kategorie: A1200, A2000/A3000, A4000, A500, A600, CD32, CDTV, Minimig, NatAmi, Programy
[#541] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #540

Dzisiaj nawet pobrałem nową wersję z serwera nie wiem czemu pokazuje mi 0.1 i też się wiesza. Po prostu zamrozi system dioda mruga i reset do guru. Bez względu na to czy odpalę to w pal czy rtg
[#542] Re: Amelinium Web Browser

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #536

Niestety chyba sporo w tym racji. Na x5000 ktora w sumie dziala jak emulator a jedynie komponenty systemu są natywne, to często się wywala. Na 060 jest dosyc stabilnie. Co prawda ostatniej wersji nie probowalem ale widac ze w emulacji jest gorzej. Na 060 czasem się zdarzało, ale zazwyczaj przy wpisaniu nowego adresu po jakiejs stronie z js freezowalo sie na przekierowaniu, wzglednie ladowaniu css. I to dzialo sie np przy otwarciu trojmiasto.pl i przechodzeniu na ppa. Czasem tak a czasem nie. Probowalem zrozumiec zaleznosc. uzywam 060js. Wroce z wyjazdu to poklikam.
[#543] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Amelinium Web Browser
[#544] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #538

widze, ze sie pojawil nowy program pocztowy wiec pytanie, czy ktokolwiek uzywa mojego Emalinium?:) powstaje na rowno z Amelinium od samego poczatku i najwazniejse jest to, ze wspiera HTML

Powstaje na równo, ale chyba nie do końca równo. Mam tu na myśli brak opcji w settings - Workbench (co jest w przeglądarce), co sprawia że na AmigaOS 4 wygląda lepiej (są te grube belki itp.). Menusy wyglądają tak jak w pierwszych wersjach przeglądarki w trybie pełnoekranowym (w ostatnich wersjach w trybie fullscreen na przeglądarce wyglądają już ok), czyli pod AmigaOS 4 wyświetlają się nieczytelne szare prostokąty, a czytelna jest tylko jedna konkretna pozycja nad którą znajduje się akurat przycisk myszy. No i choć odpalam to w trybie 32-bit to grafika wyświetlana jest chyba cały czas w trybie 8-bit sądząc po wyglądzie obrazków wyświetlanych w mailach z HTML. Ogólnie to nie jestem przyzwyczajony do uruchamiania programów pocztowych w fullscreen, całe życie odpalam je w oknie. Niemniej co do zasady program działa i np. łączy się po imap z pocztą interii, czego nie mogę powiedzieć o tym nowym programie, który dziś został zaanonsowany w newsach na PPA.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem