[#121] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #118

Mam takie przelotki ale kupione do programatora UFP v6.03, są dobrze wykonane, akurat dostałem je w eliptorze. Cenowo też nieźle, nie musielibyście tyle czekać na przesyłkę. Mają żeńskie i męskie po 5zł.
[#122] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #118

Ta przejściówka jest damsko-męska co chcesz z nią zyskać? Do tego podwójnego gniazda potrzebna jest złączka męsko-męska.
[#123] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@*y, post #122

No tak faktycznie pomyliłem, ale już zmieniłem, w każdym razie taki adapterek można dostać . Na amy-ITX pojawiło się nowe info i nowe zdjęcia zapoznajcie się.

Ostatnia aktualizacja: 15.03.2018 11:00:17 przez KrisbA
[#124] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #123

Jak tam Panowie? Kompletujecie już jakieś elementy w oczekiwaniu na płytki?
[#125] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #124

Ja część skompletowałem to co udało mi się ustalić na podstawie zdjęć, czyli praktycznie tylko gniazda i podstawki. Mogli by udostępnić BOM to by ułatwiło. Kończy się marzec a o potwierdzeniu zamówień cisza.
[#126] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #125

Ja też kupiłem już gniazda DB9,DB25M/F oraz sloty zorro(choć jeszcze nie doszły z mausera).Widać jeszcze oznaczenie pamięci na turbiaczu. I przyznam, że ta cisza też mnie trochę martwi.
[#127] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #125

Ja póki co mam złącza (D-SUBy i Zorro) kupione w DigiKey... i też się martwię ciszą (ale tylko trochę, bo mam wiele innych spraw na głowie ;) ).
[#128] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #124

Ja jeszcze nie, cierpliwie czekam na jakąkolwiek informację.
[#129] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Alex, post #128

Dostał ktoś może jakieś info o amy itx ? Na ich stronie ostatni aktualny wpis jest z 14.03.2018, a na pocztę nic nie przychodzi, już mi się znudziło nawet spam sprawdzać.
[#130] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #129

U mnie nadal cisza :( Sprawdzam codziennie i też weryfikuje spamy przed skasowaniem. Albo dostali dużo zamówień i to ich trochę przerosło, albo jeszcze jakieś modyfikacje robią przed zrobieniem płytek.
[#131] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #129

Ruszyło się coś w kwestii AmyITX?
[#132] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@wali7, post #131

Nadal cisza na ich stronie też żadnych nowych informacji ostatni wpis mają z 14 marca.
[#133] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Alex, post #132

Mamy nowe info na http://www.amy-itx.com/ czyżby zaczęli wysyłkę płyt, czekam z niecierpliwością na informację o płatności i termin wysyłki :)
[#134] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Alex, post #133

No byłem na stronie i wygląda na to, że maila dostaniemy jak przyjdzie nasza kolej :) Czyli znowu nie wiadomo kiedy... ale przynajmniej cos się dzieje w temacie.
[#135] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #134

A gdzie sie Wam śpieszy? Lepiej aby wszytko dograli niz potem marudzić.
[#136] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@JacK_Swidnik, post #135

Trzy razy miałem już gotówkę w ręku na tę amy itx, ale że nie było żadnego info to wydałem. Nie wiem, znowu wsadzić do skarpety czy czekać "Aż przyjdzie moja kolej". Tylko kiedy ? Szwedzki model dystrybucji to jakiś koszmar, dobrze że u nich pizzy nie zamówiłem.
[#137] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #136

Nie zapominajmy że jesteśmy częścią amigowego świata a tu wszystkie projekty powstają baaaardzoooo długo.
[#138] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #136

Daj mi na przechowanie, masz blisko (tylko skarpetka musi być wyprana)

Też bym zamówił ale inne karty do Amigi muszę skończyć bo leżą bezczynnie.

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2018 10:07:21 przez Adinfo
[#139] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@PrzemasIII, post #1

Nowe info na stronie. Na forum powstał wątek supportu tej płyty i do pobrania dokumentacja i cała reszta.
[#140] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@MariuszK, post #139

Właśnie dostałem pierwszą informację na maila od czasu złożenia zamówienia :) Co prawda jeszcze nie z informacją gdzie i ile wpłacić, ale z inofrmacją, że ci co zamawiali komplet płytek z zaprogramowanymi układami, będą obsługiwani wcześniej. Tak przynajmniej zrozumiałem tego maila.
"We decided to start with everyone who confirmed interest in a "full kit", i.e. Amy-ITX PCB (inkl. preprogrammed IC's), NIC PCB and A-Turbo 030 PCB. The reason for this is simple - we need the cash to proceed and I really hate running to the post office :) So bigger orders get prioritized. But do not despair! I will get a few extra hands in a few weeks, so hopefully things will speed up."

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2018 12:12:03 przez Red
[#141] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #134

Dzis byl mail. Na początek bedzie wysyłka kompletów ( pbb, uklady, turbiacz, lan) a w późniejszym terminie mniejszych pozostałych zestawów. Więc coś tam działają chłopaki.
[#142] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@MariuszK, post #141

Potwierdzam, też dostałem maila, a więc się załapałem szeroki uśmiech Po ostatnich zabawach przy reworku uszkodzonej płyty A500Plus mam coraz większe wątpliwości, czy będę w stanie to wszystko polutować. Nawet pytałem jednego b.sympatycznego "magika lutownicy", który prowadzi profesjonalną firmę elektroniczną, czy to by można wrzucić na automat i zasadniczo nie byłoby problemów. Zasadniczo, bo problem jest o tyle poważny, jako że nie ma udostępnionych rysunków CAD i skąd ta biedna maszyna ma wiedzieć jak ma to wszystko poszyć... Można zrobić ręczny tracking, ale ja dziękuje, można się zajechać, element po elemencie...

Niemniej jednak jest to możliwe i moje pytanie jest takie, czy było by u Was zainteresowanie taką usługą, tzn. oddajemy płytki w dobre ręce, a kolega wrzuca to w usługę i robi nam lutowanie za wcześniej ustaloną opłatą. Jeśli chodzi o mnie, to interesuje mnie full opcja (wszystkie płytki) wraz z plcc pod agnusa i wszystkie podstawki ECS przewidziane w Amidze. A uC i cały chipset montujemy we własnym zaciszu domowym. Rozumiem, rzecz jasna, że organizacja wszystkich elementów z BOM leżałaby po stronie firmy wykonującej usługę, ale wszystko można omówić, kiedy już dostaniemy listę elementów. Co Wy na to, jeśli będzie zainteresowanie, to uderzę ponownie do tego kolegi z zapytaniem. Na razie nie chcę go ujawniać, bo nie wiem, czy sobie tego życzy
[#143] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Michciu, post #142

Ja osobiście się na to nie zapisuje, wolę poskladac sam i mieć fun z uruchomienia.ok, racja
Ale pewnie ktoś się jeszcze znajdzie taki, że po odebraniu pcb stwierdzi, że jednak to dla niego za duzo...
[#144] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@MariuszK, post #143

Udało się komuś zarejestrować, ewentualnie pobrać tę dokumentację do Amy ITX ? Mi wywala jakiś błąd.
[#145] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #144

Mnie też wywala błąd.
[#146] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Michciu, post #142

Hej,

A ile taka usługa? Bo rozumien, że kupują ze strony AmyITX części, a to co brakuje dokupuję Twój "tajemniczy" magik i oddaję działającą Amy?

Pozdrawiam
Tomek
[#147] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #144

Ja sobie na jednym okienku otworzyłem link z tłumaczeniem, na drugim oryginalną stronę i wpisywałem wszystko w odpowiednie rubryki na oryginalnej. Dzięki temu rejestracja poszła. Na linku faktycznie się wywala.
[#148] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #147

Dzięki zrobiłem jak napisałeś i poszło. Czekam na aktywacje konta.
[#149] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@KrisbA, post #148

Trzeba co jakiś czas próbować zalogowania, bo ja lionka aktywacyjnego nie dostałem :)
Co do samej strony związanej z amy-itx i plikami do niej, to chyba trzeba wejść w "projekte" i tam jest "amy-itx international". Niestety tam chyba też trzeba uzyskać osobny dostęp.
[#150] Re: Zbiorowe zamówienie na AmyITX

@Red, post #149

Niestety tam chyba też trzeba uzyskać osobny dostęp.

Z tego co ja zrozumiałem, to tam dostęp będzie tylko dla ludzi którzy dostali już swoje KIT-y.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem