[#147]
Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)
@JakubH,
post #145
No jak to, karty graficzne RTG dla dużych Amig potrafią wyświetlać zarówno tryby Amigi jak i karty RTG na jednym wyjściu, np. CyberVision 64/3D.
Karty dla małych Amig jak widać mogą mieć z tym problemy ze względu na konstrukcję małych Amig (bo one nie są przeznaczone do takiej rozbudowy).
Ja tam cieszę się z trybów wbudowanej grafiki AGA w Amidze 1200. Mam paletowe tryby oraz tryb 16bit (patrz: Photogenics).
Zaletą AGA jest świetna współpraca poszczególnych komponentów komputera i działanie tych komponentów bez udziału procesora (poprzez DMA).
Dlatego Amiga nie potrzebuje wypasionego procesora w stylu PC-towym, a komputer działa bardzo sprawnie i wydajnie. Ja tylko przypominam, co od zawsze było plusem Amigi.
Co do RTG, to nie wiem po co pakować 1980x1080 do komputera (Vampire V4), który ma procesor tego rzędu prędkości.
Poza tym które aplikacje z tego skorzystają? Directory Opus? Życzę powodzenia projektowi, ale wszelakie rozwiązania amigowego NG nie przestają mnie zadziwiać...
Ja nie potrzebuję 1920x1080 dla Workbencha, Deluxe Painta, czy DirWork. Mile za to widziałbym Amigę 4000T od Petro Tyschtschenko.
Ostatnia aktualizacja: 10.10.2019 15:53:27 przez Hexmage960