terminu wydania, nie udało się tym razem uniknąć problemu. To zrozumiałe, że każdy deweloper po kilku latach pracy ma już dosyć i chciałby „wypchnąć” swój produkt do mas (w przypadku amigowego rynku do „mas”

) i to jest poważna próba, której część się opiera, a część ulega (z różnym skutkiem). Chyba żadna gra nie jest dopracowana do ostatniego szczegółu w dniu premiery, ale zgadzam się opinią, że lepiej nieco przesunąć termin wydania i dopracować ją na miarę możliwości tak, by jak najmniej błędów raziło w dniu wydania.