[#1] Zbiorowe zamówienie na AmyITX
Ktoś będzie organizował zbiorowe zamówienie? :D

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2018 11:53:48 przez PrzemasIII
[#2] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@PrzemasIII, post #1

A faktycznie, ruszyły zamówienia. To tak bardziej przystępnie wkleję ceny tu:

10Mbit ZorroII Network Card - €35
030 Accelerator with 6MB FAST RAM and IDE - €55
Amy-ITX - €65
Three pre programmed IC's for Amy-ITX (if you don't want to burn them yourself) - €25

No powiem że cena mnie trochę zaskoczyła.
[#3] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@teh_KaiN, post #2

No i jest to projekt DIY.
Za tę cenę mamy płytki PCB i listę komponentów.

"What you get is a main PCB, a CHIP RAM PCB and the BOM (list of components) as well as all documentation needed to build your very own Amiga Compatible Home Computer"
[#4] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@sobi1, post #3

Właśnie dlatego mnie zaskoczyła ;)
[#5] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@teh_KaiN, post #4

Bardzo zacne i przystępne ceny OK
[#6] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@PrzemasIII, post #1

Kupiłbym ale kto mi to polutuje?...

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2018 14:31:13 przez _arti
[#7] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@_arti, post #6

Zapytaj Polutuje czy polutuje

Przypomniało mi się z młodości:
Sowizdrzoł szoł i Gwizdoł.
Sowizdrzoł nie gwizdoł.
Kto gwizdoł?
Gwizdoł gwizdoł.

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2018 15:26:13 przez R222
[#8] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@_arti, post #6

Mam dokładnie ten sam problem
[#9] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@_arti, post #6

Jak się znajdzie ktoś kto będzie lutował, to ja też biorę ok, racja
[#10] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@sobi1, post #9

Ja sobie sam polutuje jak kupię
[#11] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@_arti, post #6

Panowie, to jest dosyć prosty projekt do zlutowania. Lutownice w dłoń i do roboty, nikt się nie rodzi z lutownicą w dłoni :)
Nie zgadzam się za to z opinią, że jest tanio. Nie jest. Oczywiście, święte prawo twórcy do podyktowania własnej ceny za skądinąd bardzo fajny projekt, ale jest święte prawo kupującego do niekupienia ;)
Ja skorzystam z tego prawa, chyba że obniżą cenę... bo AmyITX mi się podoba.
[#12] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #11

+ 1 na zestaw do montażu, gdzie zamawiać?
[#13] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #11

Komplet płytek jest dość drogi przyznaję, mimo to zamówiłem: płytę główną z kartą RAM/RTC, zaprogramowane chipy i kartę turbo. zobaczymy co z tego wyjdzie. Zresztą kiedy amigowanie było tanie ? Satysfakcja ze złożenia tego przebija wszystko, dla mnie warto spróbować.
[#14] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #11

Dokładnie, projekt nie jest trudny do poskładania. A na pewno będzie radość i satysfakcja jak sie po złożeniu wszystko odpali :) ja już się wpisałem na płytę i sieciowke. A Turbacza się jakiegoś tam znajdzie :)
[#15] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@MariuszK, post #14

Właśnie czy do mobo dodają ram czy nie?
[#16] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Pico121, post #15

Z tego co jest w formularzu to tylko PCB, ewentualniena zaprogramowane układy za 25eur.
To make things as simple as possible these cards will be DIY. You get blank PCBs, BOM and instructions to assemble the board or ask a friend to help out.

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2018 21:45:06 przez MariuszK
[#17] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@MariuszK, post #16

Jak zamówisz płytę Amy ITX to razem z płyta dostajesz PCB do RAM/RTC to jest ta mała płytka wpinana pionowo w złącze Amy
[#18] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #17

gdzie zamawiacie te płytki, nie bardzo czaje angielski, może jakoś przez translator przetłumacze co i jak zamówić
mnie j więcej komplet płytek wychodzi ok 700zł ?

czy to jest podrasowana A500? coś jak GBA1000?
[#19] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@JacK_Swidnik, post #18

A tutaj proszę
[#20] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@PrzemasIII, post #1

Jest napisane, że ma jakiś inny connector do AV. Ktoś wie co to dokłanie jest?
I rozumiem, że nie posiada SD? Szkoda, bo co tego ze zajmuje mało miejsca, jak i tak muszę mieć miejsce na monitor.
[#21] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Mir3k, post #20

Tam jest zwykłe złącze VGA D-Sub/DB15 tyle że potrzebny jest monitor który "łyka" na tym złączu 15KHz, wtedy wystarczy jeden do wszystkiego, ja tak mam, mam Dell-a U2410f który ma 2xDVI,HDMI,DP, RCA/cinch component i composite oraz VGA które łyka od 15KHz, jak na razie nie miałem jeszcze kompa którego obrazu by nie wyświetlił
[#22] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@UJP, post #21

Prawdopodobnie da się też zainstalować IndiECS, można też użyć karty graficznej od Matze. Możliwe że będzie też dostępna ta grafika dedykowana dla AmyITX.
[#23] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@sobi1, post #19

to jest ciekawe
[#24] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #22

Teoretycznie można użyć każdej karty graficznej na Zorro, ale nie zamkniesz tego w obudowie, a poniekąd o to chyba chodzi... po za tym karta graficzna przy 030 6MB, no nie wiem czy ma to sens...
Ogólnie fajny projekt, ale o ile GBA w obudowie A1000 cieszy moje oko to rozszabrowanie jakiejś Amigi z układów żeby zrobić Amigę w obudowie miniITX jakoś mnie nie porywa.
Tak dla sportu pewnie bym to sobie polepił gdyby płytki były nieco tańsze.
To co mnie interesuje to sieciówka, którą pewnie sobie zamówię.
[#25] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Kilos, post #24

O to to, też myślę o zamówieniu pcb pod sieciówkę. :)
Ten kontroler w karcie cpu ma też fajne osiągi, tyle że ilość fastu nie porywa... chyba żeby ruszyło to z 68060 dla GBA (ale raczej nie ruszy, bo Matze przygotował osobny wsad pod taki konfig, a tu nic takiego nie ma).
[#26] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #25

Można w ogóle dać TK030 od Matzego i na to TK060, ale takie zakanapkowanie równie dobrze można sobie zrobić choćby w A500 i postawić takie gołe flaki na biurku, miałem tak przez chwilę.
[#27] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Kilos, post #24

Mnie też najbardziej z tego projektu sieciówka interesuje, może jakieś hurtowe zamówienie zrobimy ? przynajmniej na kosztach transportu zaoszczędzimy ?
Gdybym nie miał już GBA1000 to może i samą płytą bym się zainteresował, ale jak już ją mam nie widzę sensu dekompletować następnych dwóch Amig ( z A600/1200 CIA a reszta z A500/2000 ) żeby mieć prawie to samo tyle że w mniejszej obudowie.
A mała mocna Amiga już tuż, tuż, Vampire 4 standalone, jak nie przesadzą z ceną to na pewno kupię !

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2018 12:53:13 przez UJP
[#28] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Kilos, post #26

Oni zrobili własną kartę GFX dedykowaną pod Amy ITX, sadzę że również wcześniej czy później będzie dostępna. Rozsądnym rozwiązaniem będzie użycie IndyECS.
[#29] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Kilos, post #26

Teraz tak sobie myślę, że wziąłbym tę AmyITX mobo, do tego karta sieciowa, a zamiast ich karty CPU dałbym 68030tk od Matzego w tej wersji z 64 MB RAM - wyjdzie taniej, a RAMu już całkiem, całkiem.... Wydaje mi się, że powinna zmieścić się.
[#30] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #29

Jeszcze dodam jedną rzecz która mi się w tym projekcie podoba - to co może jest w smd, przez co płyta jest mała. A lutowanie smd jest szybkie i przyjemne.

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2018 16:10:54 przez wali7
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem