[#211] Re: TerribleFire TF1260 - czy ciągle ma sens?

@Amra, post #185

Na 66MHz i na 100MHz render prostej sceny w LV3.5 i LV5 trwa tyle samo.

Render na 100MHz powinien być szybszy o 50% względem 66 MHz. Miałeś na myśli, że zmiana wersji LV nic nie zmienia? Jeżeli taktowanie nic nie zmieniło to coś nie tak...
1
[#212] Re: TerribleFire TF1260 - czy ciągle ma sens?

@-tbn-, post #211

Sprawdzę jeszcze raz bo może coś pomyliłem.
[#213] Re: TerribleFire TF1260 - czy ciągle ma sens?

@waldiamiga, post #184

Karta obsługuje wentylatorek również od strony oprogramowania, a na samej karcie są trzy dziurki pod montaż. Pytanko co tam można bezpiecznie podpiąć (ile V) i dlaczego są trzy otwory ? Czyżby jeden dla czujnika temperatury ?

Myślę o tym, żeby do obudowy wrzucić jakiś mały wiatraczek, żeby kręcił powietrzem. Może z jakiegoś starego PC, bo mam ze dwie sztuki takich gratów, tylko nie wiem czy tam znajdę takie maleństwo które się zmieści w obudowie desktop obok karty.

Na razie wyciągnąłem klawiaturę, bo i tak jest do bani i korzystam z zewnętrznej przez USB.
Wizualnie nic nie tracę, bo komputer w wysuwanej wnęce biurka sobie siedzi....
1
[#214] Re: TerribleFire TF1260 - czy ciągle ma sens?

@lukjan, post #172

Chyba opchnę LC’ka skoro pełny 060 hula. Ktoś chętny?
1
[#215] Re: TerribleFire TF1260 - czy ciągle ma sens?

@Amra, post #214

No ja już mam LC w TF. I tylko dlatego mam TF1260 bo mi został LC w szufladzie, który miał być pełnym rev. 6 do Warp1260...

Szkoda tego procka to takiej karty. Dołóż kasy i wyślij do CS-LAB. OK
1
[#216] Re: TerribleFire TF1260 - czy ciągle ma sens?

@lukjan, post #213

Czy ktoś może wie, jak się rozkładają sygnały w porcie FAN ?

Bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji oprócz tego, że środkowy to +, na laminacie nie ma oznaczeń a kupiłem wiatraczek na 12V i chcę nim nieco wspomóc chłodzenie jednego Xilinxa...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem