[#369]
Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
@Blendor,
post #363
Myślę jednak że człowiek z gorącą głową. Wiem po sobie - bawimy się gratami których na rynku nie przybywa, wręcz przeciwnie. Zatem często widząc pożądaną rzecz zdajemy sobie sprawę, że później będzie trudniej to zdobyć, a nie łatwiej. Dlatego kupiłem elboxa 2mb za 140 mimo, że uważam że jest wart 100 (stosunek ceny do oferowanych możliwości), dlatego licytowałem ostatnio turbo phase do a500 ponad 350 zł, mimo że realnie powinno kosztować max. 250 zł (porównując do możliwości kart od a1200). Po prostu chcesz coś mieć - więc boisz się że znowu będziesz czekać rok / więcej na kolejną możliwość zakupu. Tak przepierdziałem a300ux za 1600 zł - zastanawiałem się i ...
Dlatego Natami będzie wybawieniem dla naszego rynku - pozwoli troszeczkę uniezależnić się od zamkniętej ilości a1200/a4000. Owszem kolekcjonerzy nadal będą polować na te kompy, ale mi wystarczy posiadanie mojej a500, a natami będzie do pełnej zabawy w soft na aga bez kolejnych (w sumie kosztownych) inwestycji w a1200/a4000 z nadzieją że nie padną po zakupie.