Wątek zamknięty
[#151] Re: Czyny! Nie słowa!

@Diabeł, post #150

Lemmingoza totalna...
Dziwię się tylko, że ten Bogu ducha winny rolnik wpuścił komornika na posesję. Ja tam bym bramy nie otworzył...

Teraz tylko pozostaje oddać sprawę do sądu o kradzież mienia przez komornika, utracony dobytek, utracone korzyści i straty moralne, ja bym żądał 500 tys zł... sprawca jest znany, są protokoły, więc dobry prawnik i sprawa wygrana w cuglach.

Ostatnia aktualizacja: 05.01.2015 18:46:55 przez Dopuser
[#152] Re: Czyny! Nie słowa!

@Dopuser, post #151

Ja tam bym bramy nie otworzył...

To by ci milicja oklep pałkowy zaoferowała oraz darmowy lifting twarzy gazem i butem

sprawca jest znany, są protokoły, więc dobry prawnik i sprawa wygrana w cuglach.

Sąd? Komornika? Milicje? W państwie teoretycznym? Z konia spadłeś W tym kraju złemu nie dzieje się krzywda ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 05.01.2015 19:11:42 przez Diabeł
[#153] Re: Czyny! Nie słowa!

@Diabeł, post #152

Koniec tanich barów mlecznych, czyli dręczenia obywateli ciąg dalszy

Jeden biedny minister je obiady za 10 tysięcy złotych tygodniowo z naszych pieniędzy, a my mamy żreć szczaw i kamienie posypane solą drogową.
[#154] Re: Czyny! Nie słowa!

@Diabeł, post #153

Szczaw jadłem w młodości gdy można było go spotkać na łąkach, ogólnie kamieni to jeszcze nie próbowałem. Ale Eko żarcie jest zdrowe, i może być też dobre jeśli ktoś lubi "koniczyne".

//
Moja babcia karmiła kiedyś kury przez kilka dni solą drogową, bo jej się skończyła parzenica a worek z solą leżał obok, przeżyłyok, racja
[#155] Re: Czyny! Nie słowa!

@amizet, post #154

Polacy też ostatnio zajadali się solą drogową i niby większość przeżyła. Jeszcze trochę i sami będziemy jedli parzenicę i kamienie, a w niedziele będzie odświętna zupa na gwoździu ok, racja

Eko żarcie jest zdrowe, i może być też dobre jeśli ktoś lubi "koniczyne"

w korei pólnocnej od dawien dawna zajadają się trawą i koniczyną, samo zdrowie OK

Moja babcia karmiła kiedyś kury

moja też karmiła tłuczonymi rozdrobionymi kamykami i skorupkami, co by miały z czego produkować skorupkę do jajek ok, racja

ja &%^#$, gdzie ja mieszkam
[#156] Re: Czyny! Nie słowa!

@Diabeł, post #155

Jak to gdzie? Jako że wyspa zielona to i jedzenie ekologiczne!

A tak swoją drogą, zupa szczawiowa jest bardzo dobra, Pychota.
[#157] Re: Czyny! Nie słowa!

@Dopuser, post #156

Tak działa mafijne państwo przestępcze. Raj dla przestępców, koszmar dla uczciwych.

Zwykłego obywatela władza ma gdzieś. Co innego gdy obiektem przestępstwa staje się mienie państwowe.
[#158] Re: Czyny! Nie słowa!

@Dopuser, post #123

2 000górników strajkuje pod ziemią w IIIRP , a w mediach głównego ścieku cisza jak makiem zasiał.

Strajk niczym za PRLu. W IIIRP? W Zielonej Wyspie? W UE? Nie może to być...
A miało być tak pięknie...
[#159] Re: Czyny! Nie słowa!

@Dopuser, post #158

Ludzie! Ale jaja. Siedzę sobie w pustym budynku, przez 24h i pilnuję żeby wiatr okien nie pootwierał. Za wasze pieniądze (i za swoje też, bo muszę się z US rozliczyć) i jeszcze mi za to zaplacą 41 zł.(Było by 50, ale 9 zł to podatek). Do tego dostałem do jedzenia żarcie w puszkach, których nie mam czym otworzyć I tak codziennie, z tym, że w tygodniu przez 8 godzin takiego dyżuru to się jeszcze ludzie kręcą.

Czyż to nie jest chore?
[#160] Re: Czyny! Nie słowa!

@SuperBuster11, post #159

To kolego zmień kolor munduru i rób ileś etatów in 1
link
[#161] Re: Czyny! Nie słowa!

@BomberMAX, post #160

Dzieki, ale tam jest taka sama komuna
[#162] Re: Czyny! Nie słowa!

@SuperBuster11, post #159

To jest chore że ci nie dali otwieracza do konserw.
[#163] Kandydaci na prezydenta rezydenta

@Dopuser, post #158

Właśnie na Polsacie w wiadomościach usłyszałem, że z ramienia Zielonych kandydatem ma być Anna Grodzka. Ciekawe co na to pan Japa i ciotka Klotka z panem Tik-Takiem oraz Fin i Jake z "Pory na przygodę".
[#164] Re: Kandydaci na prezydenta rezydenta

@Ender, post #163

Ciekawe co na to pan Japa

A pan Japa na to:
[#165] Re: Czyny! Nie słowa!

@Dopuser, post #158

na „ hałdach leży circa 7-8 milionów ton węgla. Jeśli by sprzedać go tylko po 400 zł za tonę (mniej niż najtańszy węgiel w KW), to i tak otrzymamy… 2.800.000.000,- zł.- 3.200.000.000,- zł Słownie: dwa miliardy osiemset milionów zł – trzy miliardy dwieście milionów zł. Kwota wystarczająca do tego, aby z nawiązką spłacić zadłużenia całego górnictwa, nadto część środków przeznaczyć na rozwój branży. Po raz kolejny wygląda na to, że jedynym problemem Polski jest jej rząd. Przyczyną nierentowności Kompanii Węglowej jest system podatkowy. Tylko jego zmiana może pomóc w uratowaniu branży. Wydobywany w Polsce węgiel opodatkowany jest maksymalną stawką VAT, czyli 23%. Już tylko obniżenie jej spowodowałoby urentownienie produkcji Kompanii Węglowej bez jakichkolwiek dalszych zabiegów. Do tego podatek akcyzowy – ok. 30 zł na tonę (nie dotyczy odbiorców indywidualnych).

Co więcej:
Gdy było dobrze, państwo obłożyło węgiel ponad 20. podatkami, w tym tak uciążliwymi jak akcyza i VAT. Większością tych podatków NIE JEST OBCIĄŻONY WĘGIEL IMPORTOWANY. Do tego ministerialni urzędnicy obsadzali zarządy kopalń i rady nadzorcze z politycznego klucza, co widać w jakości zarządzania.

Wygląda mi na to, że mamy po prostu pro-rosyjski rząd, bo tańszy importowany węgiel pochodzi właśnie z Rosji.
[#166] Re: Czyny! Nie słowa!

@Dopuser, post #165

Ciekawa sytuacja w ogóle, bo z jednej strony niby uniezależniamy się od rosyjskiego gazu, a z drugiej uzależniamy od rosyjskiego węgla. Jakaś schizofrenia czy paranoja, normalnie...
[#167] Re: Czyny! Nie słowa!

@Dopuser, post #166

Ten kraj powinien zmienić nazwę z Polska na Głupota.
[#168] Re: Czyny! Nie słowa!

@Diabeł, post #167

Tak jak górnicy kończą pożyteczni idioci głosujący na PO. Donek ich wycisnął niczym gąbkę kiedy byli potrzebni, a w końcu olał... podobnie z lekarzami z Porozumienia Zielonogórskiego. Nie to żebym ich specjlanie bronił, bo chodzi mi raczej o zdrowy rozsądek, ale tak kończy elektorat PO gdy staje się balastem...
A teraz się okazuje, że zasiłek na bezrobociu nędzny i krótki, jak ex-górnik zachoruje to czeka miesiącami na wizytę do lekarza, a jak pójdzie na emeryturkę to nie ma za co żyć... tak właśnie orwierają się oczy lemmingów.

Ostatnia aktualizacja: 12.01.2015 20:29:40 przez Dopuser
[#169] Re: Czyny! Nie słowa!

@Dopuser, post #168

tak właśnie otwierają się oczy lemmingów

Nie rozumiesz. Lemming lubi i chce być stroną bierna w stosunku analnym bez stosowania lubrykantu z rządem.
[#170] Re: Czyny! Nie słowa!

@Diabeł, post #169

[#171] Re: Czyny! Nie słowa!

@Diabeł, post #169

Myślisz że lemmingi czerpią satysfakcję z bycia wydymanym przez rząd złodziei z PO, i to bez wazeliny? Jacyś macho... tj. masochiści, normalnie... Ale do czasu, Najczęsciej boli przez kieszeń, nawet jak pełna wazeliny.
[#172] Re: Czyny! Nie słowa!

@Dopuser, post #171

Myślisz że lemmingi czerpią satysfakcję z bycia wydymanym przez rząd złodziei z PO, i to bez wazeliny?

Tak myślę. Nie znajduje innego wytłumaczenia.

Najczęsciej boli przez kieszeń

Kieszeń od dawna drenowana, bez znieczulenia. I co? I nic.
[#173] Re: Czyny! Nie słowa!

@Dopuser, post #158

O,
ustawy zakładający likwidację kopalń wprowadzony został do Sejmu jako projekt poselski.
Wczoraj odbyło się pierwsze czytanie, a już w czwartek wieczorem ustawa ma zostać przyjęta przez Sejm. W przyszłym tygodniu zaplanowano nadzwyczajne posiedzenie Senatu. Izba, bez wnoszenia jakichkolwiek poprawek, ma ustawę przegłosować tak, aby mogła ona powędrować prosto do podpisu prezydenta

Kiedy projet ustawy został wprowadzony do Sejmu to w tym czasie premier rządu IIIRP udawał że negocjuje z górnikami. Jak nazwać takie zachowanie? Normalnie PRL-Bis i Republika Okrągłego Stołu.
Kasę w kopalnie zainwestowano, teraz doprowadza się ustawami do bankructwa, po to aby za tanie pieniądze, grubo poniżej wartości kopalni i złóż, 'kręcić lody" na kopalniach...

Posłowie PiS jak i biuro legislacyjne podczas 6 godzinnej debaty, która zakończyła się późnym wieczorem zwracało uwagę na konieczność konsultacji społecznych tak ważnego projektu, który decyduje o tysiącach miejsc pracy.

Ciekawe czym powodowany jest ten wyrażny pośpiech tego rządu w sprawie likwidacji kopalń...

Ostatnia aktualizacja: 14.01.2015 09:59:49 przez Dopuser
[#174] Re: Czyny! Nie słowa!

@Dopuser, post #173

Na Ukrainie „zielone ludziki” zajęły wschód kraju, a u nas to wygląda tak jakby „zielone ludziki” obsadziły wszelkie instytucje, z tymi najwyższymi stanowiskami w państwie włącznie.

Pltforma Złodzieji normalnie odlatuje... alienacja władzy, ot co, niczym PZPR za komuny.
PZPO (Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska) jak nic. A na Śląsku nawet prezydenci miast popierają strajkujących górników...
[#175] Re: Czyny! Nie słowa!

@Diabeł, post #172

[#176] Re: Czyny! Nie słowa!

@Diabeł, post #175

[#177] Re: Czyny! Nie słowa!

@Diabeł, post #176

[#178] Re: Czyny! Nie słowa!

@Dopuser, post #174

[#179] Re: Czyny! Nie słowa!

@Dopuser, post #178

bo za PISu było tak super :)
[#180] Re: Czyny! Nie słowa!

@Diabeł, post #177

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem