Ponieważ temat powraca co jakiś czas, a obecnie są dostępne znów te zasilacze na allegro, to pomyślałem, że mógłbym wyprodukować partię tych adapterów Cisco->Amiga. Z tym że zrobił bym to jako kity do samodzielnego montażu, bo lutować tego już mi się odechciało

(po prawdzie po prostu nie mam tyle czasu).
W skład takiego kitu wchodził by komplet elementów, czyli:
- płytki PCB,
- odpowiednie piny idealne do Amigi,
- gniazdo pod zasilacz Cisco (oryginalne takie jak ma być, nie żadne cięte i kombinowane),
- włącznik,
- rezystor i dioda led.
Zrobił bym też instrukcję.
Cena takiego kitu wyniosła by 30zł plus przesyłka priorytetowa 7zł.
Czy byli by zainteresowani? Jeżeli tak, to proszę zrobić listę zapisów. Warunek rozpoczęcia produkcji i kompletacji kitów przeze mnie, to zapisanie się osób na minimum 15 takich zestawów. Jeżeli zbierze się taka ilość, to założę osobny wątek ze szczegółami, a zrobił bym tego wówczas od razu więcej z zapasem, tak żeby dla wszystkich chętnych na pewno starczyło.
Termin realizacji przedsięwzięcia to około miesiąca od momentu zebrania się listy na te 15 kompletów, bo tyle trzeba czekać na pcb z Chin.
Adapter wygląda po złożeniu mniej-więcej tak:
Zdjęcie1
Zdjęcie2
Zdjęcie3
Zdjęcie4
Zdjęcie5
Zdjęcie6
Zdjęcie7
Zdjęcie8
Aha, odpowiadając na pytanie o projekt adaptera, to nie był udostępniany jako opensource i w sieci go nigdzie nie ma.
Robiłem ten projekt ja z kolegą xangelem, który tym obecnie się nie zajmie, więc inicjatywa leży ewentualnie po mojej stronie, z resztą dogadałem się z nim że ja to robię. To tak w kwestiach formalnych