[#151] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@MariuszK, post #150

Jednak jest tak jak napisałem, że trzeba kliknąć w projektach, bo pomimo braku płytek dostęp już dostałem do plików. Pytanie tylko czy kompletować już elementy, czy czekać na ostateczny plik.
[#152] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #151

Wrzucisz BOM to sobie po kompletuje elementy, póki co dostępu nie mam, linku też nie przysłali
[#153] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #152

Wysłałem na maila
[#154] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #153

Red, byłaby możliwość otrzymania tego BOMu od Ciebie na maila? Mnie też póki co nie udało się zalogować do systemu... z góry dziękuję! OK
[#155] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Michciu, post #154

Dla mnie ta szwedzka strona jest przekominowana, na wszystko "ktoś" musi dać ci dostęp. Ja mimo wysiłków nie mogę wejść do Ami-projektu. Czy ktoś z Was ma już BOM na wszystkie elementy zestawu? Dzięki Redowi kompletuję już główną mobo i kartę pamięci. Ale trochę szkoda mi puszczać zamówienie na Mousera i Digikey, bo potem się jeszcze okaże, że te parę części na turbiacza i sieciówkę nie "styknie" na darmową przesyłkę...

Dajcie znać, co nowego wiecie w temacieOK
[#156] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Michciu, post #155

Faktycznie trochę kombinują ale udało mi się uzyskać dostęp, mam teraz przez cały czas.
Na początku wywalało mnie po jednym dniu, no to znowu kliknąłem i tak parę razy aż się komuś znudziło i teraz jest ok. W zasadzie to na tamtym forum nic się nie dzieje ciekawego, dokumentację ściągnąłem całą kompletną ale na razie nic nie kompletuję aż się nie określą z wysyłkami dla nas.
[#157] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Michciu, post #155

Ja w takich sytuacjach działam zawsze asekuracyjnie i ściągam wszystko co jest do ściągnięcia, więc mam chyba komplet. Choć wydaje mi sie, że nie do wszystkiego był spis elementów.
[#158] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #157

Hej Red, dzięki Twojej uprzejmości mam jak dotąd dwa pdf'y- jeden płyta główna Amy, drugi płytka z chip ramem. Zdobyłeś w międzyczasie jeszcze jakąś dodatkową listę? Full opcja przewiduje jeszcze płytkę z turbo 030 i kartę sieciową. I je właśnie mam teraz na myśli.
[#159] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Michciu, post #158

Na stronie Amy piszą że płyty rozesłane chyba do części zamawiających i co ktoś się doczekał ?. U mnie skończyło się na potwierdzeniu zamówienia. Tym czasem pojawiła się karta RTG.

Ostatnia aktualizacja: 11.07.2018 15:03:23 przez KrisbA
[#160] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #159

U mnie też cisza, czym dłużej to trwa tym bardziej przestaje mi na tym zależeć. A miałem taki fajny pomysł na małą szybką klasyczną amigę z vampirem. No ale cóż CDTV też się dobrze spisuje w tej roli.
[#161] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #159

U mnie cisza, ale licze ze teraz się coś ruszy, skoro płytki rozesłane do wszystkich którzy dostali prosby o wpłatę i zapłacili :)
[#162] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #161

No i ja się dopiszę, u mnie cisza jak makiem zasiał, choć zamówiłem full opcję. Na stronie Amy ciągle przepraszają i proszą o cierpliwość. Teraz tłumaczą się wakacjami. Powoli zaczyna to wyglądać niewesoło, coś jak projekt Fpga Arcade Mike'a J, tylko dla wybrańców, właściwie tylko kilku developerów...

Swoją drogą żal mi trochę tych układów CIA do wycinania z płyty A600. Niby mam niedziałającą płytę do tego celu, ale założę się, że gościowi nie działała po kiepskim recapie i ja ją kupiłem pod Amy. Pewnie poprawka recapu wróciłaby ją do życia, a wtedy smuteczek straszny ją zabijać... No dobra, najpierw niech rzucą Amy, bo coś się nie zapowiada...

Czy ktoś z Was zastanawiał się, co jeszcze ewentualnie można odzyskać z płyty A500 pod Amy oprócz procka, romu i ECSu (mam A500plus)?

Pozdro,
Michał
[#163] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Michciu, post #162

Wczoraj czytałem na ich forum że wszystkie płyty rozesłali i poszło zamówienie na następną partię która ma być dostępna za 2-3 tygodnie, tak że kolejny miesiąc mamy z głowy.
A z płyty A500 wykorzystasz CPU,AGNUS,DENIS,PAULA,GARY,ROM no i rezonator kwarcowy a z płyty A600 tylko 2xCIA i chyba RAM ale i tak potrzebna będzie jeszcze jedna para i dlatego trochę szkoda dla dwóch scalaków uśmiercać płytę.

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2018 19:48:05 przez Alex
[#164] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Alex, post #163

Dostałem dziś dugi mail(po informacyjnym o przyjęciu zamówienia) :) Że na dniach mają wysyłać informację do kolejnych osób, które zamawiały płytki
"After a short holiday and some catch-up we're finally back to everyday business and will start shipping boards shortly. That means some of you (still same priority as before) will receive payment and verification information in the next few days. Please note that we will ship your boards in order of payment."
[#165] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #164

Tak też to dostałem, ale nie sadzę by płyty były na gwiazdkę.
[#166] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #165

Dostałem to samo. Nie wiem, co o tym myśleć. Normalnie bym się ucieszył, ale dla mnie to jakiś kabaret. No nic, odczekajmy jeszcze te parę dni.
[#167] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Michciu, post #166

A może jakieś duchy z przeszłości ich sądami straszą, a chłopaki milczą?
[#168] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Alex, post #163

Ale to jest baaaaardzo dziwne. Co to znaczy "kolejną partię"? Oni zamawiają te płytki w jakiejś fabryce w PRL, gdzie były przestoje i braki materiałów? Każda dzisiejsza płytkarnia realizuje zamówienie w 2 tygodnie, wliczając w to transport z Chin. A płaci się tym mniej, im więcej się zamówi. Więc można zamówić nie 20 sztuk, tylko 200, albo 2000 i zapłacić za sztukę kilka razy mniej, a potem powoli je rozsyłać. Zorganizowanie grupowego zamówienia kilkukrotnie większej płyty od GBA zajęło klika tygodni (wliczając zebranie listy chętnych i zebranie kasy), a samo złożenie zamówienia polega na wysłaniu gerberów przez stronę i wpisaniu ile sztuk, jak grubość laminatu, czy np. HASL....
Porównując koszty produkcji w płytkarni i ceny zestawów AmyITX, jest to jak najbardziej dochodowe przedsięwzięcie (w odróżnieniu od GBA, gdzie robiliśmy to w "czynie społecznym"), więc tym bardziej dziwi ślamazarność. Czas to pieniądz.
Albo ci panowie są jakimiś antymistrzami organizacji czegokolwiek, albo to jakaś kosmiczna ściema z tą Amy ITX. To jakiś kabaret.
P.S. Też dostałem tego maila o kolejnych partiach płytek niedługo.
[#169] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #168

Tak sposób dystrybucji maja naprawdę niezrozumiały, mi już nawet opadł zapał na składanie tego.
[#170] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #169

Moim zdaniem nie chce im się. Projekt niby niekomercyjny, chociaż ceny wysokie. Przerwany proces składania zamówień po dwóch tygodniach (w lutym), a nie po obiecanych czterech. Mieli szansę dużo zarobić i pozwolić środowisku Amy rozrosnąć się do sensownych rozmiarów, gdzie można by pytać o wsparacie, wymieniać doświadczenia. Nic tu nie można zrozumieć. Schemat wręcz identyczny z innym projektem Fpga Arcade Mike'a Johnsona. Zapowiadało się super, dziś to zamknięte koło kilku developerów i wymarłe forum, gdzie już nawet nikt nie pyta o ETA.
Produkcja pewnie leci w Chinach, moim zdaniem to rozwiązanie uśmierca każdy amigowy projekt (czasy realizacji, kłopoty komunikacyjne, nierzadko problemy z jakością do poprawy i tak leci miesiąc za miesiącem). Do tego dodać "chill-out'owe" nastawienie tych panów i mamy to co mamy, czyli nic nie mamy...
[#171] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Michciu, post #170

Czyli jednak się nie doczekam. Trzeba było rok temu zacząć wersje mini to by przynajmniej było pewne a tak nie ma końca oczekiwania.
[#172] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Architect1200, post #171

Trzeba było rok temu zacząć wersje mini

Rozszerzysz temat z tą wersja mini ? Był jakiś zamiar, chęci, pomysły - zakładam że nie doszedł do skutku z powodu amy ?
[#173] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #172

Na A1k są nieliczni tacy, którzy dostali PCB. A reszta tylko e-mail z zapewnieniem że sa na liście. Natomiast w Szwecji już ostro handlują kartami graficznymi do Amy.
link
[#174] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #173

No to może to są jednak organizatorzy w stylu Gangu Olsena, a nie jacyś oszuści.
W sumie pocieszające :)
[#175] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #174

Mów co chcesz ale szwedzki model dystrybucji jest do bani.
[#176] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #172

Dokladnie tak jak napisales.
[#177] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #175

Nie tylko model dystrybucji, przed 30 minutami stanąłem na podłodze szwedzkiej szafy (IKEA), którą właśnie montowałem (nie dało się inaczej, bo było ciasno)..... i zapadłem się w płycie wiórowej po kostki :)
Kiedyś wiórówka była względnie mocna, dzisiaj (przynajmniej ta z IKEI) zmierza z wytrzymałością w stronę grubego kartonu.
A więc reasumując, do bani nie tylko szwedzki model dystrybucji, ale i jakość.
[#178] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #173

Ta karta to przemodelowana Graka500 od Matzego, czyli tak naprawde 2MB grafika do GBA.
[#179] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@MariuszK, post #178

Czyli co ? To GBA1000 to lepszy projekt od tego czy gorszy?
Ja moge czekac mi sie tam nie spieszy ale jak w miedzyczasie powstanie inny podobny projekt to mozna bedzie sie w razie co wycofac? Cos pisze na ten temat ten gosciu?
[#180] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@JacK_Swidnik, post #179

A no nic, tak tylko wtrąciłem że ta grafika do amyitx to zmniejszona grafika do gba1000. Ale tak, jak dla mnie to gba1000 jest lepszym projektem niż amyitx. Amyitx to tak naprawde A500 w formacie ITX i tyle.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem