[#61] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #40

Już zamknęli zamówienie.
Nie zdążyłem, chciałem pcb z układami do LAN
[#62] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Amigo-A1200-040, post #61

O zakończyli przed czasem, czyżby było tak duże zainteresowanie ?
Być może ograniczają się do partii 25 sztuk jak za pierwszym razem.
link
Ostatnia aktualizacja: 25.02.2018 21:12:01 przez KrisbA

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2018 21:13:35 przez KrisbA
[#63] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #62

Też się zbierałem do zamówienia sieciówki, piszą cztery tygodnie, a zamykają po dwóch... trochę lipa.
[#64] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Kilos, post #63

Ja też czekałem. No to teraz mam...
[#65] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Kilos, post #63

Ja zamówiłem... ale zobaczymy, na razie mam tylko potwierdzenie zaraz po, teraz cisza.
[#66] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #62

Nie rozumiem takiego ograniczenia, po co tną ilość sprzedanych sztuk ?
Też czaiłem się na LAN-a , wstrzymywałem się bo miałem nadzieję że wyklaruje się jakiś zakup grupowy, widzę że kilka osób było zainteresowanych, a przy zamówieniu 1 sztuki koszty wysyłki zagranicznej i przelewu mogą wynieść drugie tyle co samo PCB
[#67] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@UJP, post #66

Przelew międzynarodowy nie kosztuje wiele... XIX wiek się już skończył ;)
Co do wysyłki może być różnie, chociaż nie musi być drogo.
Ale ograniczeń ilościowych nie rozumiem. Cały tryb zamawiania AmyITX jest dziwny, w chińskich płytkarniach z reguły podwojenie zamówienia powoduje wzrost całkowitej ceny o mniej niż 50%, więc mogliby oszacować ilość zainteresowanych za pomocą ankiety, a potem zamówić z bardzo niewielkim ryzykiem dwa razy tyle...
Dziwne.
[#68] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #67

Widocznie kierują się swoimi i tylko dla siebie zrozumiałymi zasadami. Na stronie amy itx jest FAQ, ale jak niby zadać pytanie ? dopytać o jakieś szczegóły ? nawet skontaktować się nie można bo tylko przez forum, które jest zamknięte dla szerszej społeczności. Pozostaje tylko poczekać aż sami odpowiedzą. Nie zdziwiłbym się gdyby to ogarniał 1 człowiek, może przeraża go fakt że nagle musiałby ogarnąć 100 zamówień z wysyłką w różne części europy, więc ogranicza do 25 sztuk.

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2018 22:37:11 przez KrisbA

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2018 22:41:19 przez KrisbA
[#69] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #67

Pod warunkiem jak sprzedający poda numer konta, już nie raz spotkałem się ze sprzedającymi którzy akceptują tylko PayPal, a od tego droższy jest chyba tylko Western Union.
Ale tu chyba rzeczywiście gdzieś było o IBAN
A i z przesyłką też różnie bywa, niektórym d... nie chce się ruszyć na pocztę i PCB 5x5 cm chcą tylko kurierem wysyłać
[#70] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@UJP, post #69

PayPal potrafi być drogi, ale to jest system amerykański, bo u nich nie ma usługi transferu elektronicznego w typowej usłudze bankowej (przynajmniej ja nie miałem, gdy tam mieszkałem)... w Europie mamy zintegrowany system IBAN i nie jesteśmy ograniczeni do PayPal.
Mam nadzieję, że nie będę musiał Szwedom płacić PayPalem.
[#71] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #70

Ja jeżdżę do Szwecji co tydzień, więc jak będą wołać o kasę, to zrobimy zbiórkę, a ja Szwedom przywiozę kasę szeroki uśmiech

PS.
Małymi literkami: będę miał na opony zimowe do mojej ciężarówki
[#72] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #62

Jak na mój gust to własnie tak się stało - nie spodziewali się tak dużego zainteresowania.
No nic, zobaczymy co będzie dalej...
[#73] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@MariuszK, post #72

Dostał ktoś jakieś powiadomienie lub informacje co dalej z zamówieniem ? U mnie cisza, dla pewności sprawdzam spam ale też nic nie mam.
[#74] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #73

Poza tym pierwszym mailem z zamówieniem, jeszcze nic nie było. Też sprawdziłem dosłownie przed minutą.
[#75] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #73

U mnie też cisza.
Dziwna cała ta konspiracja, żadnych możliwości kontaktu, strona zrobiona jak pod sprzedaż skarpetek...
[#76] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #75

Trzeba jeszcze dodać że sprzedają płytki PCB, ale nie dają wsparcia. Będziemy liczyć na rodzime forum i wątek, który pewnie powstanie.
[#77] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #76

Mnie ciekawi czy udostępnią wsady do układów. Co prawda zamówiłem te zaprogramowane, ale pewnie nie każdy to zrobił. Poza płytkami rozumiem, że tylko BOM dostaniemy, tak?
[#78] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #77

Pisali że układy zaprogramowane sprzedają, więc wsadóch chyba nie udostępnią.
[#79] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #77

Zakładam że tak będzie, bo na co komu Amy poskładana, jak nie będzie zaprogramowana płyta :)
Jakby nie udostępniali wsadów, to podejrzewam, że nie byłoby również opcji dodania układów z programowaniem - tylko były by już dołączone do zestawu zaprogramowane.
Wg mnie to będzie po prostu jakiś CPLD (Xilinx, Altera...) który będzie trzymał "glue logic".

@Amigo-A1200-040
Ale dodali własnie coś takiego
Three pre programmed IC's for Amy-ITX (if you don't want to burn them yourself)

Co jak dla mnie jednoznacznie sugeruje że będzie możliwość zaprogramowania ich samodzielnie.

Ostatnia aktualizacja: 27.02.2018 12:13:30 przez MariuszK
[#80] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@MariuszK, post #79

Tak BTW sieciówka od Matzego.

Gdyby to była sama zgrabna sieciówka z możliwością zamontowania gniazda 86pin to było by pięknie.
Widział bym taką podpiętą do prawego expansion portu w moim GBA1000.
Może Matze da się namówić na coś takiego, względnie na dodanie do tej karty powyżej możliwości zamontowania gniazda 86pin (vide A500 GraKa albo Thylacine do GBA1000)
[#81] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Kilos, post #80

Wydaje mi się że wsady będą dostępne, a jak ktoś nie może sam sobie przygotować układów programowalnych to ma opcję gotowe wypalone. Zastanawia mnie tylko o które układy chodzi ? Jakieś programowalne na płycie Amy ? czy te do płytki Turbo nie sprecyzowali tego.
[#82] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #81

Zakładam że nikt jeszcze nie dostał żadnego info co dalej z zamówieniem ?
[#83] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #82

Niestety, ale w mailu z formularzem google była informacja, że informacje w ciągu kilku tygodni przyjdą "ill be contacted in a few weeks to confirm delivery and receive payment details"
[#84] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #83

Nie jest to dokładnie to gniazdo co potrzeba do amy itx ale myślę że można łatwo będzie je przerobić na właściwe. Można zapoznać się z oferta bo cena atrakcyjna. Ja kupiłem.
link

Ostatnia aktualizacja: 02.03.2018 22:43:37 przez KrisbA
[#85] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #84

Na Amibay można już kupić Amy ITX za jedyne 599Euro i są chętni .
link
[#86] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #85

Widziałem... całe 6 minut była dostępna
A co do ceny, moim zdaniem 599EUR to dość sporo. Choć z drugiej strony... projektowanie, testowanie, prototypy, czas poświęcony na to wszystko...
Wiadomo, nikt nie broni wystawiać ludziom czegokolwiek za tyle ile chcą, i nikt nie broni innym tego kupić
[#87] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #85

Kurde. Tam chyba trzeba siedzieć 24h żeby cos fajnego upolować...
[#88] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@_arti, post #87

Taaa, albo sobie skrypty jakieś popisać na automatyczną odpowiedź na podstawie słów kluczowych :P
Inaczej nie ma szans nic fajnego upolować
[#89] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@QUAD, post #88

Tutaj trochę zdjęć ze składania Amy ITX:
link
[#90] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #89

Kurka, już widzę pierwszy problem. Chodzi mi o układ U2, jak się to lutuje, gorącym powietrzem? Bo pady są pod podstawką. Jeszcze takich nie lutowałem :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem