[#142]
Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX
@MariuszK,
post #141
Potwierdzam, też dostałem maila, a więc się załapałem

Po ostatnich zabawach przy reworku uszkodzonej płyty A500Plus mam coraz większe wątpliwości, czy będę w stanie to wszystko polutować. Nawet pytałem jednego b.sympatycznego "magika lutownicy", który prowadzi profesjonalną firmę elektroniczną, czy to by można wrzucić na automat i zasadniczo nie byłoby problemów. Zasadniczo, bo problem jest o tyle poważny, jako że nie ma udostępnionych rysunków CAD i skąd ta biedna maszyna ma wiedzieć jak ma to wszystko poszyć... Można zrobić ręczny tracking, ale ja dziękuje, można się zajechać, element po elemencie...
Niemniej jednak jest to możliwe i moje pytanie jest takie, czy było by u Was zainteresowanie taką usługą, tzn. oddajemy płytki w dobre ręce, a kolega wrzuca to w usługę i robi nam lutowanie za wcześniej ustaloną opłatą. Jeśli chodzi o mnie, to interesuje mnie full opcja (wszystkie płytki) wraz z plcc pod agnusa i wszystkie podstawki ECS przewidziane w Amidze. A uC i cały chipset montujemy we własnym zaciszu domowym. Rozumiem, rzecz jasna, że organizacja wszystkich elementów z BOM leżałaby po stronie firmy wykonującej usługę, ale wszystko można omówić, kiedy już dostaniemy listę elementów. Co Wy na to, jeśli będzie zainteresowanie, to uderzę ponownie do tego kolegi z zapytaniem. Na razie nie chcę go ujawniać, bo nie wiem, czy sobie tego życzy