kategorie: A1200, A2000/A3000, A4000, A500, A600, CD32, CDTV, Minimig, NatAmi, Programy
[#331] Re: Amelinium Web Browser

@Don_Adan, post #330

A to zaraza jest.
[#332] Re: Amelinium Web Browser

@Don_Adan, post #330

Ale żeby to naśladować to musiałby być taki silnik przeglądarki jakie sobie łaskawcy z Google zadają :) dlatego nawet oddysey ma problem
[#333] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #332

Pewnie to wymaga jakis testow, ale wedlug mnie jest do zrobienia.
Mi sie np. jakas Captcha aktywowala jak bodaj za 5 razem wszedlem na Kickstarter Metro Siege w ciagu paru godzin..
Sie troche zdziwilem, bo nie aktywowala sie za pierwszym razem.
Tak mysle, ze trzeba dosc czesto wchodzic na strony vintage z filmami przyrodniczymi, zeby ciasteczek ludzkich uzbierac.

Boty raczej tego nie robia, ale moze sie myle?

A moze po prostu jakies "lewe" ciasteczka przegladarka musi wygenerowac?
1
[#334] Re: Amelinium Web Browser

@Don_Adan, post #333

To się wszystko dzieje w tle, recaptcha v3 może być całkowicie niewidoczna dla Ciebie, Google Cię śledzi i doskonale wie że nie jesteś robotem

jakby to się dało obejsc to internet byłby już nieuzywalny..

dlatego tych zabezpieczeń się używa, bo działają...

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2026 20:46:01 przez juen
1
[#335] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #334

Zobaczymy jak humanoidy sobie poradzą przy internetach z tym.

Trafiła kosa na kamień.
[#336] Re: Amelinium Web Browser

@juen, post #334

No ale co sie stanie jak na itch.io wejdziesz od razu jako pierwsze nie majac zadnej historii typu ciasteczka i nie wchodzac na zadne strony WWW wczesniej? Oczywiscie adres MAC i IP musialyby byc losowe dla tej strony.
Czy dzialaja to nie wiem, bo nie jestem botem, choc chyba czasami jestem brany za bota.

Ale mi wyglada, ze AI jest coraz lepsze, i juz potrafi obejsc tego typu zabezpieczenia.
Tak mi sie wydaje po tym jak dosc duzo nowych uzytkownikow EAB z Ameryki sie pojawilo w ciagu ostatnich paru miesiecy.
Piszacych po 1-3 komentarzy zwiazanycn z Amiga, lub nie zwiazanycb (np baseball).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem