[#31] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #30

Oj chyba tam będzie ciasno na tę kartę 030 od Matze. Te złącza między turbo a RAM zabierają sporo przestrzeni.
[#32] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #31

Ciekawe czy poszło by to z Vampire 500 V2+ wtedy była by fajna mała szybka amiga
i nie potrzebna dodatkowa grafika i karta sieciowa.
[#33] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Alex, post #32

Łaj not?
[#34] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@PrzemasIII, post #1

To jak, zamówił już ktoś?
Ja sprawę przemyślałem (a właściwie wciąż myślę) i skłaniam się ku zamówieniu mobo, sieciówki i układów programowalnych. Turbo nie będę zamawiał, bo mam dwie płytki (w trakcie montażu) z 030 od Matzego, myślę, że zmieści się, a kto wie, może udało by się to zamknąć w obudowie z kartą 060 od GBA... to byłoby coś :)

Ostatnia aktualizacja: 21.02.2018 22:03:32 przez wali7
[#35] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #34

Ja zamówiłem płytę, turbo i układy programowalne.
[#36] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #34

Wali7 zamow i mi też taki zestaw taki sam. Ja nie znam angielskiego.
Napisz mi na pw to coni jak to wczesniej kase ci prześlę.
[#37] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #35

Ile trzeba doliczyć za transport i jaki deklarują czas oczekiwania na przesyłkę?
[#38] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@JacK_Swidnik, post #36

OK Jacek, zamówię jutro.
[#39] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #34

Ja zamówiłem komplet, ciekawy jestem kiedy będą realizować zamówienia.
[#40] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #39

zapisy mają trwać 4 tygodnie licząc od ok połowy lutego, czyli w połowie marca zamkną zamówienie i zaczną zbierać kasę potem zamówią płyty. Zakładam że optymistycznie płyty u zamawiających powinny być gdzieś max w połowie kwietnia.
[#41] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #40

Gdyby ktoś szukał gniazd do Amy ITX to są w DigiKey. Part Number: 1125MFE-ND, 1109MME-ND , A121376-ND.
[#42] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #41

3 złącza łączenie 80zł + wysyłka 80zł
a w PL nie ma? a może ze starych płyt pc?
[#43] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@JacK_Swidnik, post #42

W najgorszym razie (jak nie znajdziemy taniej) to zrobimy grupowy zakup.

Przy okazji - nie zna ktoś tańszego od DigiKey źródła złącz Zorro?

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2018 08:50:41 przez wali7
[#44] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #43

Zamówienie powyżej 200 PLN = wysyłka gratis, ale jeszcze cło trzeba zapłacić.
Złącza są też na eabay ale też trzeba słono zapłacić. W płytach głównych takie trudno znaleźć mi udało się tylko te mini DIN dual i DB9 Dual.

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2018 12:38:31 przez KrisbA

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2018 12:38:53 przez KrisbA
[#45] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #44

Z płyt głównych to tylko w tych od A2000, A3000 i A4000 pomysłpomysł

Szukałem tych złącz po różnych sklepach, znalazłem nawet w jakimś polskim... tyle że o 50% drożej :(

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2018 13:11:51 przez wali7
[#46] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #45

Najlepszym rozwiązaniem było by gdyby ktoś kto mieszka w USA zamówił z DigiKey te złącza w zbiorowym zamówieniu i wysłał poszczególnym zamawiającym. Można też ciąć te "zorro" ze złącz ISA ze starych płyt. Ale Te DB25 to będzie trudno obejść.
[#47] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #41

Gniazda dual są też w Mouser Electronics
https://pl.mouser.com/ProductDetail/NorComp/178-009-613R691?qs=sGAEpiMZZMtRCyOOFAXlCOK7XmBsQksRRmpzsKdmnK4%3d
[#48] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Alex, post #47

Tak jest, ale cena za te DB25 Dual kosmiczna. Plus przesyłka plus cło i wychodzi naprawdę sporo.

link
[#49] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #48

Faktycznie db25 drogie i ciekawe skąd są wysyłki bo biuro lokalne jest w Czechach cło może by odpadło i teoretycznie od 200zł wysyłka gratis, jak by tak zamówić dla kilku osób to by nie było tak źle. No i można się zastanowić czy port szeregowy i równoległy w ami jest potrzebny.
[#50] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Alex, post #49

Rozważam zrezygnowanie z tego portu lub zrobienie tego portu we własnym zakresie wykorzystując zwykłe gniazda DB25
[#51] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #50

No właśnie ale zastanawiam się też nad kartami turbo i miejscem na nie bo z tego co można wywnioskować to z prawej strony na pionowo będzie jeszcze płytka z chip ramem i rtc.
Myślałem żeby dać kątowe gold piny i położyć ją na płasko a na wyższej podstawce pod procesor dać kartę turbo jeszcze nad nią.
[#52] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Alex, post #51

Pewnie w ten sposób zmieścisz tylko wtedy zapomnij o obudowie ITX. Poza tym są karty turbo które się mieszczą w obrysie płyty. Na jedną dedykowana można złożyć zamówienie razem z Amy

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2018 21:05:48 przez KrisbA
[#53] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #52

Dwie płyty na płasko nie powinny być wyższe niż gniazda d-sub a myślę o włożeniu w tą ami vampira 500 v2+ dlatego tak kombinuję bo vampir ma hdmi z prawej strony no nic coś wymyślę szkoda tylko że płytki nie są zwymiarowane zwłaszcza od podstawki procesora do prawej krawędzi i przydała by się jakaś fotka jak wygląda ta druga płytka z ramem.
[#54] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Alex, post #53

są chyba też kątowe wtyczki hdmi może to podejdzie
[#55] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #54

myślę że tak i obejdzie się bez kombinacji wszystko zależy tylko od tego ile będzie miejsca między końcem vampira a płytką z ramem, poczekamy zobaczymy :)
[#56] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #46

W sumie to mieszkam w US, i jakbyście chcieli coś organizować, to mogę wam pomóc.

Ja sam brałbym, ale tylko wersje polutowaną :P
[#57] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Ralpheeck, post #56

Gniazdo w PL
link
[#58] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #57

To ja chyba jednak sam sobie poskładam... w tej cenie, jak nic biedzie można z 10 sztuk gniazd kupić i jeszcze ramki do tego wydrukować, co by wyglądało należycie. OK
[#59] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@MariuszK, post #58

Czy podeszło by coś takiego
Ewentualnie można kupić osobne gniazda db9 z wtykiem - takie jak do śledzi w PC. Do tego dwie blaszki trzymające oba gniazda razem i podgięte w celu przykręcenia do PCB.
[#60] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Adinfo, post #59

No to by było coś takiego.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem