Wątek zamknięty
[#151] Re: Skolman gada pierdoły

@kmilota, post #150

Najlepiej i najłatwiej powiedzieć że mamy wszystko w dupie, aż kiedyś obudzimy się z ręką w nocniku, kiedy będzie za późno.

[#152] Re: Obejrzyj!

@kmilota, post #146

kmilota napisał(a):

...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling

Ostatnia modyfikacja: 09.12.2009 20:39:00
[#153] Re: Obejrzyj!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #1

No dobra... To teraz mi powiedz, że przestajesz używać komputera, internetu, telewizji, komórki jednym słowem z całej współczesnej elektroniki i wszystkich dóbr... Dlaczego? Choćby dlatego, że pisząc na komputerze zużywasz energię - produkujesz kolejne ilości CO2 do atmosfery używając internetu zmuszasz do działania serwery, na których postawione są witryny internetowe czy też Twoja poczta - serwer nie pracuje na ziemniaki i też pobierając energię zwiększa emisję CO2. Dalej - telewizja - konsumpcja energii i patrz wyżej. Komórka? No fajnie mieć kontakt z innymi ludźmi a wiesz ile substancji szkodliwych znajduje się w takim urządzeniu? A ile to generuje fal elektromagnetycznych? I to Ciebie nie martwi? Pisząc te swoje populizmy na PPA produkujesz więcej CO2 niż gdybyś siedział cicho. Miejsce potrzebne na Twoje filmiki, komentarze, posty itp nie bierze się z powietrza. I nadal uważasz, że robisz coś dobrego dla tej planety? I zmartwię Cię też, że kiedy zapalisz świeczkę to spalasz tlen. Także musiałbyś żyć od świtu do zmierzchu, bo po ciemku to tylko szkodzisz... Chodzisz ubrany? A na produkcję ubrań nie poszła energia i zwiększona emisja CO2??? No i na produkcję Waszych bannerów, plakatów itp... ile to papieru poszło... ile lasów wycięli. To Cię także nie martwi? Odpowiedz mi proszę :)

Ostatnia modyfikacja: 09.12.2009 20:59:29
[#154] Re: Obejrzyj!

@Adrian_GTC, post #153

CO2? ... przeczytaj na spokojnie ze zrozumieniem wszystkie posty.

Wygodna nieprawda

http://wegelandia.webs.com/wygodnanieprawda.htm

Ostatnia modyfikacja: 09.12.2009 21:37:18
[#155] Re: Obejrzyj!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #152

] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [ napisał(a):

> kmilota napisał(a):
>
> ...
>
> http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling
>
>
>
> Ostatnia modyfikacja: 09.12.2009 20:39:00

Dziwne. Dlaczego nie umiesz odpowiedzieć na moje pytanie, tylko wklejasz link nie mający nic wspólnego z dyskusją?
[#156] Re: Obejrzyj!

@CJ Warlock, post #132

CJ Warlock napisał(a):

Fajne pytania, więc odpowiem za siebie.

> Skoro wiadomo, że zabijanie jest złe, i że nie trzeba zabijać
> by żyć, a nawet spożywanie zwłok jest niekorzystne dla ciała,
> to co takiego powoduje, że jak ogłupieni rzucacie się do obrony
> zjadania martwych ciał zwierząt?

Już w podstawówce uczono mnie o "łańcuchy pokarmowym" i dlatego mnie nie dziwi fakt, że w przyrodzie drapieżniki zabijają dla jedzenia. Człowiek także jest takim drapieżnikiem, ale obecnie nie trzeba przed obiadem iść do lasu aby coś upolować.
A ja nie rzucam się do obrony "zjadania martwych ciał zwierząt". Ja nie lubię jak mi ktoś obrzydza jedzenie. A ponieważ człowiek jest stworzeniem wszystkożernym, dlatego jadam i mięso i zielsko i owoce.

> 1. Czy jest to obawa o przetrwanie siebie jako jednostki?

Obawa? O co? Ja lubię mięso smażone (z grila) jak i surowe (tatar).

> 2. Czy jest to stres wskutek skojarzenia podświadomego mięsa z
> poczuciem bezpieczeństwa i/lub dobrobytem?

Nie wiem o jaki stres ci chodzi. Dziadek nie uczył ciebie jak się przygotowuje kurę na rosół? Mnie nauczył.

> 3. Czy jest to strach przed złamaniem norm wyuczonych w domu
> pochodzenia?

Strach przed czym, że zabronią jeść mięso? Nie ma takiej możliwości. Gospodarka na to nie pozwoli :)

> 4. Czy jest to poczucie zagrożenia wskutek niewiedzy co innego
> jeść w zamian aby czuć się syto i dobrze?

Jakiej niewiedzy? Właśnie uważam że mam większa wiedzę, bo wiem do jakiego mięsa użyc jakiej sałatki aby wydobyć lepsze smaki.

> Skoro i tak obecnie w kiełbasach jest więcej solanki i soi, to
> czemu nie przerzucicie się na wędliny 100% sojowe (lub z innej
> rośliny, jeśli obawiacie się soi), smakujące do złudzenia tak
> samo?

To nie smakuje tak samo. Uwierz mi. Byłeś kiedyś na "świnobiciu"? Jadłeś świeżynkę? Ja wiem co dobre i nie kupuję tanich wyrobów, w których jest mniej mięsa a więcej innej chemii.

> Już p******ić globalne ocieplenie, bo to polityczny przekręt
> także moim zdaniem, ja wcale nie mówię, że to sprawa człowieka,
> itd. - żeby to było jasne.

Tu się z tobą zgadzam w 100%.

> Od początku zwracałem uwagę na problem mordowania zwierząt i
> ludzi (głodowo) oraz zanieczyszczenia wód i pustynnienia gleb.

Już przestań z tym mordowaniem. A jak myszy albo szczyry zaczną latać ci po domu, to co zrobisz?

> A ja się pytam - z jakiej racji ma na moją głowę i mój ogród
> padać ten sam kwaśny (wskutek oparów z lagun) deszcz, za który
> odpowiedzialni są klienci ferm przemysłowych? Przecież ja
> klientem tego chorego biznesu nie jestem.

Dlaczego chory biznes? To tak samo jak z produkcją zieleniny którą jesz. Do jej wyprodukowania używa się chemii, którą trzeba wyprodukować, a to także wpływa na jakość deszczu.

> Dlatego, dla ogólnego dobra, korzyści stricte społecznej,
> informuję o tym, co się kryje za niewinnie wyglądającą
> kiełbasą, bo konsumenci NIE SĄ o tym informowani, tylko są
> kuszeni, z pominięciem ukazania prawdy.

Czyli najlepiej aby każdy sam w domu dobił sobie kiełbasę? Prosiaczka kupi od rolnika, wprowadzi do domu i tam w łazience zacznie produkcję świeżynki. Już chyba lepiej zostawić to tak jak jest obecnie i d bloków nie wprowadzać zwierząt.

> Ja nie chcę żebyście się czuli winni, ani uznani przeze mnie za
> zbiorową masę krytyków weganizmu.

Ja nie krytykuję weganizmu. Przyjdzie ochłodzenie klimatu i sami wyginą.

> Przeciwnie! Myślę, że w toku przemyśleń każdy zdrowo myślący
> człowiek zauważy, że weganizm lub na początek wegetarianizm
> jest dla każdego, każdy może się dołączyć, że nie jest to żadna
> sekta, czy cokolwiek innego, i że odpowiedzialność za produkty
> mięsne jednak wykracza daleko poza zwykły wybór konsumencki
> (czytaj: to nie jest wybór koloru skarpetek - to jest wybór czy
> skażesz dzisiaj kogoś na śmierć i odbierzesz sobie i innym
> porcję czystej wody, powietrza i lasu).

To nie jest zdrowe myślenie, to ciągłe mówienie o zabijaniu. A jak jesz sałatę to jej nie zabijasz? Rośliny też żyją i czują.

> Weganizm jest tak do bólu logiczny, że tego bólu logiki nie
> mogą z początku znieść ludzie przyzwyczajeni do schematycznego
> myślenia (chociaż słowa "schematyczne" i "myślenie" raczej nie
> idą w parze). I dobrze, tacy też są potrzebni. Dłużej się uczą,
> ale z reguły dokładnie.

Jak tak analizuję ten weganizm, to nie jest taki logiczny. Dlaczego nie jecie materii nieożywionej? Nie zabijajcie roślin.

> Skoro i tak Wam nie zależy, co w siebie wrzucacie, to dlaczego
> akurat mają to być zabite dla Was zwierzęta?

Jak nie zależy? Mi akurat bardzo zależy na dobrym jedzeniu. Trzeba jedzenie urozmaicać. I nie tylko w piątek rybka. Może być co drugi dzień. A sałatkę i tak codziennie jem do obiadu.

> Skoro żyjecie na Ziemi to dlaczego niszczycie ją i jeszcze na
> to dajecie pieniądze?

Tu się z tobą nie zgodzę. Na niszczenie ziemi Ty masz taki sam wpływ tak jak i ja. I to nieważne czy jemy mięso czy nie. Na szczęście przyroda sama się oczyści. Może nawet i z ludzi.

> Skoro nie popieracie wycinki lasów deszczowych, to dlaczego ją
> sponsorujecie?

Jak dobrze przeanalizować twoje zarobione pieniążki, to ty także to sponsorujesz. Masz na to taki wpływ jak ja.

> Skoro nie popieracie zadania Wam śmierci, to dlaczego z
> łatwością skazujecie na nią inne czujące istoty, w tym ludzi, z
> dala od Waszych oczu? Co z oczu to i z serca?

Powiedz to takiemu krokodylowi jak ciebie złapie za nogę. Albo rekinowi. Te zwierzęta także nie popierają tego aby ktoś zadał im śmierć.
Podobnie mogę zapytać: chcecie chronić lasy i czyste powietrze, a używacie papieru, korzystacie z prądu i macie w zimie ciepłe kaloryfery w domach. Dlaczego?

> Dlaczego reagujecie wyparciem i różnego stopnia agresją, kiedy
> ktoś zwróci uwagę na problem, w który jesteście uwikłani?
> Przecież zdrową reakcją jest pytanie się "jak mogę przestać być
> weń uwikłany?". Czujecie się może chorzy? Albo niegodni
> wolności od bycia uwikłanymi w morderstwo zwierząt, ludzi w
> Afryce i destrukcję Ziemi?

To jest w naturze ludzkiej. Każdy przecież z założenia jest dobry i każdy wykonuje przecież w swoim życiu jakaś dobrą robotę. Ktoś przecież musiał być kiedyś katem i wymierzyć sprawiedliwość. Jakby naraz wszyscy stali się "ekologami", to zapanowałby globalny haos. Stanęłyby fabryki, elektrownie, wodociagi, transport. I człowiek wróciłby do epoki kamienia łupanego. I znowu musiałby osobiscie zabijać aby przeżyć i nie zostać zabitum.

> Załóżmy, że przybyłem na Ziemię wczoraj, nie wiem nic o Waszych
> mglistych wyjaśnieniach dot. spożywania mięsa zabitych
> zwierząt, zdziwiło mnie to przeokrutnie i staram się poznać i
> zrozumieć Wasze motywy.

Jakbyś wylądował u ludożerców, to mógłbyś nie zdążyć tego zrozumieć.

> Kto jest chętny - proszę o odpowiedzi na wyżej postawione
> pytania.
>
> Z góry dzięki. Może dowiemy się wszyscy czegoś ciekawego na
> własny temat.

Ale przecież my wszyscy wiemy skąd się biorą kiełbaski, dlaczego mamy prąd w domu itp.

Może lepiej WY powiedzcie jak z dnia na dzień przestawić gospodarkę aby wszyscy stali się wegetarianami. Co zrobić z żyjącymi zwierzętami chowanymi na jedzenie. Jak coś wyprodukować aby nie zanieczyszczać środowiska. Nawet Chiny mają problem z ekologami jak chcą budować elektrownie wodne (najczystsza energia).
[#157] Re: Obejrzyj!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #154

> Wygodna nieprawda

Wygodne, to są Twoje wybiórcze odpowiedzi. Zadałem Ci trzy razy pytanie w tym wątku które najzwyczajniej olałeś. I Ty się zabierasz do dyskusji? Choć w sumie trochę na wyrost Twoją agitację i spamowanie nazwałem dyskusją.

[#158] Re: Obejrzyj!

@GumBoy, post #157

GumBoy napisał(a):

> ] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [ napisał(a):
>
>
> > Wygodna nieprawda
>
> Wygodne, to są Twoje wybiórcze odpowiedzi. Zadałem Ci trzy razy
> pytanie w tym wątku które najzwyczajniej olałeś. I Ty się
> zabierasz do dyskusji? Choć w sumie trochę na wyrost Twoją
> agitację i spamowanie nazwałem dyskusją.
>
>

GumBoy napisał(a):

> Odpowiesz mi na pytanie?
> Jak się glebę pod taką uprawę terraformuje? Motyki, sztychówka,
> pług, czy coś innego?
>
> No, chyba że nie wiesz.
>
>

A chcesz uprawiać? To musisz się rolnika Google zapytać, bo ja nim nie jestem.

[#159] Re: Obejrzyj!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #158

Na moje pytania też nie odpowiedziałeś. Nie umywaj po raz kolejny rąk.

Wujek google CI powie jak uprawiać ziemię na krowim gównie i na stucznych nawozach (chemikaliach)

Wegetarianie rezygnując z mięsa decydują się na spożywanie żywności hodowanej na chemicznych nawozach.

smacznego.

TAK, jestem odpowiedzialny za mordowanie zwierząt na moje zachcianki konsumpcyjne, takie mam przyzwyczajenia, które doprowadzają do śmierci zwierząt i wszystkich pozostałych skutków.

Teraz niech wegetarianie napiszą, ze dążą do zagłady wielu gatunków zwierząt hodowlanych ( bo nikt ich dla przyjemności hodował nie będzie.
[#160] Re: Obejrzyj!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #158

> > Odpowiesz mi na pytanie?
> > Jak się glebę pod taką uprawę terraformuje? Motyki,
> sztychówka,
> > pług, czy coś innego?
> >
> > No, chyba że nie wiesz.
> >
> >
>
> A chcesz uprawiać?

Nie. Pytam z ciekawości. Ale miło, że za czwartym razem odpowiedziałeś.

> To musisz się rolnika Google zapytać, bo ja nim nie jestem.

Nie jesteś, a wypowiadasz się na temat upraw. Agitujesz tu na tematy ekologicznych upraw, więc myślałem, że jesteś przygotowany do dyskusji a nie tylko spamujesz.

Ale do rzeczy. Zakładam, że w jakiś sposób trzeba tę glebę pod zasianie ziarna przygotować. Motyki, sztychówki, czy jakiś pług. Nie żal Ci dżdżownic które przy tym giną? Dajesz ciche przyzwolenie na mordowanie niewinnych stworzeń i zjadasz wyhodowane na ich zwłokach warzywa i rośliny?

[#161] Re: Obejrzyj!

@Adrian Horn, post #159

@Adrian Horn

Na moje pytania teź nie odpowiedziałeś, więc z jakiej racji ja mam odpowiadać na twoje głupie docinki, bo pytaniami raczej nie możne tego nazwać.

> Wegetarianie rezygnując z mięsa decydują się na spożywanie żywności hodowanej na chemicznych nawozach.

Mięso zawiera 10-1000x więcej szkodliwych substancji niż rośliny kumulowanych ze środowiska (bo na 1 kg mięsa potrzeba ok. 10 kg paszy roślinnej) - GMO = herbicydy (chyba nie muszę tłumaczyć co to znaczy) + szkodliwe pozostałości tuczu i przemysłowego przetwarzania mięsa: konserwanty, antybiotyki, sztuczne hormony i inne dodatki.

http://tnij.org/e4bh

[#162] Re: Obejrzyj!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #161

Miewasz czasem do powiedzenia coś od siebie, czy tylko spamujesz linkami?

[#163] Re: Obejrzyj!

@GumBoy, post #162

To typowe. "sławni wegetarianie" - jeden z najbardziej zajadłych trolli w historii netu i Onetu też rzadko ma coś do powiedzenia od siebie.
[#164] Re: Obejrzyj!

@Daclaw, post #163

Daclaw napisał(a):

> To typowe. "sławni wegetarianie"

Bo jak wszyscy wiemy, Liv Tyler, Agata Buzek czy "pan od Apple" to są autorytety w sprawie żywienia.

Jakkolwiek podziwiam urodę Liv, to niekoniecznie muszę robić to co ona. A stawianie takich argumentów w dyskusji to tani chwyt psychologiczny. Dobre jak się z dziećmi dyskutuje, bo oni mają swoich idoli, których słowo, czy opinia to świętość, bo własnego zdania jeszcze nie miewają.

[#165] Re: Obejrzyj!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #161

konserwanty, antybiotyki, sztuczne hormony

Poza pierwszym masz nieaktualne info. 20 lat temu to wycofano.

Konserwanty są natomiast w konserwach.

Mięso zawiera 10-1000x więcej szkodliwych substancji niż rośliny kumulowanych ze środowiska (bo na 1 kg mięsa potrzeba ok. 10 kg paszy roślinnej)

Wiesz mi się wydaje a właściwie jestem pewien, że gadasz pierdoły. Mięso jest badane przed dopuszczeniem do spożycia. W dalszym Ciągu mi nie odpowiedziałeś na pytanie. Mam ten sam problem co gumboy.

Może i ja zacznę rzucać linkami?

www.allegro.pl
www.ppa.pl
[#166] Re: Obejrzyj!

@Adrian Horn, post #159

Ja tam mam niezłą pompę z tego tematu, przecież z nimi (tymi naszymi tutejszymi wegetarianami czy weganami) nie ma o czym gadać. Zadajesz im pytanie a oni odwracają kota ogonem i zmieniając temat zarzucają gradem innych pytań. My (czyli cała reszta ludzi, którzy nie ograniczają się tylko do zjadania pokarmów pochodzenia roślinnego) odpowiadamy mniej lub bardziej poważnie na te ich pytania, zadając nowe, a oni znowu mydlą oczy unikając odpowiedzi, zadając nowe pytania i zarzucając nam niedouczenie ;) Chłopaki chyba byli na szkoleniu do infolinii TPSA ;) oni tam uczą podobnych chwytów typu, jak rozmawiać z klientem żeby mu wcisnąć bzdurę, a on jeszcze nam za to dziękował. Prawdę mówiąc czytając ich posty to czuję się jakbym czytał wypowiedź człowieka po praniu mózgu, który ma wpojone tylko to, że musi za wszelką cenę promować jedyną i słuszną idee nie zważając na to co się do niego mówi.

Pozdrawiam rotfl

[#167] Re: Obejrzyj!

@GumBoy, post #162

A czy to co robisz jest normalne?

GumBoy,

A w ogóle to całą tę niebieską bandę powinno się zagazować w imię czystości rasy braci amigowej...

http://www.wykop.pl/link/246250/morphos-2-4-rowniez-na-maca-mini

- oczywiście zakopał.

[#168] Re: Obejrzyj!

@GumBoy, post #164

http://www.imdb.com/name/nm0000246/
http://www.imdb.com/name/nm0000093/
http://www.imdb.com/name/nm0001401/
http://www.imdb.com/name/nm0878911/

Oni jedzą mięso, jedzmy i my!

[#169] Re: Obejrzyj!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #167

> A czy to co robisz jest normalne?
>
>
GumBoy,
>
> A w ogóle to całą tę niebieską bandę powinno się zagazować w
> imię czystości rasy braci amigowej...

OMFG. Tylko tempy debil potraktowałby tę moją wypowiedź poważnie. A co do zakopania, to może popatrz na powód? Grxmrx też zakopał, może go napiętnujesz? Jaki związek ma news o MOSie na MacMini z wegetarianizmem i weganami którzy mówią mi co mam robić, pomimo tego, że ja im pozwalam jeść same rośliny i mi to nie przeszkadza? Nie mówię im też co mają jeść i nie spamuję ich informacjami których nie chcą czytać.

[#170] Re: Obejrzyj!

@GumBoy, post #169

nie musisz juz sie tlumaczyc, bo poprawny link jest tam w powiazanych.

[#171] Re: Obejrzyj!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #170

Ja się nie tłumaczę. Ja próbuję zrozumieć związek MOSa z weganizmem. Myślałem, że mi to przybliżysz, ale znowu nie odpowiedziałeś.

[#172] Re: Obejrzyj!

@Leon, post #143

Leon napisał(a):

> Kto jest lepszym rodzicem?
> http://hellishhumor.com/funny/are-animals-better-parents-than-humans-pics.html
>
>

Dobre OK

[#173] Re: Obejrzyj!

@Adrian Horn, post #165

Adrian Horn napisał(a):

>>Mięso zawiera 10-1000x więcej szkodliwych substancji niż rośliny kumulowanych ze środowiska (bo na 1 kg mięsa potrzeba ok. 10 kg paszy roślinnej)

> Wiesz mi się wydaje a właściwie jestem pewien, że gadasz pierdoły. Mięso jest badane przed dopuszczeniem do spożycia.

Przedstaw mi jakies konkretne badania z przed kilku dni i nie tylko takie jak na tym zdjeciu.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f7b777579e2bfa14.html

"Nieprzebadane mięso z Polski trafiło do UE

W ciągu roku do Holandii, Włoch i na Ukrainę trafiło przynajmniej 200 tysięcy sztuk nieprzebadanego bydła z Polski - dowiedziała się TVP Info. Sprawę wyjaśnia Centralne Biuro Antykorupcyjne.

Z ustaleń TVP Info wynika, że transporty za granicę umożliwiał skorumpowany weterynarz.

Jak czytamy na internetowej stronie TVP info CBA wykryło sprawę trzy tygodnie temu. Na jednej z podwarszawskich stacji benzynowych agenci zatrzymali transport 200 sztuk bydła. Miało ono trafić do holenderskiej firmy Van Kooten. Żadne ze zwierząt nie zostało skontrolowane przed eksportem, choć wymagają tego przepisy unijne. 90 cieląt w ogóle nie kwalifikowało się do wywiezienia z kraju. Niektóre zwierzęta były wycieńczone, a 40 nie miało wymaganych świadectw zdrowia. Eksport zablokowano.

Według źródła z warszawskiej prokuratury lekarz weterynarii- Tomasz K. przynajmniej od roku fałszował dokumentację. W zamian za łapówki nie badał i nawet nie oglądał bydła.

Jak dowiedziała się TVP Info lekarz przyznał się do winy.

Z informacji TVP Info wynika, że planowane są kolejne zatrzymania w tej sprawie."

Ostatnia modyfikacja: 10.12.2009 07:22:37
[#174] Re: Obejrzyj!

@GumBoy, post #168

GumBoy napisał(a):

> http://www.imdb.com/name/nm0000093/
vegetarianin

> http://www.imdb.com/name/nm0001401/
jaroszka

>
> Oni jedzą mięso, jedzmy i my!
>
>

http://www.youtube.com/watch?v=mXaZbhxNGvU

http://www.youtube.com/watch?v=j_RQRGciOqQ

OK

[#175] Re: Obejrzyj!

@GumBoy, post #164

Bo jak wszyscy wiemy, Liv Tyler, Agata Buzek czy "pan od Apple" to są autorytety w sprawie żywienia.

Niekiedy się jeszcze Hitlera podaje. To już w ogóle genialnie trafiony przykład - okazem zdrowia to on nie był (pomijając fakt, że nikt rozsądny nie chciałby się z nim utożsamiać).
[#176] Re: Obejrzyj!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #174

> GumBoy napisał(a):
>
> > http://www.imdb.com/name/nm0000093/
> vegetarianin
>
> > http://www.imdb.com/name/nm0001401/
> jaroszka

To był ślepy strzał. Mało tego, pisząc posta zakładałem, że mogę akurat na jakiegoś wegetarianina trafić swoim wyborem, ale nie chciało mi się tego sprawdzać, bo uznałem, że inteligentna osoba zrozumie sedno posta. Sedno natomiast leżało w tym, że ja również mogę podać linki do profili znanych osób jedzących mięso. Mało tego, zapewne mogę ich podać więcej niż Ty. I co wtedy mi napiszesz? Czym się to będzie różnić od podsyłania przez Ciebie linków do znanych wege? Niczym. Taki sam będzie to argument. Równie bezsensowny i idiotyczny.

> http://www.youtube.com/watch?v=mXaZbhxNGvU
>
> http://www.youtube.com/watch?v=j_RQRGciOqQ

Po pierwszym poście przestałem odwiedzać Twoje linki, bo dla mnie to spam.

Odpowiesz mi na pytanie o dżdżownice, czy jesteś niepoważnym partnerem do dyskusji? O związku pomiędzy wegetarianizmem i portem MOSa na MacMini też bym chciał poczytać. Nie będę z Tobą więcej dyskutował, jeśli olejesz po raz kolejny moje pytanie, bo taka dyskusja nie ma sensu.

Ostatnia modyfikacja: 10.12.2009 11:10:28
[#177] Re: Obejrzyj!

@Daclaw, post #175

Daclaw napisał(a):

> Niekiedy się jeszcze Hitlera podaje. To już w ogóle genialnie

Akurat to celewo robią przeciwnicy, żeby wegetarianizm kojarzyj się ze złem. W książce historycznej pisze, że jego lekarz kazał mu jedynie ograniczyć wieprzowine, by uniknąć pierdów i bekania.

[#178] Re: Obejrzyj!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #177

A na złość to nawet ziółka nie pomagały? ;)

[#179] Re: Obejrzyj!

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #177

> ... żeby wegetarianizm kojarzyj
> się ze złem.

Ze złem to kojarzy się wegetarianizm mojej znajomej. Przez brak tłuszczów zwierzęcych w diecie, jej organizm nie magazynował odpowiednich hormonów. Przez to nie mogła przez lata zajść w ciążę. Dopiero po zmianie diety poszczęściło im się. Obecnie nie rezygnują z mięsa w swojej diecie i nawet własnego dziecka nie zmuszają do wegetarianizmu.

Dlatego nie tylko ja uważam, że wegetarianizm ma miedzy innymi na zmniejszeniu populacji.

Nie wierzysz, to przejdź się do ginekologa.
[#180] Re: Obejrzyj!

@kmilota, post #179

No ograniczanie dziecku mięska w czasie rozwoju widzę już jako totalną klęskę myślenia i triumf zacietrzewienia. Dno.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem