[#361] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #350

Podobno właściciel próbował na AmiBay i cena została wyśmiana.

A to bardzo ciekawe, bo akurat na Amibay komentowanie cen jest zabronione. Jeden konentarz - moderatorzy natychmiast modyfikują post lub go kasują. Kilka postów z komentarzami odnośnie ceny - użytkownik jest banowany a posty kasowane.
Patrz konto Cosmos na Amibay (trzeba być zalogowanym):
Cosmos

Wniosek:
Nie wierz wszystkiemu co "podobno" słyszysz. Sam sprawdź.
[#362] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@gorzyga, post #360

Poczeka na mityczny moduł FLIPPER.
A tak z ciekawości to ile warta jest teraz taka karta ? czyli za ile chciałbyś ją sprzedać ?

Pozdrawiam
[#363] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #362

nie pospylus tu sie mylisz ta 4000nibyT to nieporozumienie to tylko sama plyta glowna gdzie w efunzine kosztuje 800 zl !
a nie cala amiga to nie napaleniec tylko chory czlowiek
[#364] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #362

Wszystko kwestia dostępności tutaj : KLIK

Jak by można było dostać używkę/nówkę w efunzine, to pewnie z 500 zł, jeżeli nie są dostępne, to pewnie bym stówkę doliczył :)
[#365] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #363

to nie napaleniec tylko chory czlowiek

Skąd ten jednoznaczny osąd?
Jesteś lekarzem? rotfl
[#366] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@stachu100, post #365

jest dostepna efunzine ma wiele rzeczy w opisie niedostepnych jak zaczolem pisac z Marcinem z sklepu to za glowe sie chwycilem ile ma na stanie sprzetow poprostu nie chce mu sie tego aktualizowac kto zna sklep i jest chetny to wie ze trzeba sie z nim sie poprostu skontaktowac
[#367] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #366

Czyli wiesz na sto procent, że jest dostępna?

Czyli w takim razie bym sprzedał za pięćset :)
[#368] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@gorzyga, post #364

Rok temu kupowałem w vesalii, dałem 700 zł jak dobrze pamiętam. Od dzisiaj mam w końcu X-Surfa, więc wrzucę delfinę w końcu do a4000.
[#369] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #363

Myślę jednak że człowiek z gorącą głową. Wiem po sobie - bawimy się gratami których na rynku nie przybywa, wręcz przeciwnie. Zatem często widząc pożądaną rzecz zdajemy sobie sprawę, że później będzie trudniej to zdobyć, a nie łatwiej. Dlatego kupiłem elboxa 2mb za 140 mimo, że uważam że jest wart 100 (stosunek ceny do oferowanych możliwości), dlatego licytowałem ostatnio turbo phase do a500 ponad 350 zł, mimo że realnie powinno kosztować max. 250 zł (porównując do możliwości kart od a1200). Po prostu chcesz coś mieć - więc boisz się że znowu będziesz czekać rok / więcej na kolejną możliwość zakupu. Tak przepierdziałem a300ux za 1600 zł - zastanawiałem się i ...
Dlatego Natami będzie wybawieniem dla naszego rynku - pozwoli troszeczkę uniezależnić się od zamkniętej ilości a1200/a4000. Owszem kolekcjonerzy nadal będą polować na te kompy, ale mi wystarczy posiadanie mojej a500, a natami będzie do pełnej zabawy w soft na aga bez kolejnych (w sumie kosztownych) inwestycji w a1200/a4000 z nadzieją że nie padną po zakupie.
[#370] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #366

No i co z tego?
Nie przyszło Ci do głowy że kupujący nie wie co to "efunzine" albo "ppa"?
Ja też kiedyś nie wiedziałem.
Jeżeli nie jesteś lekarzem (a wiem że nie jesteś) to dlaczego obrażasz ludzi? wariat?
Ludzi których na dodatek nie znasz.
Dlaczego pytam???
[#371] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@gorzyga, post #364

W sumie port zegara na X-Surfie jest.... tylko po co mi 2 karty dzwiekowe? I raczej, z tego co sie orientuje, port zegara na XS jak i na Denebie ma swoje humory i moze byc ciezko z odpaleniem Delfiny na nim, wiec proponowalbym wszystkim chetnym najpierw sprawdzic.
Jesli zas chodzi o eFunzine, to strona www jest aktualna co najwyzej pod katem danych kontaktowych. Trzeba pytac na biezaco.

PS: nie do wiary... zalogowalem sie pod AWebem!
[#372] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#373] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #371

Docelowo poluje na wersje pod Zorro. Ale wyprzedziłeś mnie o 5 minut.
[#374] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #372

A że tego "wyśmiania" nie czytałem osobiście więc napisałem "podobno" co nawet raczyłeś zauważyć ale zinterpretowałeś to ewidentnie w sposób nie logiczny.

Dlatego powtórzę jeszcze raz: nie wierz wszystkiemu co "podobno" czytasz.
I nie przypominam sobie żeby ktoś tak o tym napisał. Może mi przypomnisz?

A takie wyśmiewanie się z innych ale z dodaniem słowa "podobno" jako żywo przypomina mi wystąpienie zmarłego Andrzeja Leppera który na sejmowej trybunie "pytał się" czy niektórzy politycy to złodzieje i kłamcy.
Słowem: ŻENADA.
[#375] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#376] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #371

Mnie sie kiedyś udało podłączyć Delfinę Flipper po X-Surfa, ale były zakłócenia przy odtwarzaniu co mnie lekko wkurzyło i zniechęciło. Niedawno trafiłem na filmik na YT prezentujący właśnie te zakłócenia jako typowy(?) problem Delfiny Flipper (na filmiku jest zainstalowana normalnie w A1200).
[#377] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #376

koledzy ja z pytaniem, ale jak najbardziej w temacie:

1. to coś jest do każdej amigi i rozumiem że podwaja częstotliwości tak żeby można było pal na monitorze póścić.link 1

2. w takim razie czym to się różni od tego poprzedniego? IMO ma wyjście DB9 więc chyba to co innego robi?link2

3. no i pytanie właściwe
ceny są trochę kosmiczne. czy to tyle kosztuje czy kolega ze sklepu przesadza?

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2012 14:44:35 przez carrion
[#378] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@carrion, post #377

Tym że jeden jest do A1200 co jest w sumie rzadkością a drugi do Amig ze slotami Zorro (łatwiej o te karty).

Jeśli chodzi o cenę tego pierwszego to wysoka, ale rzadko taki sprzęt się trafia, jeśli chodzi zaś o tę drugą karte to przy odrobinie szczęścia można taką kartę dostać taniej. Ja natomiast polecam tę:

Arxon Scandoubler

Trafia się od czasu do czasu, jest tańsza i świetnie się sprawdza.

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2012 14:59:17 przez Deftronic/...
[#379] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@carrion, post #377

carrion cos z toba dzisiaj :) ?
jeden i drugi to SC jeden zewnetrzny a ten drugi w slot video

a jakie to ma niby miec wejscie dla mnie wszystko ok z nimi
[#380] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@carrion, post #377

O tutaj masz chyba ten sam patent a taniej 2x

ScanD
[#381] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#382] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #381

http://allegro.pl/show_item.php?item=2166216474
LOL! dałem 20 zł, a tu nagle 51 zł wyskoczyło O.o (bo mi obudowa i klawiatura do a600 potrzebna)
[#383] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Mir3k, post #382

Co się dziwisz czujny handlarz na tropie
[#384] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#385] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#386] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#387] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#388] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#389] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#390] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem