kategoria: Sprzęt
[#241] Re: VBS Viedo Backup System - Zrób to sam

@Hubez, post #240

Szkoda, że nie ma sprzętowej poprawy obrazu ze starych kaset. Moje dla VBS są już nieczytelne.
[#242] Re: VBS Viedo Backup System - Zrób to sam

@Rafał A-3000, post #241

jak możesz to podeslij je do mnie może uda mi się coś odzyskać
1
[#243] Re: VBS Viedo Backup System - Zrób to sam

@Rafał A-3000, post #241

Są lepsze odtwarzacze z autotrackingiem i bajerami. Jak ktoś się zajmuje VHS to może ma dobry odpicowany odtwarzacz gdzie czyści co tydzień głowicę. Wtedy szanse na odczyt są większe.

Programowo też dałoby się coś ugrać. Można by ulepszyć soft, gdzie zapisywałoby dobrze odczytane ścieżki i po przewinięciu kasety byłaby ponowna próba. Sam 68000 też dawał ograniczenia. Przy szybszym CPU może dałoby się lepiej weryfikować dane i je naprawiać. To jednak zadanie dla jakiegoś guru ASM 68K i kodowania korekcyjnego. kod źródłowy jest dostępny. Możliwości są, ale czy komuś się będzie chciało.
1
[#244] Re: VBS Viedo Backup System - Zrób to sam

@Rafał A-3000, post #241

Może magnetowid SVHS z TBC by pomógł ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem