@michal_zukowski,
post #117
Tak, to prawda. Każda platforma ma jakiś swój obszar poza który nie ma już sensu wychodzić. Z naszym NG nie ma się co pchać do teraźniejszości, a z 060 nie ma się co pchać w obszary NG. To nie ten kaliber.
Pod MorphOSem widzimy, że nawet jeżeli znajdzie się cudotwórca i zmusi coś dzisiejszego do działania na naszych maszynach to one nie bardzo wyrabiają. Fajnie, że mam w miarę nowe GCC, mogę pisać tak jak się dzisiaj pisze, wszystko działa świetnie, ale czas budowania na G4 jest absurdalnie długi. Mogę tego używać tylko dlatego, że projekt jest podzielony na setki plików i zwykle buduje się 1-4 pliki. Jednak gdy mam przebudować całość to na innym komputerze zaczynam robić coś innego, bo tutaj to trwa ze 20 minut. I teraz właściwie nie jestem już taki pewny czy chcę dostawać coraz nowocześniejsze rozwiązania... Nowoczesność potrafi zmasakrować wszystko jeżeli nie dostanie odpowiedniego sprzętu. I tego szaleństwa nic nie zatrzyma.

Jedynym ratunkiem jest zatrzymanie się na pewnym etapie i zabawa w tych technologiach. W końcu przed nami już tylko ok. 15-20 lat zabawy.

A później niech to wszystko... wpadnie do garbage collectora.