@recedent, post #142
@przemysław, post #152
@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #153
@przemysław, post #152
@przemysław, post #154
@przemysław, post #151
@recedent, post #157
@Daclaw, post #158
Może sobie odbić na 300 innych kolesiach, którzy z kolei zapragną zostać zdominowani.
Człowiek sam z siebie jest raczej lubieżną istotą.
@recedent, post #159
@recedent, post #157
Do prób legalizacji pedofilii i zoofilii można nawiązać, ale w kontekście legalizacji związków homoseksualnych i nadawania im uprawnień rodziny, z adopcją dzieci włącznie.
@recedent, post #159
@recedent, post #159
@przemysław, post #161
Wiele rzeczy jest zabronionych, ale nie wszystkie będziesz legalizował z uwagi na konsekwencje oddziaływania danego zjawiska.
auty w grze się zdarzają zgoda, ale nie stanowią celu w grze jako takiej.
Kolejny jaskrawy przykład, którego brak elementarnej logiki poraża zawarłeś w swoim zdaniu: (...) "Do prób legalizacji pedofilii i zoofilii można nawiązać, ale w kontekście legalizacji związków homoseksualnych i nadawania im uprawnień rodziny, z adopcją dzieci włącznie"
Teraz wytykam katolickie straszaki wyjące w Twoim zdaniu:
- pedofilia jest niepowiązana z orientacją seksualną (równie dobrze może być domeną heteroseksualnych mężczyzn lub kobiet),
- jeśli ktoś ma skłonności homoseksualne to nie oznacza to bynajmniej, że zapnie pod ogon kota sąsiada (tak samo jak chęć odbycia z kobietą stosunku analnego nie czyni z mężczyzny homoseksualisty), zoofilia jest tu jakimś nieporozumieniem
każdy cyklista to również żyd i mason, a być może jeszcze pedał i zoofil.
jestem nieprzejednanym przeciwnikiem zezwolenia parom homoseksualnym na adopcję dzieci.
Wszczepienie elektrody to przecież brutalna ingerencja w mózg i sztuczne zaburzenie jego funkcji. (...) Heroina przecież też jest brutalną ingerencją w mózg, tyle że chemiczną.
Potwierdza się niestety teoria, że każdy ruch religijny chcąc udowodnić jakieś swoje racje, stara się operować skrajnościami i ustalić binarny obraz świata.
Z heroiną wiązą się poważne, ogólnie znane konsekwencje zdrowotne i problemy prawne. Jej zdobycie wymaga kontaktu z półświatkiem i wchodzenia w różne dziwne klimaty, co nie każdemu odpowiada. To generuje bardzo silne hamulce. Gdyby jednak te wszystkie negatywne czynniki nie występowały, to tak - człowiek byłby taką istotą (która raczej lubi przyjmowac heroinę).
Wiesz co jest przyczyną narastającego problemu rozpicia coraz młodszych osób? Piwo. A konkretnie to, że napój ten jest traktowany z większym pobłażaniem, niż wszystkie inne alkohole i uchodzi powszechnie za niewinną używkę. Efekty: hamulce słabsze i spora część społeczeństwa z przyrośniętą na stałe do dłoni butelką/puszką.
@recedent, post #164
@G. Kraszewski, post #165
jesteś przykładem na to, o czym wspomniałem. Czarno-biały obraz świata i dopasowywanie faktów do dogmatów.
Nie mogę mówić za wszystkich członków MorphOS Teamu, ponieważ nie wnikam w ich przekonania polityczne, czy religijne.
Ci, którzy chcą przekonać niewierzących do swoich racji i uzasadnić swój światopogląd wobec nich, zachowują się podobnie jak np. pseudoekolodzy czy świadkowie Jehowy.
@recedent, post #166
@G. Kraszewski, post #167
Używasz chybionych analogii i uwypuklasz skrajności.
z wypowiedzi przemysława wynika raczej jasno, że nie jest katolikiem.
eżeli chodzi o legalizację prostytucji to jest mi dokładnie wszystko jedno. Nie korzystam z usług prostytutek, gdy są nielegalne, nie korzystałbym również, gdyby były legalne.
@recedent, post #168
@recedent, post #164
@recedent, post #164
@recedent, post #168
@Daclaw, post #170
@przemysław, post #171
Co do zdania, które rozebrałem, osobiście brzydzi mnie umieszczanie przy homoseksualiźmie dodatków typu pedofilia i zoofilia (cytat był Twój, więc się nie wypieraj).
Sam uważam homoseksualizm za anomalię (jako zjawisko będące w przyrodzie w mniejszości i w opozycji do opcji hetero, która jest pro-life etc.). Przy czym zaznaczam, że dla mnie słowo anomalia pozbawione jest zabarwień emocjonalnych, to charakterystyka zjawiska z uwagi na jego cechy odniesione do cech ogółu. I tyle.
A jeśli anomalia jest nieszkodliwa, uparcie się w przyrodzie powtarza to coś z tym fantem trzeba zrobić, bo szkoda ludziom życie utrudniać.
To, że są ludzie którzy chcieliby różne swoje “widzi mi się” legalizować, nie oznacza że należy tak w każdym przypadku zrobić albo uogólniać i wszystko co dla kogoś jest “be” ładować do jednego worka.
Holandia ze swojego eksperymentu wcale się nie wycofuje, natomiast wprowadza pewne korekty.
@recedent, post #174
@G. Kraszewski, post #172
@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #179