[#211] Re: Amiga Bez Ściemy

@koczis, post #210

Fajnie jest zobaczyć twarz osoby.
Pozdrawiam
1
[#212] Re: Amiga Bez Ściemy

@BULI, post #202

Buli, 1:1 było tak jak mówiłeś, dopóki...nie wlazł lewy.

Bardzo fajny odcinek,Buli to jednak wygadany gość OK, a przyznam się że jest to drugi, który oglądam. Pierwszy to Cizar i Sellen z CS-Lab.( trza było obadać ludzi, którzy zafundowali mi Warpa 1260/100MHz )
1
[#213] Re: Amiga Bez Ściemy

@waldiamiga, post #212

Dzięki wszystkim za pozytywny odzew OK

Tak jak mówiłem na końcu, Chłopaki z "Amiga bez ściemy" sporo zaryzykowali
Po takich tuzach jak: Cizar i Sellen (Warp1260), twórcy Cytadeli, Marek Hyla (Twin Spark Soft) czy Szymon Ulatowski (Ubek) moja osoba w tym miejscu to jak świętokradztwo (!!!) a jednak ktoś to obejrzał szeroki uśmiech
Jeszcze raz dzięki WSZYSTKIM ok, racja
8
[#214] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #207

Czy jest szansa że te odcinki znajdą się na platfomach podcastowych? Chyba że to u mnie jest problem i nowe odcinki się nie ściągają.
[#215] Re: Amiga Bez Ściemy

@madman15, post #214

Hej, o ile wiem Google Podcast chyba już zakończył działalność. Co do Spotify, skąd jest to też rozsyłane na Apple Podcast, to pojawiają się tam odcinki zwykle, czyli głównie rozmowy z gośćmi. Jakiś czas temu uznaliśmy że odcinki specjalne są na tyle mocno uzależnione od obrazu że nie ma sensu wrzucać ich w formie samego audio. Odcinek z Bulim wrzucę na Spotify dziś po południu, jak również odpowiem na liczne komentarze, które pojawiły się na YT
4
[#216] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #207

Bardzo przyjemnie się słuchało. Aż nockę zarwałem co ostatnio zdarza mi się dość rzadko. Fajnie pozbierane i precyzyjne info odnośnie kart PPC na PCI i ich możliwości. Wspominki i stare dzieje, anegdoty o kreatywności Amigowca, to też to co lubię OK Strzał w dziesiątkę jeśli chodzi o dobór Gościa do tematu tego odcinka. Gdybym miał kogoś ze znajomych mi osób typować do przedstawienia tego zagadnienia wybrałbym właśnie Pawła. Na plus także trafne sugestie i zadawane pytania od Prowadzących. Dzięki i pozdrawiam szeroki uśmiech.
5
[#217] Re: Amiga Bez Ściemy

@madman15, post #214

U mnie w Apple Podcasts odcinki się pojawiają ale ich nie słucham tylko odznaczam jako przesłuchane. 😃 Pomimo tego, że od 15 lat słucham podcastów i przywykłem do tego, to akurat "Amiga bez ściemy" nie słucham tylko oglądam na YouTube. Chłopaki bogato ilustrują swoje wypowiedzi i samo audio w tym przypadku dla mnie jest nieakceptowalne, bo zbyt wiele się traci.
5
[#218] Re: Amiga Bez Ściemy

@MDW, post #217

W dzisiejszym odcinku specjalnym omawiam świeżutkie wydawnictwa prasowe, a więc czwarty numer czasopisma Amiga Friendship oraz sprzedany w kilku tysiącach egzemplarzy Amiga Extreme. Remik kolejny raz postawił na swojego ulubionego konika, czyli gry fps, a konkretnie zgłębia historię narodzin kilku silników 3D z lat 90-tych. Zapraszamy!!!

7
[#219] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #218

Cholera, ja właśnie obejrzałem poprzedni odcinek do końca!

Trzeba będzie znów obejrzeć nowy odcinek!
1
[#220] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #218

Friendship - MEGA pismo i inicjatywa OKOKOK
Amigowe silniki FPS - żyłem ty podobnie jak Remik i czasem znów ożywam, np teraz oglądając ten materiał ok, racjaOK
1
[#221] Re: Amiga Bez Ściemy

@BULI, post #220

Minął rok od momentu nawiązania mojej współpracy z Remikiem, przy tworzeniu kanału Amiga Bez Ściemy. Urodziny ABŚ są dobrym pretekstem do podsumowania naszej dotychczasowej działalności. Przygotowaliśmy zatem odcinek - "Urodziny bez spiny - kronika kanału". Jak to już niejednokrotnie bywało w przypadku ważnych dla nas materiałów i ten okrasiliśmy fabularyzowanym intrem, którego realizacja, chyba jak dotąd odbyła się z największym rozmachem. Czy całość wyszła ok, to już oceńcie sami. Zapraszamy na film!!!

4
[#222] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #221

IRATA to mi się ze środowiskiem Atari kojarzy. Początek fajny.
[#223] Re: Amiga Bez Ściemy

@KM_Ender, post #222

IRATA to mi się ze środowiskiem Atari kojarzy. Początek fajny.

Heh, zastanawialiśmy się czy ten niuans ktoś wyłapie, no ale jak widać skojarzenie nie było takie trudneszeroki uśmiech
[#224] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #223

Tam chyba nawet użytkownik o takim nicku jest z tego co pamiętam. W arafatce wyglądałeś jak rasowy Arab z "Hot Shots" lub "Nagiej Broni" z L. Nielsenem. OKszeroki uśmiech
1
[#225] Re: Amiga Bez Ściemy

@KM_Ender, post #224

Charlie Chaplin również zaczynał od kilkuminutowych filmików. Jak tak dalej pójdzie to i jakaś gra fmv powstanie z udziałem naszych wideo retro dziennikarzy. Napewno pomysłów im nie brakuje. Czekam na więcej.
2
[#226] Re: Amiga Bez Ściemy

@koczis, post #225

Charlie Chaplin również zaczynał od kilkuminutowych filmików. Jak tak dalej pójdzie to i jakaś gra fmv powstanie z udziałem naszych wideo retro dziennikarzy. Napewno pomysłów im nie brakuje. Czekam na więcej.

Chyba czytasz nam w myślach, bo po nakręceniu ostatniego intra, pojawił się w naszych głowach pomysł zrobienia gry w stylu "Zdrajca". No ale na razie to jest tylko pomysł, a czy dojdzie on do realizacji, to się zobaczy bo doba ma tylko 24 godziny.
3
[#227] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #226

Nie zapominajmy o Ubek 2.
3
[#228] Re: Amiga Bez Ściemy

@_DiskDoctor_, post #227

Ok, koniec wakacji, czas znowu wejść na bardziej intensywne obroty. Na dobry początek prezentujemy Wam materiał na temat amigowych silników 3D. Było tego naprawdę sporo, większość z nich skończyła na etapie tech-dema, czasami udało się nawet wydać pełnoprawne demo gry, a w kilku przypadkach determinacja autorów doprowadziła do finalnego skomercjalizowania produktu. Zobaczcie więc jak kształtowała się ta historia realizacji amigowych marzeń pogoni z Doomem.

5
[#229] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #228

WOW...widzę demo Switchworld. Jest gdzieś do pobrania?
[#230] Re: Amiga Bez Ściemy

@rygar, post #229

No niestety nigdzie
1
[#231] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #230

To gdzie dorwaliście ten kawałek filmiku jeśli można wiedzieć?
Zapowiedzi w prasie na ten temat było mnóstwo:
Amiga_Joker_1995_08_and_09_0007
APoV #4 06-2010_0066
Computer Studio WS 1995-02_0004_preview
Gambler_08_1995_0078_preview
Gry Komputerowe 1995-06_0005_preview
Magazyn Amiga 1994-12_0003_preview
Magazyn Amiga 1995-04_0017_preview
Magazyn Amiga 1995-04_0018_preview
SecretService_06_1996_0012_preview
SecretService_10_1995_0009_preview
Swiat_Gier_Komputerowych_02_1995_0006_1_preview
Swiat_Gier_Komputerowych_02_1995_0006_2_preview
Swiat_Gier_Komputerowych_05_1996_0008_preview
Swiat_Gier_Komputerowych_06_1996_0007_preview
Swiat_Gier_Komputerowych_08_1995_0007_preview
TheOne_80_Jun_1995_0025_preview
TheOne_80_Jun_1995_0026_preview
[#232] Re: Amiga Bez Ściemy

@rygar, post #229

Od której minuty i sekundy dokładnie?

Przepraszam, bo chyba ślepy jestem ;(
[#233] Re: Amiga Bez Ściemy

@karolb, post #232

Są rozdziały w filmie, można łatwo przeskoczyć na odpowiedni fragment. Co do Switchworld, być może Remik się wypowie.
1
[#234] Re: Amiga Bez Ściemy

Czy jest o UBEK?
[#235] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #233

Są rozdziały w filmie, można łatwo przeskoczyć na odpowiedni fragment.

Jak napisałem, chyba ślepy jestem, albo rozdział jest źle opisany :)

edit----

odpisywałem na post #229:

cytuję autora tego postu:

Ja nie widzę dema Switchworld na materiale video, w tym miejscu gdzie niby ma być :)

Najwidoczniej trochę się rozjechało video na yt, z podziałem na strefy tematyczne.

Czy ta tak się zaczyna Switchworld?

Ostatnia aktualizacja: 30.08.2024 15:23:11 przez karolb
[#236] Re: Amiga Bez Ściemy

@karolb, post #235

Tak zaczyna się Switchworld. Roboczy tytuł to właśnie Wolfenstein.
[#237] Re: Amiga Bez Ściemy

Odnośnie Switchworld i generanie Docenta to ja mam propozycję.
Robimy zrzutkę na wynajęcie bandy, która porwie Docenta i zawiezie go piwnicy przesłuchań, którą pokazaliście w poprzednim filmie więc już wiemy, że ją macie. Tam Irata tak długo będzie świecił lampką w oczy Docenta, aż ten wyśpiewa wszystko co wie na temat polskiego amigowego gamedevu końca lat 90. Ten człowiek zna szczegóły spraw o których my nawet nie mamy pojęcia. Nie może tak sobie po prostu chodzić po świecie i wiedzieć...
4
[#238] Re: Amiga Bez Ściemy

@_DiskDoctor_, post #234

Czy jest o UBEK?

Chodziło mi po głowie by w ramach wisienki na torcie wzbogacić materiał, choćby kilkusekundową przebitkę z nowego UBeka i rozmawiałem na ten temat z Remikem. Natomiast On i Szymon chyba uzgodnili coś w rodzaju nieformalnego NDA

No ale spokojnie jak już gra będzie skończona, myślę że nagramy dedykowany materiał poświęcony tylko tej produkcji.
3
[#239] Re: Amiga Bez Ściemy

@MUFA-amigaone-pl, post #238

Ale mi chodziło o Ubek 1…
[#240] Re: Amiga Bez Ściemy

@rygar, post #236

Dzięki za wyjaśnienie :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem