Wątek zamknięty
[#241] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #240

Odetniesz swoją kończynę?

Nie. Ponieważ nie masz racji.

A liczą się fakty, nie opinie czy ploty. A fakty są takie, że system nie był w stanie im nic zarzucić, włącznie z Dudą, przez całe lata.

Bo nie było ich przy korycie.

Poczytaj sobie np. o Kurtyce, Olszewskim, Macierewiczu czy Lechu Kaczyńskim.
Wrzucasz wszystkich do jednego worka, ot co, nie mając żadnych powodów ku temu.

Czytałem i znam te kreatury. Kaczyński stosujący retorykę niesioła typu wyzwiska: "małpa w czerwonym". Jakim głupim trzeba być, żeby w tych ludzi wierzyć.

Wrzucasz wszystkich do jednego worka, ot co, nie mając żadnych powodów ku temu.

Facet gdzie ty żyjesz? Jakich powodów nie ma? Ręce opadają...
[#242] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Diabeł, post #241

Nadal nie widzę nic poza generalizowaniem. Błotem można obrzucać wszystkich i każdego z osobna. Z tego co widzę, uprawiasz po prostu anarchizm, jako że niczego konstruktywnego nie mogę się dopatrzyć.
Tak swoją drogą, co sądzisz o Kukizie?
[#243] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Diabeł, post #241

Bo nie było ich przy korycie.

Według tej logiki, to nie ma sensu wybierać kogokolwiek, bo nie był przy korycie więc na razie jest spoko, ale jak dojdzie to będzie kradł. No, ale ktoś zawsze będzie przy korycie więc... Co robić Diable? Nic? Wyjechać? Wysadzić koryto?
[#244] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #242

To, że nie jestem za patologią to oznaczy anarchizm?

jako że niczego konstruktywnego nie mogę się dopatrzyć.

Podałem jak na tacy = według ciebie bełkot. Reszty nie pamiętasz, co ta banda pisowska wyprawiała. O czym z tobą gadać, skoro wszystko negujesz co nie jest po pisuarowskiej myśli?
[#245] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@RomanWorkshop, post #243

Czytamy ze zrozumieniem. System nie ma co zarzucić dudzie, bo nie był(jeszcze) przy korycie.
[#246] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Diabeł, post #245

Jednym wszystko się kojarzy z seksem, innym z korytem...
[#247] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Diabeł, post #245

Diabeł, Ja dałbym sobie rękę odciąć za więcej osób. Np. Walentynowicz, Wildstein, Morawiecki, Wyszkowski, Olszewski, Romanowscy. O Kurtyce i Olszewskim już wspomniałem.
Masz coś na nich może?
[#248] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #246

A innym, że pisuar to dobrodzieje. Tacy sami dobrodzieje jak platforma. Tylko, że bardzie ułomni, bo się nie mogli przez 8 lat dopchać do koryta.
[#249] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #247

Za mało rąk masz.
[#250] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Diabeł, post #248

Już pisałem, podaj jakieś fakty, choćby takie że osoby wymienione przeze mnie należą do PiSu. Wiesz w ogóle kogo wymieniłem?

Jak na razie widzę tylko insynuacje.
[#251] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #250

podaj jakieś fakty

Podałem. Post 232 w tym temacie.

Jak na razie widzę tylko insynuacje.

Zaraz zaraz, kto w kółko tak powtarza o tych insynuacjach... Już to gdzieś słyszałem... A! Już wiem! Niezawodny Niesiołowski No cóż, jemu to jakby podstawił pod nos to powie, że to obrzydliwe insynuacje.

Wiesz w ogóle kogo wymieniłem?

Wiem. Napisałeś w poście nazwiska.

Masz coś na nich może?

A dlaczego mam mieć cokolwiek na kogoś? To typowa praktyka pisuaru zbieranie haków na ludzi. ok, racja
[#252] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Diabeł, post #251

Diabeł, korzystając z twojej logiki mogę twierdzić, że jesteś pedofilem i złodziejem. Tyle, że jeszcze cię na tym nie przyłapano, ale na pewno nie zmarnujesz okazji jeżeli takowa się nadarzy
[#253] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #252

Podałem przecież fakty. A ty piszesz, że ich nie przyłapano? Złodziejstwo i pedofilia? Ot merytoryczna dyskusja Jaka partia tacy jej zwolennicy.

Ostatnia aktualizacja: 12.06.2015 10:17:46 przez Diabeł
[#254] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #252

Dopuser, może źle odbieram, ale wydaje mi się że popierasz pis i uważasz że są ok. Oczywiście pewnie ileś tam osób jest ok, ale większość brała udział w sprzedaży w Magdalence albo czerpią z tego korzyści. Cały "beton" trzeba wymieść, dopiero wtedy można myśleć z nadzieją o przyszłości. Mniejsze zło nie wchodzi w grę.

Ostatnia aktualizacja: 12.06.2015 16:39:38 przez Ferin
[#255] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #247

Diabeł, Ja dałbym sobie rękę odciąć za więcej osób. Np. Walentynowicz, Wildstein, Morawiecki, Wyszkowski, Olszewski, Romanowscy. O Kurtyce i Olszewskim już wspomniałem.
Masz coś na nich może?
Odnoście Olszewskiego, to bardzo dziwna sprawa, jego rząd został nagle zdymisjonowany prze wałęse gdy rozgrywała się przyszłość lustracji. Zresztą rzućcie okiem na film "Nocna Zmiana", tam ładnie widać jak kto i z kim.
[#256] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Ferin, post #254

Ferin, ja popieram przede wszystkim ludzi za ich całokształt. To do jakiej partii należą jest bez znaczenia.

Problem w tym galimatiasie taki że akurat nikogo uczciwego nie widzę w takiej PZPO (Polskiej Zjednoczonej Platformie Obywatelskiej). Pisłem wcześniej że to partia władzy, antypolska (widział ktoś manifestacje patriotyczne pod szyldem PO?), tacy Dyzmowie w krawatach. Ciekawym choć jednej rzetelnej u uczciwej postaci z tego kręgu.

Druga sprawa to afery. Fakty są takie że PiSowi zarzucili śledzia za 8 zł przez 10 lat swych rządów. Ile afer zamiecionych pod dywan przez Donka? Mowa tutaj o bilionach (sic!) złotych, jeśli ktoś nie rozumie co to znaczy afera.

Widzę sporo osób natomiast z kręgów patriotycznych w okolicach PiS. Podałem kilka nazwisk pytająć Diabła kto z nich należy do PiS?
No właśnie, kto z tych osób należy do PiS?

Jeszcze a propos Magdalenki: porównaj sobie swój stan wiedzy z 1988 roku i obecny na temat. Nie wszyscy biorący udział później w Okrągłym Stole byli "konstruktywną opozycją". W 1988 roku mało kto zdawał jeszcze sprawę z istniejącego zagrożenia przejęciem IIIRP przez komunistów przepoczwarzających się w biznesmenów i SLD.
Zresztą w tym czasie nie było jeszcze podziału PO/PIS... wszyscy zachłysnęli się "upadkiem" komuny... zupełnie inna sprawa.

Ostatnia aktualizacja: 12.06.2015 18:08:18 przez Dopuser
[#257] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #256

Ja (bogowie brońcie!) w żadnym wypadku nie bronię po ani innej partii politycznej aktualnie w sejmie/senacie. Co do magdalenki i konstruktywnej opozycji, przecież ci którzy brali w tym udział wiedzieli co się święci a byli tam pisowcy też. Stan wiedzy oczywiście jest nie do porównania, a to wszystko dzięki sieci, bo bez tego i dzisiaj nic byśmy nie wiedzieli bo mają w swoich łapach wszystkie główne media. Trzeba zrobić tak jak zrobili w Norwegii po drugiej wojnie światowej, wszystkim którzy współpracowali/pomagali Niemcom zabroniono sprawowania jakiejkolwiek funkcji państwowych do końca ich życia, a ich dzieci nie mogły nawet studiować. Druga część kary może nie była by potrzebna w dzisiejszych czasach ale na pewno pierwsza tak i to z całkowitą bezwzględnością. Słyszeliście co zrobili Chińczycy z jakimś ministrem? Dożywocie za łapówkarstwo i inne przekręty a u nas dostaną odprawę na do widzenia... Mózg się lasuje....

Zresztą przykładów jest więcej, Węgry czy Islandia. Gdyby ktoś komu zależy na Polsce i Polakach doszedł do władzy taką ścieżką powinien podążyć. Bo bezkarność powoduje że zawsze będą tacy co będą chcieli nas wydoić i sprzedać. Takie jest moje zdanie.

Ostatnia aktualizacja: 12.06.2015 19:15:24 przez Ferin

Ostatnia aktualizacja: 12.06.2015 19:17:15 przez Ferin
[#258] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Ferin, post #257

Ferin, ta "konstruktywna op9ozycja" to była część opozycjonistów o lewicowym światopoglądzie (Kuroń, Michnik, etc.) a część starannie wyselekcjonowana przez Kiszczaka (Wałęsa, Mazowiecki, Komorowski, etc). Dlatego "konstruktywna" że chcąca dogadać się z komuchami. Inna grupa nie chcąca żądnych układów z komunistami (np. Macierewicz, Gwiazda, etc.) była marginalizowana.Ba! Jest marginalizowana nadal. Widziałeś np. Morawieckiego czy Gwiazdę w TV główngo ścieku? A jako kwiatek do kożucha dodano kilku niezamoczonych we współpracę (np. Kaczyńscy).
Np. w tym samym czasie gdy taki Komorowski był internowany w warunkach hotelowych, Macierewicz siedziała w zwykłej celi więziennej. Zresztą temat opisany wielokrotnie. Polecam książkę Wildsteina "Długi cień PRLu" z 2005 roku, Aktualne do dzisiaj.

A co do lustracji i dekomunizacji to też patrz książka. W IIIRP zamiast posadzić komuchów do więzienia zafundowaliśmy im prezydentury i ministerstwa. Co by daleko nie szukać: Kuźniar czy Nałęcz w 2015 roku!!!!! Oglądasz ich w TV niemalże codziennie podobnie jak takiego np. Millera.
[#259] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Ferin, post #257

Co do magdalenki i konstruktywnej opozycji, przecież ci którzy brali w tym udział wiedzieli co się święci a byli tam pisowcy też.

Oczywiście, że wiedzieli. Pis to taki sam motłoch jak po, tylko bardziej tępy.

Trzeba zrobić tak jak zrobili w Norwegii po drugiej wojnie światowej, wszystkim którzy współpracowali/pomagali Niemcom zabroniono sprawowania jakiejkolwiek funkcji państwowych do końca ich życia, a ich dzieci nie mogły nawet studiować.

Podpisuje się pod tym obiema rękami. Całkiem inaczej by wyglądał teraz nasz kraj. Niestety byliśmy i dalej jesteśmy pod butem czerwonej zarazy i takie rzeczy by nie przeszły.

A jako kwiatek do kożucha dodano kilku niezamoczonych we współpracę (np. Kaczyńscy).

Wychowywanych pod kloszem całe życie przez komunę Głaskanych przez aparat państwowy, występy w filmach, ciepłe posadki rodziców, willa na żoliborzu - a wiadomo kto dostawał w tamtych czasach wille. Żadnych problemów ze strony władz. Nie spędzili ani minuty w więzieniu, nie byli internowani. Mieli jak pączki w maśle za komuny Tylko niedojdy nie ugrały nic w magdalence i potem wielcy wojownicy patriotyczni o wolność. "spieprzaj dziadu" i "małpa w czerwonym". Że ludzie są tak głupi i bronią tych komuszych bękartów.
[#260] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Diabeł, post #259

Diabeł, pytałem już wcześniej: co sądzisz o Kukizie?
[#261] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #260

Zaśpiewał parę fajnych kawałków.
[#262] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Diabeł, post #261

Parę fajnych, a większość złych? Co z jego historią polityczną?
Poza tym Kukiza nie było jeszcze przy korycie, więc?

Ostatnia aktualizacja: 13.06.2015 23:43:20 przez Dopuser
[#263] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #262

Parę fajnych, a większość złych?

Złych nie. Przeciętnych, które po prostu nie wpadły mi w ucho. Każdy ma swój gust odnośnie muzyki.

Co z jego historią polityczną?

Jaką historią polityczną?
[#264] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Diabeł, post #263

Mam tu na myśli jego zapatrywania polityczne, kogo popierał w ciągu ostatnich 10 lat, poglądy z tego okresu.

No i nie był jeszcze przy korycie, więc?

No, dobra pomogę ci trochę:
Dzisiaj Kukiz definiuje siebie jako wroga obowiązującego systemu, ale nie zawsze tak było. Obecną partię władzy wspierał w wyborach parlamentarnych w 2007 roku. Do współpracy nakłonił go Grzegorz Schetyna, dawny kolega z Uniwersytetu Wrocławskiego.

W wyborach prezydenckich w 2005 znalazł się w honorowym komitecie poparcia Donalda Tuska[16]. W latach 2006–2007 wspierał kampanię samorządową Hanny Gronkiewicz-Waltz i parlamentarną Platformy Obywatelskiej

Jechać dalej?

Ostatnia aktualizacja: 14.06.2015 01:03:23 przez Dopuser
[#265] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #264

Jechać dalej?

Jedź... ekhem a raczej kopiuj dalej z wikipedii, skoro masz taką potrzebę.

Nie interesują mnie poglądy osoby prywatnej. Nie rozumiem w ogóle, dlaczego mnie o niego pytasz?
[#266] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #264

Ciekawa opinia z netu:
Kalkulacje posowieckich aparatczyków opierają się więc na pomyśle, aby wtłoczyć do świadomości najbardziej podatnych grup, przygotowawczo już podmanipulowanych, propagandowy humbug mający za zadanie przekonywać, jakoby System III RP stanowiły, i w równym stopniu były weń uwikłane, wszystkie dotychczas istniejące partie polityczne, z wyraźnym akcentowaniem znaku równości między dwiema, w ostatnich latach największymi i najbardziej w stosunku do siebie opozycyjnymi.
Skoro lud tubylczy nie jest już w stanie uwierzyć, że my- dzierżyciele władzy, jesteśmy uczciwą i nowoczesną europejską polit-strukturą, to przekaz należy sformułować tak, aby przynajmniej wierzono, że wszyscy mianujący się politykami są w istocie tacy sami. Że System to nie tylko grupa rządząca, ale także jej opozycja.
I zgodnie z tym zapotrzebowaniem pojawia się Kukiz Antysystemowiec, który wykonuje właśnie ten, pożądany przez posowiecki układ, manewr.
Wali przekazem, że pomiędzy PO i ich przystawkami, a jedyną partią opozycyjną nie ma w zasadzie różnicy, bo nie ma programów tylko walka bezideowych świń o dostęp do koryta. Taki przekaz, aby był odpowiednio chwytliwy musiał pojawić się właśnie z tej strony, z której się pojawił.

'opcja Kukiz' jest przyszłościowa dla WSI-oków, gdyż daje im szansę na wykreowanie kolejnej wersji Unii Wolności/PO i po raz kolejny oszukanie narodu na 'dobrych kilka lat'.

Kukiz dość długo dojrzewał do swojej antysystemowej misji, skoro jeszcze kilka lat temu entuzjastycznie popierał grupę do dziś trzymającą władzę. Nie zraził się do tej zorganizowanej struktury przestępczej nawet wówczas, gdy na cmentarzu i gdzie indziej, jej prominentni przedstawiciele negocjowali kształty ustaw pod zaprzyjaźnionych z systemową władzą przestępców.

Głosował na zgraję lepkorękich bandytów, znanych konkretnie, z imienia i nazwiska, lecz dośpiewuje, że czuje się oszukany przez wszystkich, nawet przez tych, których nigdy nie poparł.
Rozumiecie Państwo ? Głosował na Tuska i towarzysza Lewatywę, a oszukał go Kaczyński i PIS.

Grzegorz Braun powiedział w reżimowej telewizji zwanej bezczelnie publiczną a mianowicie, że miejsce dla takich, jak Komorowski, Kopacz, Tusk, Sikorski oraz pozostałych zdrajców jest pod wspólnym adresem na Rakowieckiej w Warszawie.

Co w tej sprawie ma do powiedzenia Kukiz?
[#267] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Diabeł, post #265

Kukiz od jakiegoś czasu nie jest osobą prywatną.
A pytam bom ciekawy opinii na tamat Kukiza, jako tego tego który jest w stanie namieszać w polskiej polityce, zwłaszcza że jeszcze nie był u koryta. Więc?
Masz pogląd na wszystkich polityków, a o Kukizie nie masz żadnej opinii?
[#268] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #264

Wspierał, ale nie zapominaj że jest/był Artystą, a oni robią takie rzeczy. Teraz raczej nie ma takich podziałów jak kiedyś gdzie dany muzyk może się pokazać a gdzie nie.

To że kiedyś był z kimś to co? Czasy się zmieniają ludzie też.

Raczej nie jesteś w stanie przedstawić racjonalnych idei, jakie za nim stały w momencie gdy się z nimi pokazał.
[#269] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@amizet, post #268

To, że np. Wildstein, Morawiecki, Wyszkowski, Olszewski, Romanowscy., Kurtyka, Kaczyński, Duda, Macierewicz są be, a Kukiz jest cacy ? Są jakieś przesłanki ku temu, zwłaszcza że jeszcze nie był u koryta?

I zwróć uwagę, że podałem fakty z historii politycznej Kukiza.
Będziesz się obrażał na fakty, czy jak...

Moim zdaniem z Kukizem jest jak z Palikotem. Przez całe lata obaj popierali PO, a jak im się odwidziało to przywalają wszystkim na odlew... tyle że nośnik antykatolicki Palikota nie odniósł sukcesu, w odróżnieniu od JOWego sloganu. Ciekawa też była promocja Kukiza przed wyborami w mediach, jak np. u Wojewódzkiego. Jak w tym czasie promowano Dudę w tych samych mediach?

Ostatnia aktualizacja: 14.06.2015 02:13:05 przez Dopuser
[#270] Re: Paszoł won, skundlonej elicie!

@Dopuser, post #269

Idea to nie fakt, Faktem jest to że tam był.

Czyli odpowiedz jest nie racjonalna a bazuje na spekulacjach wywołanych, w skutek przesłanek towarzyszących słowu "koryta".

Które w tej formie jest przedstawione jako samoistny byt idealny, czyli idea. Co ma się nijak do rzeczywistości.

Czyli koryto jest faktem w tym wypadku, nie wiem czemu miał bym się na nie obrazić. Ale za to mogę się obrazić na ide, a ta za tym może wywołać Fakty.

//Czemu zmieniasz Temat na Promocje, gdy rozchodziło się o Ide i Fakty. Zgubiłem wątek. Promocja jest w to zamieszana w tedy i teraz, to jest bardziej racjonalna odpowiedz.

A w szczegóły nie wchodzę, aby teza była "dobra" nie może być dużo szczegółów.

A tak całkiem racjonalnie, nie chce mi się o tym wypowiadać bo w ogóle są Wakacje a w Wakacje, się o polityce nie myśli.

Ostatnia aktualizacja: 14.06.2015 02:21:55 przez amizet
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem