Fajne, wygląda trochę jakby ktoś najpierw nagrał postać kamerą i zrobił rotoskop, a potem przerobił to na piksle, animacja jest bardzo płynna i wygląda również bardzo naturalnie, no może poza dmuchaniem :)
Uwaga techniczna z mojej strony. Elementy gry, takie jak statek gracza i wszelkie inne interaktywne pierdółki (jednostki wrogów i wszystko co wywołuje kolizję) lepiej wyglądają, gdy mają większy kontrast / nasycenie kolorów niż tło (elementy nie-interaktywne). Wzrasta wtedy grywalność i wszystko staje się bardziej przejrzyste. U Ciebie wszystko jest w tej samej tonacji, kontraście, nasyceniu, co jest nieco nieczytelne.
Przykład (nasycone jednostki, a tło lekko 'zgaszone' + mniejszy kontrast):
Wrzucę screen WIP, który jest trochę zlepkiem wcześniejszej grafiki, bo ostatecznie gra będzie wyglądać trochę inaczej.
Grę będzie robić Retroguru team, ale nie wiem czy trafi pod Amiga OS 68k.
Silnik, owszem, ale ja sobie nie radzę z większa paletą
Trochę zmęczył mnie ten projekt, może to też to, że nie bardzo miałem koncept. Jak krew z nosa...
Oficjalnie, info od Retroguru. TBA sometime soonish! Project: "Hermes"
Code: Lars Persson (Anotherguest), Music: Roland Voss (Triace), Johan Letfors (Vedder), Graphics: Krzysztof Matys (Koyot1222), Jan Jensen (Flarfy), Project management: Shahzad Sahaib (Kojote).
No to ja Ci życzę nabrania nowego wiatru w żagle i świetnych pomysłów !
Ale faktycznie troszkę więcej kolorów i kontrastu by nie zaszkodziło...
Powodzenia !
He he, dziękuje Co prawda przy Hermesie, Retroguru ciągnął mnie z grafą jak za uszy (kiepsko, nie miałem weny, ani wizji), ale słowa otuchy nalezą się też Juenowi, aby miał dalej taką dużą chęć do kodowania moich wypocin jak do tej pory!
Ostatnia aktualizacja: 25.02.2016 14:55:25 przez Koyot1222
Materiał fajny, ale zabrakło prawdziwego początku czyli np gry: "Spacewar".
Mnie interesowała historia do ok 2000 roku i na tym się skupiłem.
Czepić by się też można niektórych podziałów/kategorii (niektóre wyolbrzymione, inne zmarginalizowane), oraz braku konsekwencji np wyjątkowe potraktowanie hardware PC ("podrozdział" PC), podczas kiedy cała narracja skupia się na sofcie, czyli grach.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.