@recedent, post #29
Nawet jeśli masz wątpliwości, czy nienarodzone dziecko jest już człowiekiem, czy nie - to czy nie przeraża Cię możliwość, że może jednak jest? Jakbyś wciskając przycisk miał świadomość, że masz - powiedzmy - 50% szans że tym samym zabijesz człowieka to byś ten przycisk wcisnął, czy zostawił w spokoju?
@recedent, post #29
@Kilos, post #30
otóż dla mnie jest to zlepek tkanek, którego mój racjonalny umysł nijak nie potrafi pokochać...
argumentacja w stylu "to niech je urodzi i odda" (chciało by się dodać wyrodna, zła, niecna k***a) pachnie mi średniowieczem... sprowadza rolę kobiety do bycia inkubatorem,
@kjb, post #32
No w sumie beztrosko jeden facet se pobrykał a drugi narzuca rodzenie dzieci.
Gdyby facet miał do wyboru nosić i rodzić albo aborcja - co by zrobił? Ja bym sobie nie wyobrażał, wolałbym usunąć.
Wg księży te embriony to już ludzie, czekam aż pobiegną je ochrzcić, bo przecież jak umrą to pójdą do piekłaaaaaa...
@recedent, post #33
@michalmarek77, post #35
Równanie aborcji z morderstwem to obrzydliwa demagogia. Paskudna.
@recedent, post #34
@Kilos, post #31
nauka już dawno udowodniła, że mięsko w postaci zlepka komórek nie ma nic wspólnego z człowiekiem, który mógłby mieć jakieś pretensje o to, że go nie będzie...
@recedent, post #33
@kjb, post #37
Nie dziecko. tylko płód.
Córka (pełnoletnia) zginęła w wypadku i z jej ciała pobrali jajeczko, zapłodnili i dali innej kobiecie żeby donosiła.
Wszystko po to żeby rodzice zmarłej dziewczyny mieli po niej wnuki. Czyż to nie jest piękno nauki?
@recedent, post #36
@michalmarek77, post #41
@recedent, post #40
@recedent, post #42
@recedent, post #38
@michalmarek77, post #44
@Benedykt Dziubałtowski, post #46
Dla tych co nie wiedzą w momencie połączena plemnika z komórka jajowa powstaje nowe życie, którego zabić nie wolno.
@kjb, post #48
A co do zabijania płodów - ludzie zabijają dorosłych osobników, wojny etc. To dopiero jest schiza.
@recedent, post #1
@michalmarek77, post #44
aborcja to trudny temat.jednak prawny jej zakaz to nic innego jak zbrodnia przeciw ludzkości. z wielu powodów
jeśli takie przekonania mają związek z wyznawaną religią to ona powinna być karana.dotkliwie. Za upośledzanie intelektualne...z mojej strony eot.
cytaty wyjęte z publikacji bogobojnych "naukowców"
Ty straszysz mnie potępieniem i ogniem piekielnym
stawiasz w pełni rozwiniętego człowieka na równi z blastocystą
chcesz kontrolować podstawowe wolności
eot z mojej strony
Powstaje i powstaje i powstaje, a kiedy ma świadomość istnienia?
Pozwolisz że zacytuję pewną myśl: "Jeśli nie wiesz że istniejesz, to nie wiesz że giniesz"
A co do zabijania płodów - ludzie zabijają dorosłych osobników, wojny etc. To dopiero jest schiza.
kosciol bardziej zajmuje sie ochrona zycia poczetego niz tego ktore juz jest narodzone
A moim zdanie wtrącanie się osób których temat nie dotyczy jest nie na miejscu. Czy mam wrażenie czy w tym temacie wypowiadają się tutaj sami faceci. Zostawmy kobietom wybór. A nie mocherom i osobom postronnym.
@recedent, post #53
@recedent, post #53
Kolejna bzdura wyssana z palca. Polecam wspomniany wcześniej Katechizm Kościoła Katolickiego. Fascynująca lektura.
@kjb, post #48
@michalmarek77, post #50
@Benedykt Dziubałtowski, post #56
@Benedykt Dziubałtowski, post #57
@kjb, post #58