Robert jest tyle możliwości żeby mieć bezpośrednio internet w Amidze. Czy to LAN czy to WIFI.
Wskocz już na wyższy poziom.
Mi Serial w zupełności wystarczy, choć nabyłem też śledzia do montażu Parallel w PC, ale o ile dobrze pamiętam nie mam kabelka par-net.
Przyznam, że to połączenie bardzo mi się spodobało od pierwszego użycia. Nawet największy plik, megabajtowy przesyła w zaledwie kilka minut. Nie przesyłam tego dużo.
To jest jak WIFI, bo kabelek niewidoczny i nie przeszkadza.

Działa transparentnie, też bez złożonych protokołów.
Parallel czasami używam do drukarki.
Hexmage jak jednak byś chciał się usieciowic i Twoja karta nie dziala to w każdej chwili mogę wysłać Ci zasłużonego impboxa
Dziękuję ale tak jak napisałem mi taka sieć w Amidze starczy.
Amiga połączona jest z PC jeden-do-jednego więc nie muszę mieć złożonych pakietów z adresami IP i tego typu elementów współczesnych sieci komputerowych.
Doceniam Twoją pracę i niesamowite programy, które napisałeś.
Wersje off-line programów sieciowych są bardzo pożyteczne. Być może fajnie byłoby oglądać strony HTML i poczytać pocztę na Ami uprzednio skopiowawszy pliki/pakiety.
Mam dwie Amigi - z jednej korzystam na bieżąco - plus Amiga CD32. Konfiguracja mi wystarczy do ulubionych zastosowań: AGA, 68030 - muzyka, grafika, gry, programowanie, edycja tekstu, biuro, programy i gry PD/Shareware.
Amiga sprawuje się doskonale z czego się cieszę.
Mam już przygody z PowerPC, RTG, AHI, czy siecią - to jest w porządku, szczególnie jak ktoś zorganizuje sobie dobre rozwiązania, jak np. duża Amiga (4000, czy NG).
Pisałem kiedyś kilka programów dla RTG i OS4. Dziś lubię wykorzystywać system Amigi, jak również sprzęt na różne kreatywne sposoby. Mam kilka marzeń, które realizuję dot. pisania gier, tworzenia grafiki i przejścia nabytych gier.
Opracowałem środowisko dla AGA do różnych celów.
P.S. Z innych kwestii, to wczoraj sprawdziłem sobie to co chciałem wcześniej, czyli atapi.device i okazuje się (tak jak kiedyś pisał bodajże Norbert), że wykrywa mój napęd CD-ROM bez potrzeby łatania scsi.device a tym samym instalacji IDEFix w C.
Ostatnia aktualizacja: 15.07.2026 07:19:35 przez Hexmage960