@Benedykt Dziubałtowski, post #117
@kjb, post #121
@XoR, post #68
@1989, post #74
@Andrzej Drozd, post #118
Aborcja nie może być legalna. Legalna i wpajana od zawsze musi być antykoncepcja.
Pewne przypadki aborcji czasami muszą być rozpatrzone. Ale gdy panna wpadnie na dyskotece po 20 chłopach, to sprawa jest bezdyskusyjna.
@Benedykt Dziubałtowski, post #122
@Tomahawk, post #126
@Andrzej Drozd, post #125
Cóż...wciąż cierpimy za lata PRLu. Ale dzielnie unikamy kryzysów. Za jakiś czas będziemy najlepsi w UE.
@kjb, post #127
@Kilos, post #130
jak powszechnie wiadomo homoseksualizmem można się zarazić
@1989, post #131
@Tomahawk, post #126
Skoro na religi porusza się tematy z nią niezwiązany to ja proponuje do nauki WDŻ zaprosić tzw. panny lekkich obyczajów. Tak dla przeciwwagi.
@Kilos, post #130
bidule są przepełnione dzieciakami bez szansy na adopcję, ale w tym kraju jeszcze długo para gejowska nie będzie miała możliwości adopcji dla tego, że jak powszechnie wiadomo homoseksualizmem można się zarazić ;]
Nie ma problemu ze zdrowymi noworodkami dlatego, że to cenny towar eksportowy jest, szczególnie te z okien życia "rozpływają" się w czaso-przestrzeni bez wieści, obrotne siostrzyczki opylają je za ojro bogatym cudzoziemcom po prostu.
@Tomahawk, post #126
antykoncepcja jest zła. I dowiesz się o tym od każdego księdza/siostry zakonnej przeprowadzających Wychowanie do Życia w rodzinie (...). Skoro na religi porusza się tematy z nią niezwiązany
Taka osoba raczej na matkę się nie nadaje i oprócz ew. aborcji powinno się ja wysterylizować. Tak dla pewności.
KK musi wyjść w końcu z tego średniowiecza, znieść celibat i nie mieszać się do polityki.
w PRL aborcja byla legalna, a mimo to wykonywana sporadycznie, w III RP jest nielegalna, a podziemie aborcyjne i emigracja aborcyjna przezywaja swoj rozkwit
lepsza rodzina dysfunkcyjna niz bidul pod opieka ksiedza zboczenca
@Andrzej Drozd, post #128
@recedent, post #137
No nie pasuje, dalibóg, nie pasuje. A musisz pamiętać, że aborcja jest obecnie szeroko reklamowana i propagowana z pieniędzy pochodzących z grantów rządowych (popatrz jakimi kwotami rząd USA finansuje Planned Parenthood) oraz zysków z przemysłu aborcyjnego.
@zyga64, post #138
@Benedykt Dziubałtowski, post #139
@michalmarek77, post #142
@michalmarek77, post #140
Tak stawiając sprawę, można powiedzieć, iż nakaz urodzin leży w interesie wiekszej ilości firm, które czerpią z tego niesamowite zyski.
@recedent, post #137
@Kilos, post #148
o czym ja mam z Tobą rozmawiać jeśli Ty jesteś homofobem i w dodatku nie odróżniasz pedofilii od homoseksualizmu, który nazywasz zboczeniem.