[#361] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@Jacques, post #360

Jeszcze inaczej
[#362] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@mccnex, post #352

Sssssssssss...

[#363] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@tboniasty, post #362

Jakie wrażenia ?
[#364] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@tboniasty, post #362

Sssssssssss...

coś Ci się przypaliło?
[#365] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@snajper, post #364

Wysysa mi Amigę!

Wrażenia? Tradycyjnie mieszane, jak na każdy świeży produkt.
[#366] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@tboniasty, post #365

Miałem robić przelew za kartę ale przespałem się i na drugi dzień zrezygnowałem, mam mieszane uczucia czy dobrze zrobiłem
[#367] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@zorkadar, post #366

Dobrze zrobiłeś. Bynajmniej do czasu kiedy nie uporają się z problemami.
[#368] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@zorkadar, post #363

U mnie (A1200 Vampire V2) na razie na MINUS to problemy z grami pod WHDLoad oraz dłuuuuugie bootowanie a także konieczność dostosowania trybów wyświetlania do monitora Samsung (Coffin). Na plus to brak konieczności posiadania ROMów, szybki port IDE, nie wymaga mocnego zasilacza, szybkość i stabilność pracy (używam Coffina), fajny i wygodny port mSD, kompaktowe rozmiary pod klapką w stosunku do innych kart. Mega fajnie działają emulatory np. Apple czy NES.
AGA nie jest emulowana - leci normalnie z Amigi po PALu - i dobrze!
Neutralnie oceniam obsługę LAN - jest stabilny ale wymaga zakupu oddzielnie i na własny rachunek oraz trzeba go podłączyć specjalną taśmą lub ribbonami. Dodatkowo jest dość wolny - 0.5 Mbps (64 KB/s) max. Za to używanie neta ma sens bo mamy więcej kolorów, większą rozdzielczość, szybsze renderowanie stron WWW.

Jeśli ktoś chce grać tylko w gry WHDLoad lepiej kupić +8MB Fastu - szkoda 2k.

Cena/jakość na PLUS - wolę tą kartę niż jakieś stare Apollo/Blizzard 060.

Karta PPC wiadomo dużo bardziej wydajna niż Vampir to nie ma co porównywać.

Czy kupiłbym drugi raz? Zdecydowanie tak. Jest na tyle ok że da się tego używać ale pamiętajmy o problemach z WHDLoad.

Osobny temat to dema AGA. Jeszcze go gruntownie nie przerobiłem.

Ostatnia aktualizacja: 19.02.2020 10:04:27 przez pong777

Ostatnia aktualizacja: 19.02.2020 10:06:25 przez pong777
[#369] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@cytrynek, post #367

Dobrze zrobiłeś. Bynajmniej do czasu kiedy nie uporają się z problemami.

Przynajmniej
[#370] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@Jacques, post #369

Może miał na myśli, że z problemami się bynajmniej nie uporają?
[#371] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@recedent, post #370

Właściwie to użył podwójnego zaprzeczenia, więc sam już nie wiem jak to czytać
[#372] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@pong777, post #368

Ja używam core z pcmcią i IDE na płycie Amigi.
[#373] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@Jacques, post #371

Spadajcie
[#374] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@cytrynek, post #373

A tak poz tematem. Mam problem potrzebuje emali do Igora z apollo. Pomożecie . Jak ktoś ma proszę na Pw. Dzięki i pozdrawiam
[#375] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@Kali80, post #374

Odgrzewam kotletaOK
Jak się ma teraz Vampire V2 w stosunku do ostatnich wpisów i problemów z nią związanych , dalej są problemy z whdload , jak dema, zostało coś poprawione ?
Miałem brać Warpa ale przy chorych cenach procków odpuszczam i mocno zastanawiam się nad kupnem Vampira.
[#376] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@zorkadar, post #375

Też jestem ciekawy, może ktoś z użytkowników nakreśli obecną sytuację kompatybilności V2 z amigowym softem?

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2021 16:51:27 przez Jacques
[#377] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@zorkadar, post #375

Hej używam V500 II+ i osobiście jestem mega zadowolony. Zero problemów w uzytkowaniu, co do starego softu to wszystko co ma działać mi działa. Nie bawię się co prawda w odpalanie starych demek z dyskietek, bo od tego mam kompy z 000, ale wszystkie nowe produkcje scenowe na 000 działają bez problemu.
[#378] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@zorkadar, post #375

Jeśli chodzi o V1200 to jest bardzo dobrze , przetestowałem ok. 200gier pod whdload . Jest trochę problemów z niektórymi demami, ale nie ma tragedii. Problem z whd wyolbrzymiony jak dla mnie. Nie znalazłem jeszcze idealnego sprzętu , który działa ze wszystkim w 100%.
[#379] Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)

@JakubH_, post #378

Ja mam Vampira V1200 od ponad pół roku i też jestem zadowolony z karty.
Większość dem, które przynajmniej ja oglądam działa, niektóre z jakimiś drobnymi problemami, ale nie jest źle..
Bardziej widzę problemy z grami, np. nie działa mój ulubiony Super Stardust :( albo Slam Tilt czasami łapie zwiechy przy zmianie stołu, to mnie w sumie najbardziej boli.
Jest na pewno mniejsza kompatybilność niż przy przejściu z 68030 na 68060, ale zawsze coś za coś.
Z ciekawostek dodam jeszcze, że mapuje kickstart i niestety czasami dzieje się tak, że po zawieszeniu się Amigi sam reset nie pomaga, muszę ją wyłączyć i włączyć ponownie, to chyba przez brak MMU...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem