kategorie: A1200, A2000/A3000, A4000, A500, A600, CD32, CDTV, Minimig, NatAmi, Programy
[#511] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #507

Brak GURU, po prostu sytem jest „frozen”. Kursor się nie rusza, nie można przełączyć screenów z klawiatury. Jedynie reset.
[#512] Re: Amelinium Web Browser

@Amra, post #511

to walka intuition idcmp, mowisz ze nie masz zadnych latek wiec to cos innego, pare takich miejsc juz zabezpieczalem w tej ostatniej wersji, ale sprawdze to jeszcze
[#513] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #512

nastepna wersja mam nadzieje bedzie dla Was stabilniejsza, przy okazji wreszcie zacznie dzialac duckduckgo.com

4
[#514] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #512

Dziś próbuję znaleźć jakąś zależność.
Właśnie ściągnąłem bez problemu HippoPlayera poprzez IBrowsa z linku z newsa ppa.pl z Amelinium „freez” za każdym razem.
Sprawdzę bezpośrednio z aminetu czy jest tak samo.
[#515] Re: Amelinium Web Browser

@Amra, post #514

to poczekaj juz prosze jeszcze chwile, nastepna wersja ma rozne poprawki w ciemno, ale moze to bedzie cos z tego, chce jeszcze zeby strona projektu w github sie jakkolwiek wyswietlala
[#516] Re: Amelinium Web Browser

@Amra, post #514

ja przed chwilą ściągnąłem go przez Amelinium z linka z newsu ppa.pl bezproblemowo
[#517] Re: Amelinium Web Browser

@Splavinho, post #516

No niestety zwiecha za zwiechą. Z aminetu to samo. IBrowse ściąga.
Może to coś u mnie nie tak? Snoop nic nie pokaże bo system od razu freezuje.
Mam jeszcze jeden pomysł na sprawdzenie i dam znać.
[#518] Re: Amelinium Web Browser

@Amra, post #517

Test mnie zaskoczył. Freezuje w trybie pełnoekranowym (wybór dedykowanego screenu). Ściąga bezproblemowo w trybie Workbench. Tak samo działa IBrowse.
1
[#519] Re: Amelinium Web Browser

@Amra, post #518

Chyba znalazłem winowajcę!
Wiesza się w trybie pełnoekranowym wyłącznie kiedy NewMode wymusza promocję tego samego screenu co Amelinium.
Gdy NewMode pomija Amelinium a browser sam przełącza się na swój tryb pełnoekranowy to download działa.
1
[#520] Re: Amelinium Web Browser

@NaczelnyFA, post #469

Też jestem zdania że powinno być opcje wersja elektroniczna i wersja pudełkowa z numerem , płacę wspieram i chciałbym coś mieć np gdy np padnie system mogę otworzyć co do kosztów ? Rozbudowując swoje retro wydając kasę na wymianę kondesatorów( aby bawić się przerzucaniem ikonek) też kosztuje , targujecie się o każdą złotówkę gdy przychodzi kwestia że Amelinium będzie płatny odzywa się wujek sknerus.Używam go na FS-UAE jeśli pokaże się w wersji CD to kupię zawsze mogę zrobić kopię i mieć na chmurze, ogólnie dyskusja że powinna być płatna jest trochę żenująca,autor sam powinien określić czy chce rozwijać program , prąd kosztuje a retro też kosztuje mno chyba tak zarabia że obsypię ludzkość amigową przydatnym programami.
[#521] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #513

Fajnie że będzie działać duckduckgo.com , google znów zrobiło aktualizację wyszukiwarki, nie wiem czy jest sens gonić tą korporację na klasyku kosztem wydajności i stabilności. Na prawdę tak się pozmieniało w google ze to droga do nikąd wg mnie
1
[#522] Re: Amelinium Web Browser

@Bilbo2, post #520

Już wspomniałem wcześniej że każdy by chciał oryginał na CD tej przeglądarki tylko że to naprawdę mija się z celem...czemu wy tego nie potraficie zrozumieć że koszty tłoczenia płyt, produkcja opakowania i wydawnictwo to wszystko jest drogie... kolejna znów sprawa jest prosta że cała ta paczka teraz waży około 5mb a płyta CD ma 702mb pojemności...

Uwzględniając jeszcze to że co kilka dni jest nowa wersja to naprawdę się nie opłaca że względów ekonomicznych... Nawet taka korporacja jak google gdzie mają nakład finansowy na produkcję chrome na cd to tego nie robi bo to się kompletnie nie opłaca. A wydać ciężkie pieniądze żeby zadowolić kilku szalencow amigi to dopiero porażka.

Jak już chcecie za to płacić to wyślijcie wsparcie do juena co pieniądze będzie miał dla siebie a nie żeby zadowolić i sponsorować całą linię produkcyjną... bądźcie mądrzejsi chociaż trochę.
3
[#523] Re: Amelinium Web Browser

@Bilbo2, post #520

Mogę ci w skrócie napisać że same koszty 1 płyty CD w boksie kosztuje około 100zl licząc, tłoczenie, pudełko, grafika, nadruk na pudełku. Ta przeglądarka na CD musiała by kosztować około 200zl żeby juen miał coś dla siebie też. Bo sprzedając produkt fizyczny idziemy w stronę działalności gospodarczej, podatki, ZUS, zdrowotna opłata... To naprawdę mija się z celem bo ty zapłacisz 2 stówy za produkt a juen dostanie z każdego produktu około 50zl ... To naprawdę jest nie opłacalne ekonomicznie, nie wiem jak można tego nie rozumieć szeroki uśmiech
1
[#524] Re: Amelinium Web Browser

@NaczelnyFA, post #523

a może autor zamieści na swej stronie link do wpłat ,
[#525] Re: Amelinium Web Browser

@Bilbo2, post #524

Przecież jest na stronie projektu link do wsparcia xd
4
[#526] Re: Amelinium Web Browser

@NaczelnyFA, post #521

Też mam zwisy GURU ostatnie dwie cyfry 25. Natomiast przy próbie pobrania z iitch.io (była informacja że da się się ściągnąć) freezuje cały system. A w/w wyskakuje w losowych stronach (nawet w tych z menu "amiga".
[#527] Re: Amelinium Web Browser

@don_rafito, post #526

Amiga często się wiesza i guru wywala na byle czym, więc tutaj bym nie przypisywał tego guru tylko do amelinium xd. Mi ostatnio 2 razy pod rząd guru na zmianie ustawień w magic menu xdddd. To że freez się robi to też mi się zdarzyło, zdarzyło się dzisiaj nawet że ekran amelinium się uruchomił ale przeglądarka na nim już się nie pokazała xd
[#528] Re: Amelinium Web Browser

@don_rafito, post #526

tak, pobieranie dziala. nawet teraz sprawdzilem, ale nie wiem jaki masz procesor, na 060 100mhz potrzeba minimum na to 5min, ile czekales? w tle wykonuje sie cala aplikacja zbudowana w js, to amiga musi przetrawic, niestety jak ma dzialac prawidlowo to musza niektore rzeczy byc wolne

0.9.6 wyszla! :)
7
[#529] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #528

co do zmian... sporo, caly czas z silnikiem css2/3 na plus, proby przyspieszenia gdzie sie da, ale im wiecej rozwijam silnik tym mniej widac efekt przyspieszen (bez nich byloby jeszcze gorzej), z widocznych rzeczy to obsluga zmiany wygladu buttona przez obrazek w stylu css, widac to fajnie na pouet.net

wylaczajcie JS, ale chyba zrobie tak, ze domyslnie JS bedzie wylaczony i jak sie go wlaczy to stan bedzie wylacznie dla tej strony, to chyba bedzie najrozsadniejsze

byc moze ta wersja bedzie szczesliwsza dla niektorych..
3
[#530] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #529

Trzymam kciuki, zaraz ściągnę i potestuję.
Czekamy na wersję 2.0 🤣
[#531] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #529

Ja działam bez js i działa to stabilnie, z js się cuda dzieją bo spowalnia działanie scroll nawet. Domyślnie wyłączenie js z możliwością włączenia to myślę że była by dobra opcja. Nie trzeba było by robić 2 plików przeglądarki.

Możliwość włączenia js powodowało by przeładowanie strony, a jak wyłączysz js to tak samo, z tym że jak się zamknie przeglądarkę to żeby i js z automatu wyłączał, najrozsądniej tak by było bo dalej będzie płacz że coś nie działa
[#532] Re: Amelinium Web Browser

@Amra, post #530

Hula ale … nie zawiesił systemu ale zamuliłem browsera ściągając 3 pliki na raz więc już przestał odpowiadać. Przy 2 plikach z aminetu jeszcze jakoś ciągnąl. Używam bez JS’a.
Nie zfreezował systemu nawet z wymuszeniem NewMode’a.
Zastanawiam się czy są potrzebne oddzielne okna stanu pobierania zamiast tylko jednego, zbiorczego.
[#533] Re: Amelinium Web Browser

@Amra, post #532

Przeglądarka działa dobrze, ja nie mam żadnych zwisów systemu jeśli chodzi o przeglądarkę
[#534] Re: Amelinium Web Browser

@NaczelnyFA, post #533

Zwisu systemu nie miałem ale sam browser zawisł lub się zamulił przy nadmiernym downloadem.
[#535] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #528

Czy nie można by było powiązać tej przeglądarki z IMPBOX tak by to jakoś działało na różnych konfiguracjach ? To by było fajne, nowe i coś innego .
[#536] Re: Amelinium Web Browser

@NaczelnyFA, post #527

Amiga często się wiesza i guru wywala na byle czym

bo używasz emulatora
[#537] Re: Amelinium Web Browser

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #536

A ja mam to gdzieś czy to emulator czy nie. Kupiłem to że względu na cenę i możliwości i nikomu nic do tego. Moje pieniądze i moja Amiga i będzie tam siedziało to co ja chce.szeroki uśmiech
2
[#538] Re: Amelinium Web Browser

@NaczelnyFA, post #537

widze, ze sie pojawil nowy program pocztowy wiec pytanie, czy ktokolwiek uzywa mojego Emalinium?:) powstaje na rowno z Amelinium od samego poczatku i najwazniejse jest to, ze wspiera HTML

Ostatnia aktualizacja: 19.08.2026 11:43:09 przez juen
2
[#539] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #538

U mnie z tym jest problem podczas wyłączenia programu, bo próba zamknięcia resetuje mi Amigę do guru, pisałem o tym wcześniej ale chyba nikt nie czytał
[#540] Re: Amelinium Web Browser

@NaczelnyFA, post #539

ale z najnowszej wersji? kazda aktualizacja Amelinium = aktualizacja Emalinium

wszystko czytam, mi przy wyjsciu sie nie zawiesza wiec zalozylem, ze jest ok aktualnie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem