[#361] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@_arti, post #360

Ano racja :) Czekamy cierpliwie.
Przecież to dopiero rok minął :P
Ja już zapomniałem, że to ja kończyłem zbiórkę ;) czyli jest coś co mnie trzyma póki co przed emigracją :) Potrzebuję rozesłać klawisze do Was ;P
[#362] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@WojT_GL, post #361

Wita,.
Tak, jeszcze technologia nie poszła tak do przodu żeby rozesłały się same.
Pozdrawiam.
[#363] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@_arti, post #360

No właśnie
Ostatnio na olx kupiłem Amige za 500 zł zapłaciłem i tyle ją widziałem;) (jak będę miał czas to pujde na policje ;) )
Tu przynajmniej jest szansa że kiedyś będą, a nawet jak nie, to nie pierwszy raz wtapiam pieniądze na Amige ;)

Ostatnia aktualizacja: 25.12.2017 22:42:28 przez Newhousik
[#364] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@Newhousik, post #363

..., ale chyba nie za A500?
[#365] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@Newhousik, post #363

Trzrba bylo zapytać na giełdzie mam tanio A500 kilkanasnie sztuk to remontu bys mial co robic
A z klawiszami to na spokojne jak trzeba to poczekamy i kolejny rok. Az tak Wam sie spieszy?
[#366] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@JacK_Swidnik, post #365

Miały być na "te" święta z obudowami :(
[#367] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@KM, post #364

Miała być a1200 :)
[#368] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@JacK_Swidnik, post #365

Mi się już nie spieszy - klawiszy nie zamówiłem. Wkurza mnie takie obiecywanie "będzie za kilka miesięcy na 1001% na pewno", a potem czekaj człowieku nie wiadomo ile czasu.
[#369] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@Cedrat, post #368

Hi Guys,

First, on the name of A1200NET I'd like to share with you our best wishes for the New Year 2018 ;)

I'm also sorry I'm not posting much on your page guys. I confess I wait for Wojciech to get back to me when there is a lot of questions.

I know I always can write in English for you, as I do it sometimes on the German forum.
But even there most of the time I message when their Group Manager (same as Wojciech for you) to contact me to get some feedback ;)

I also still want to come to Poland and meet all of you guys.
I was in Europe for Amiga32 with the Team and then I went to meet some family which I didn't see for quite some years already.
As you most certainly know, I live oversea in Asia and don't come back that often to europe.

So the purpose of this message
is that Wojciech contacted me today, regarding your questions - as most of you when delivery is about to happen - on the keycaps.

Right now me (Phil) I'm waiting to get a correct Full keycaps set including labels.

When the team get this full set in perfect condition for mass production we'll publish our next Kickstarter Campaign Update, with photos & videos to show you guys.

►Then Mass production starts.

However, production will be done in two steps.
Reason is there is too much permutations in colors and language layouts, that 60% of the production will only have a couple permutations while 40% of it will have a crazy amount of color changes and language layout changes!

So PPA.PL (through Wojciech) will receive two bulk deliveries instead of 1 ;)

• First one with US/UK/DE (if necessary) in White/Black/A1200 colors.

• Second one will contain remaining combinations.

We expect a maximum to 3 to 4 month between first and second Bulk to arrive.
This is also due to factory production schedule, and for our project to not cost extra money because of the complexity we'll ne to wait our next production slot.

► When Keycaps mass production start, the team will launch the A500(+) Kickstarter campaign as scheduled.

This new case will be done with by the same engineers who made the A1200 case, they're eager to produce an even better case than the A1200 they
ve done and are more than ready!

Funny enough, most of these guys never knew anything about Amiga before we launched that campaign.
And now 3 engineers out of 5 bought Amigas on ebay!

- Crazy right?

- I've answered Wojciech email earlier, and he will share the content of it with you of course.

Wojciech now has access to the GROUP module within RMI.v2 as we're still working on it, and currently integrating shipping and tracking functions ;)

Thank you again for your patience guys.
We know the wait is long.

But as same as for the cases the Team aims for quality over everything else ;)

Cheers,
Phil

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 14:50:31 przez amenophis

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 14:51:05 przez amenophis

Ostatnia aktualizacja: 02.01.2018 14:51:24 przez amenophis
[#370] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@amenophis, post #369

Od początku tych kampanii zacząłem bardzo doceniać tempo i postęp prac naszych drogowców.
Zapewne zanim trafi do produkcji i wysyłki kolorystyka CD32 to S7 Kraków-Warszawa będzie już w całości przejezdna, nie żeby mi się spieszyło jak dla mnie to nawet lepiej że szybciej powstają drogi niż klawisze (na co dzień dużo większa z tego korzyść). Szczerze nigdy nie spodziewałbym się takiego obrotu sprawy że w Polsce będzie można liczyć na setki kilometrów a nawet tysiące Km dróg ekspresowych w czasie kiedy ktoś mając finansowanie (większe niż zakładane) będzie projektować i produkować klawisze do komputera.
[#371] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@cossack, post #370

Ha :) dobre

natomiast myślę, że jednak trzeba stanąć ciut w obronie Phila.

Korzysta z wykonawców z Chin, i dobrze że dba sam o jakość i sprawdza to kilkukrotnie przed uruchomieniem produkcji. Widziałeś filmy na których prezentuje jak wyglądają wypuszczone próbki klawiszy? nachylone nie pod tym kątem, itp? Chyba nie chciałbyś tego tak wsadzić do klawiatury. Nie chciałbyś pewnie też aby Ci zeszły napisy z klawiszy po miesiącu, tak jak dzieje się to w chińskich klawiaturach PC za 10 zł :)

A że na wykonawcę (tym bardziej z Chin) nie ma innej siły jak czekać, to trzeba czekać i przepraszać oczekujących.

Niektóre z polskich dróg też budowali chińscy podwykonawcy - co doprowadziło do katastrofy :) więc poczekajmy :)
[#372] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@WojT_GL, post #371

Zgadzam się, rozmawiałem z Philem na Amiga32, widziałem te spaprane próbki i widziałem też już prawie dobre próbki. Te klawisze sa blisko. Bądźmy cierpliwi :)
[#373] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@cossack, post #370

Z drogami to jest prawie dokładnie taka sama sytuacja jak z klawiszami. To co ty widzisz, czyli kopanie, sypanie, kładzenie asfaltu, to tylko ostatni etap który idzie "szybko".

Analogia do klawiszy/obudów, to ostateczna produkcja z gotowych form.

Zanim dojdzie do tych etapów, jest żmudna praca, aby wszystko było dobrze - w przypadku dróg, lata projektowania, przetargów, zezwoleń, wykupów itp, aby to lanie asfaltu mogło w ogóle nastąpić. W przypadku obudów/klawiszy: projektowanie, przygotowywanie form, tak aby wyglądało to tak jak ma wyglądać.
[#374] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@APair, post #373

Skoro są opóźnienia czy można złożyć zapotrzebowanie na obudowę i klawiszy ?

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2018 17:43:04 przez strazakk
[#375] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@strazakk, post #374

Raczej już nie.
[#376] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@_arti, post #375

Hi Guys,

Thank you for your comments.

I tried to use Google Translate to get them in English, hopefully translation was correctly done for me to clearly understand your thoughts

- Just one mistake I made in my previous post.

► Team will launch next KS campaign for A500(+) between 15th and 28th February.

► This has been announced on the last Campaign Update on Kickstarter page.

Reasons:

[*] Keycaps and Cases are two different line of designers/subcontractors/factories. They're not overlapping.
[*] Sadly our case manufacturer has a very tight schedule for production slots on end 2018 - early 2019!
[*] So we better position our production slots now or we'll have issues and might lead production time for end 2019 - early 2020!
[*] Even in case of delays, our slots still matters and production is inserted in their schedule at time.

[*] Team has -3- other projects in queue after the A500+ cases.
Step 4- Is already at prototyping level.
Step 5- R&D
Step 6- R&D

-> This mean we need to plan & see forward with manufacturers as to not be stuck for production.

[*] Also we'd rather keep the same manufacturer for cases. Seeing level of quality they achieved with the A1200 case, we'd better stick to them as they'll certainly get an ever better A500 case ;)

= Please read the Campaign update #20.

► Looking forward for the next keycaps sample early March, and this time with proper labels on them!

Because I really want production to start asap.

Many thanks you for your patience guys!

Cheers,
Phil

Ostatnia aktualizacja: 11.02.2018 02:38:25 przez amenophis
[#377] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@amenophis, post #376

OK
[#378] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@Vato, post #377

Hi Guys,

Hope you're all doing great and Happy Easter

Just to inform you:

KEYCAPS
► Early next week the team will publish a quick update about Keycaps current status.

Long story short, we're awaiting our manufacturer to send us a new keycaps full set sample with correct labels printed on them.
Once this is done, we'll schedule Keycaps mass production ;)

New Amiga 500 cases
► The New A500(+) Case Indiegogo campaign just started.

Since the bulk of the stress for the keycaps is now over.
We know we have the design and materials down. We are now waiting for our production slot and then go into labeling.

This is 100% outsourced to our manufacturing partners.

Thus we now have the bandwidth to invest time in the next project and work on the design (which started already a few months ago with we had the Keycap Design set it stone)

PPA.PL Group Buy
► Maybe _Arti can open a new thread dedicated to the A500 Case campaign?
► Your group get the same benefits than from the A1200 cases campaign.
► You also have access to EARLY BIRDS

Have a look at SCOURGE OF THE UNDERKIND - Collectors Edition

Cheers,
Phil
[#379] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@amenophis, post #378

Widząc jak spada częstotliwość publikowania informacji o postępie prac, zaczynam wątpić czy cokolwiek dostanę za wpłacone pieniądze. Póki co ani klawiszy ani obudowy CD32 do mojej A1200.
[#380] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@pekdar, post #379

Oj tam oj tam :) Więcej optymizmu Pekdar :) Wszyscy czekamy - fakt, że przydałby się jakiś update na Kickstarter, ale z podawanych tutaj przez Philla updatów wynika, że klawisze już są w produkcji i powinny w końcu dotrzeć :)
Oby nie za kolejny rok - mnie czeka jeszcze rozesłanie tego do Was :P
[#381] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@pekdar, post #379

Ja podchodzę do każdej zbiórki na zasadzie "uda się, to się uda, będzie. Coś nie wypali - trudno!". Polecam takie podejście, bo jedno w tym wszystkim jest pewne jak w banku - bez takiej inicjatywy i naszego hajsu ŻADNE przedsięwzięcie nie miałoby szansy nawet zaistnieć OK
[#382] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@_arti, post #381

Ostatnio wziąłem udział w projekcie Kickstarter Retro Fighters w sprawie "nowego" gamepada do N64 i poszło bardzo sprawnie, a informacje na temat prac otrzymywałem średnio co dwa tygodnie
Co do klawiszy, to podobno nadzieja umiera ostatnia, ale "zbliżają" się kolejne święta a moja A1200 nadal wygląda jak śnieżynka z żółtymi zębami szeroki uśmiech
[#383] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@lrdmaras, post #382

Polecam tymczasem wodę utlenioną w kremie 12%.
[#384] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@orila, post #383

Dzień dobry
Czy są jakieś wieści odnośnie klawiszy? Jakieś nowości, ploteczki?
Pozdrawiam
[#385] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera
[#386] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera
[#387] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera
[#388] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera
[#389] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera
[#390] Re: 100 zestawów nowych klawiszy do Amigi 1200 - zbiorowa zbiórka z Kickstartera

@lrdmaras, post #384

Ostatni update jest z 4 sierpnia - link

Z niego wynika, że niedługo (na dniach) powinniśmy się spodziewać kolejnego updateu o uruchomieniu produkcji klawiszy. Bo zostały już zaakceptowane i wyglądają porządnie.

Zatem czekamy niecierpliwie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem