[#331] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #330

Produkowano to piętnaście czy dwadzieścia lat temu więc jest normalne że nie kupisz tego z marszu, ale wiedząc co chcesz wcześniej czy później skompletujesz odpowiedni zestaw.
Można wprawdzie używać GFX i dowolnego SD ale upierdliwe jest ręczne przełączanie sygnału.
Ktoś nawet na zachodzie konstruował automagiczny przełącznik.

Pozdrawiam
[#332] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #331

fajny zestaw gier na amige
[#333] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #332

cybervision64 ma wbudowany przelacznik , kart jest przelotowa jak picasso2
[#334] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #333

Amiga CDTV - 21 osób o to walczy , cena też wydaje mi sie wysoka, ale to chyba zwykła CDTV. Takie mają wzięcie?

Amiga CDTV
[#335] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #334

Pudełko.
[#336] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #1

http://allegro.pl/amiga-cd32-i2161495684.html "Dziewczynka" do wzięcia :). Sam by kupił ale 3 szt. już mam. Cena myślę że rozsądna pewnie niebawem ktoś kupi.

...No i ktoś kupił ..a ja za swoją pierwszą po latach 300 w efunzine dałem ehh:)

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2012 16:22:39 przez companiero
[#337] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@companiero, post #336

W dziale giełda jest Apollo 060 w normalnej cenie.

Pozdrawiam
[#338] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #337

Zarówno te CD-32 jak i ta 60-tka, ceny faktycznie kuszące i NORMALNE w porównaniu z tym co się dzieje ... szkoda, szkoda, ale to jeszcze nie mój moment ;)
[#339] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #337

O nie, nigdy w życiu Apollo, kartę może warto kupić za 200 zł, żeby wyjąć z niej procesor :)
[#340] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Dark_luke, post #335

Tak myślałem, że może dlatego.
[#341] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@tom256, post #84

http://allegro.pl/amiga-gra-superfrog-oryginal-box-i2083450461.html - Superfrog za 180zł lol. Dyskietki w tej cenie to powinny mieć chyba złote blaszki .

Gra wiadomo, hit. Cena, bez komentarza. Tylko czy w oryginale książeczka była czarno biała? Bo ta z aukcji wygląda jak odbita na ksero.
[#342] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Mash, post #341

Z tymi książeczkami to było różnie raz kolorowe a raz czarno białe lub xero niechlujne. Do Nemaca4 miałem czarno białą książeczkę, więc tym bym się nie sugerował. A co do ceny to faktycznie, jeszcze trochę dołożyć to ma się Wiedźmina 2 w wersji kolekcjonerskiej ;P, a tak na poważnie to przesada :P.

Czy Super Frog jest aż takim białym krukiem że trzeba tyle zapłacić?

PS.
Czas zakończenia aukcji - 6 luty i nikt nie kupił, więc chyba się ktoś przejechał na cenie ;P

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2012 21:22:54 przez (V)(I)mothe(P)
[#343] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Mash, post #341

Gra wiadomo, hit. Cena, bez komentarza. Tylko czy w oryginale książeczka była czarno biała? Bo ta z aukcji wygląda jak odbita na ksero.

dokladnie byla taka sama ksiazeczka (jak w wiekoszosci orginalnych gier z tamtego okresu)
Cena przesadzona ...tym bardziej ze sprzedajacy nabyl tego super froga za 90 zl na ebayu (do sprawdzenia w komentarzach) i ok 100 zl ta gra jest warta

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2012 21:34:06 przez HOŁDYS
[#344] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #343

No i wreszcie coś fajnego: GVP A530. Sprzęcik super, ale cena z przesyłką poza moim zasięgiem. Mam nadzieję, że M-Tec 68020 który kupiłem za 300 zł będzie sprawny.
[#345] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@posylus, post #344

No i wreszcie coś fajnego: GVP A530. Sprzęcik super, ale cena z przesyłką poza moim zasięgiem.

przeciez stachu identycznego sprzedawal za 1k pln i chetnych jakos nie bylo bo drogo
[#346] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #345

Bo Amigi i osprzęt ładnie idą jak kosztują tak do 500zł no ostatnio może do 800zł, jak więcej to już trzeba trafić na zapaleńca który zdecyduje się wydać "tak wielki majątek".

Pozdrawiam
[#347] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #345

Ale wtedy ja nie szukałem, za 1k to bym jeszcze się skusił, ale ponad 1600 zł to za dużo jak na hobby.
[#348] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@posylus, post #347

1600 zł to za dużo jak na hobby

Moja żona bardzo by chciała, żeby i mnie wtłuc do głowy takie myślenie...

Ostatnia aktualizacja: 23.02.2012 12:05:34 przez _arti
[#349] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #348

Moduł FMV do CD32 - chyba rzadkość.

cd32 FMV Full Motion Video
[#350] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #349

Za tę cenę rzadkość, za ponad tysiąc wisi na alledrogo taki chyba z rok i chętnych brak.
Podobno właściciel próbował na AmiBay i cena została wyśmiana.

Pozdrawiam
[#351] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #350

Bo w sumie to już tylko gadżet dla kolekcjonerów. Kto będzie dzisiaj oglądał jakieś filmiki w mpeg2?
jak kupić to tylko po to aby mieć w pełni wyposażoną CD32. Cena też mi sie wydaje niewysoka jak na takiego fanta (kolekcjonerskiego).
[#352] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #350

Nie tyle wyśmiana, co temat został całkowicie zignorowany... a to rzadkość na Amibay
[#353] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #352

A wystarczyłoby wystawić to od 1zł - rynek sam określi cenę, tylko ... sprzedawca boi się prawdy. Dziwi mnie to, bo historia pokazuje, że w czasie aukcji od 1 zyla często ceny szybuję w górę, czasami wbrew logice (sam nie raz dałem się wciągnąć w "tylko jeszcze 5 zł" )
[#354] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@posylus, post #353

Niektórym nie wystarcza cena wylicytowana.
A wcześniej czy później zjawi się idiota lub napalony kupiec, śmieliśmy się z niesprawnej i niekompletnej A4000 za półtora tysiąca, a nabywca się jednak znalazł.

Pozdrawiam
[#355] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #354

radoslawF po tej 4000nibyT do dzisiaj nie moge sie ocząsnąć :) ktos byl naprawde strasznie j............niety
[#356] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #354

W sumie wystarczy napalenie - sam już nie raz kupowałem coś mimo, że uważam że jest za drogo - czasami po prostu musisz coś mieć i to najlepiej od razu - a wtedy ... dzieją się cuda, ha, ha
[#357] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@posylus, post #356

True. Tak właśnie ostatnio kupiłem Delfine za 1000,00 PLN - a później, przez tydzień na zupkach chińskich Dobra, przesadzam ale czasami chcesz coś naprawdę mieć i żadna rozsądna rada czy sugestia nie jest w stanie cię przekonać. Zwłaszcza jeśli chodzi o hobby.

Ostatnia aktualizacja: 24.02.2012 20:28:01 przez _arti
[#358] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #357

Heh, szkoda, że nie wiedziałem, może i swoją bym Ci sprzedał taniej :)
[#359] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@gorzyga, post #358

Ile chcesz? ok, racja

EDIT: ale zaraz, widze, ze ty masz te na port zegara, tak? Takiej to nie chce ;)

Ostatnia aktualizacja: 24.02.2012 20:58:06 przez _arti
[#360] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #359

A no właśnie, już zacząłem skrobać do Ciebie maila z propozycją a także pytaniem, jak ją podłączysz do A3000 :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem