[#330]
Re: V4 Standalone vs Vampire V2 (A1200)
@tbone,
post #328
Akurat o Warpach pierwszy raz usłyszeliśmy jakieś 14 miesięcy temu, a nie 10 lat jak Natami/V2 czy ACA na 040/060 i po różnych publikacjach w necie wynika że Warpy są już w bardziej zaawansowanym stadium niż pozostałe dwa projekty, a to że nie można ich kupić to tylko zaleta, jako klient wolę poczekać, postępy w pracach nad projektem oglądać w necie, a gdy zapłacę kaskę, mieć gotowy produkt, niż być beta testerem i jeszcze do tego dopłacać.
Oczywiście jakaś mała ilość po kosztach hardware lub nawet gratis w pewnym momencie powinna trafić do beta testerów, ale do świadomych tego że to wersje testowe.
Miałem V2, gdy było w cenie 90e to jeszcze było OK, płaciło się za sam koszt PCB i elektroniki, a wsad w wersji alf/beta testowało się gratis, ja kupiłem już za 300e i uważałem że w tej cenie kupuje już gotowy produkt, nie był, więc go sprzedałem.
teraz V4 kosztuje 600e, cena wysoka, miałem nadzieję ze nie przekroczy 400e, może i bym wydał taką kwotę gdyby to był już skończony, stabilny produkt, ale wydaje mi się że jeszcze nie jest .
w V4 koszt samego hardware pewnie dużo nie przekracza 100e, reszt tej ceny to zysk projektantów/programistów, marże pośredników i podatki, przy tak małej skali produkcji może i uzasadnione, ale mimo wszystko jak mam wyskoczyć z takiej kasy to oczekuje dopracowanego produktu, w pełni i stabilnie działającego.
Ostatnia aktualizacja: 13.12.2019 09:17:21 przez UJP