[#241] Re: Cytadela update

@michal_zukowski, post #240

Ok. Ja mam na myśli fullscreen.
[#242] Re: Cytadela update

@AD99, post #241

Chyba jednak na fullscreenie to jest jakieś przeskalowanie i piksel robi się większy, choć nie wygląda aż tak źle jak 2:2 w np. w Gloomie.
[#243] Re: Cytadela update

@Jacques, post #242

moze po prostu tektury takie są i nie widać, ale np. na potworach widać
[#244] Re: Cytadela update

@michal_zukowski, post #243

Bardzo możliwe, bo cudów nie ma (a przynamniej nie powinno być) i pole widzenia się nie powiększa z przejściem na pełny ekran.
Piksel 1:1 na pełnym ekranie to byłoby coś, raz, że Amigi obecnie mamy silniejsze niż kiedykolwiek, a poza tym silnik jest usprawniony

Ostatnia aktualizacja: 22.03.2024 11:44:30 przez Jacques
[#245] Re: Cytadela update

@arturB, post #1

Ostatnio bawię się CD32 z Fastem (WicherCD32) i ku mojemu rozczarowaniu, Citadel Remonstered odpalana z HDD (SD) nie działa.
Po przejściu przez menu gry i uruchomieniu rozgrywki pozostaje czarny ekran.

Próbowałem już prawie wszystkiego, ktoś miał taki problem lub mógłby przetestować na CD32 z samym Fastem (bez dopałki na 030/060)? Bez problemu działa mi na Amigach z Warpem1260, ACA620, ACA500, a tutaj CD32 z Fastem i klops

Ostatnia aktualizacja: 18.04.2024 09:15:39 przez Jacques
[#246] Re: Cytadela update

@Jacques, post #245

Dodatkowego dużego kopa dałaby zamiana z raycastingu na BSP.
Ale to już robienie silnika od nowa tak naprawdę..

A odnośnie czasu, który miałbybyć poświęcony projektowi - to powiem tylko
że od 2 lat pracuje w pewnej firmie - kiedy przychodziłem pewna gra już prawie
miała być wydawana - dodam, że gra bardzo ładna coś z półki AA - tymczasem
dziś usłyszałem że praktycznie zaczynają ją robić od nowa xDDD
no nie wspominajać że niektory hity robione sa po 7-10 lat
więc macie czas ;p
[#247] Re: Cytadela update

@mateusz_s, post #246

Mi chyba jednak nie odpowiadałeś, ja zgłaszam problem z nową Cytadelą na konfiguracji CD32+Fast.
[#248] Re: Cytadela update

@Jacques, post #247

cos wiadomo w temacie prac ?
[#249] Re: Cytadela update

@Jacques, post #244

Rozwazalem full screen 1x1 w Amigowej wersji ale sie poddalem bo tam za duzo jest hardcodowane. Jak ktos chce 1x1 to... na webowej wersji
[#250] Re: Cytadela update

@kane, post #249

Update: Cytadela doczekala sie wersji na GOG (Good Old Games)!

Do sciagniecia za free przez GOG Galaxy.

Trailer do obejrzenia tutaj.

Jest to obecnie wersja nowsza od webowej, 1.0.7, z nowymi ustawieniami detali na Medium albo High. Oba zdecydowanie "unowoczesniaja" gre shaderami i dodatkowymi efektami. "Koszenie" przeciwnikow nabiera nowego wymiaru. Poza tym przez GOG dzialaja automatyczne updaty i cloud saving.
5
[#251] Re: Cytadela update

@kane, post #250

Rewelacja. Brakuje tylko wydania wersji fizycznej OK.
[#252] Re: Cytadela update

@kane, post #250

Czy obijanie się o ściany zostało zupełnie wyrzucone z gry, czy można to gdzieś włączyć? Dla mnie to nadawało zawsze pewnego smaczku gry ok, racja
[#253] Re: Cytadela update

@kane, post #250

No wygląda to naprawdę fajnie
W tym tempie, Cytadela za 2-3 lata będzie wyglądać pewnie tak

10
[#254] Re: Cytadela update

@AD99, post #252

Mozna nadal wlaczyc zaklocenia klawiszem "z" ale kat natarcia na sciane wywolujacy guza zostal zmieniony (trzeba wejsc niemal na czolowke) i nie zabiera juz energii. To byl jeden z glownych negatywnych feedbackow od lat 90tych ze jest to a) irytujace bo za latwo jest sie uderzyc i b) przynajmniej energii nie powinno sie tracic.
4
[#255] Re: Cytadela update

@kane, post #249

Rozwazalem full screen 1x1 w Amigowej wersji ale sie poddalem bo tam za duzo jest hardcodowane. Jak ktos chce 1x1 to... na webowej wersji

Szkoda, bo współcześnie mamy sprzęt do tego!
2
[#256] Re: Cytadela update

@kane, post #250

Pograłem chwilę na PC w wersję GOG- jest bardzo przyjemna jatka ok, racjaOK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem