[#61] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@miro_78, post #60

Przecież wystawił od złotówki.
To wina sprzedającego, że ludzie chcą dać więcej za ten sprzęt?
Bo nie rozumiem o co się czepiać?
[#62] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#63] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #62

Panowie psujecie atmosferę. :(
Ponarzekać można ale nie kłóćmy się.
[#64] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#65] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#66] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #65

No tak, ja się zgodzę z lekarzem. Jeżeli cena była od złotówki, zdjęcia pokazywały w jakim stanie był sprzęt i trafił się ktoś, kto miał ochotę nabyć ten złomowy komputerek - to jego sprawa. Nie czepiałbym się sprzedającego. Bardziej współczuł bym kupującemu, bo jeżeli kupuje takie sprzęty, to chyba nie do końca z biedaczkiem wszystko w porządku
[#67] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@carrion, post #64

Niby drogo (za CDTV) ale to sprzęt sprawny i kompletny, przy obecnych cenach na allegro taka cena nie dziwi. O CMAXie nie wypowiem się to sprzęt kolekcjonerski więc i cena kolekcjonerska, uważałem że u nas nie będzie na to kupca i częściowo miałem rację.

Pozdrawiam
[#68] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@ITU, post #66

Ta wersja komodorka nie jest za bardzo popularna, jestem pewien, że po wyczyszczeniu będzie jeszcze nieźle wyglądał - pięć dyszek czasami warto zaryzykować, szczególnie jak się jest prawdziwym kolekcjonerem i chce się uratować kolejną maszynkę od zniszczenia. Wygląda na to, że wyciągnął go z jakiejś piwnicy/garażu/strychu...
[#69] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@gorzyga, post #68

Dokładnie grubasek z Lidla nie jest tak popularny jak C64C. Albo komuś były potrzebne części, żeby drugiego swojego naprawić. Ja czasem jak mam czas i troszkę pln, to kupuję taki złom i restauruje swoją maszynę. Zabawa jest, a jak się uda to i satysfakcja, że coś się uratowało.
[#70] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@flops, post #69

@flops
hehe po pierwsze nie z lidla tylko z aldiego a po drugie to nie jest ten c64. tan na allegro to zwykły c64g te z aldiego miały trochę inne kolory
vide aldi

ale masz rację czasami ludzie kupują dla cześci...
[#71] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@carrion, post #70

I znowu przystawka do CD32: FMV za 1200zł. Chyba już wszedzie była, począwszy od amibay, gdzie za duzo mniejszą kwotę sprzedawali kompletną CD32 z FMV, kończąc na execu.

http://allegro.pl/commodore-amiga-fmv-cd32-mpeg-dla-amigi-cd32-i2092739520.html
[#72] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@tom256, post #71

Moze zbiera na wypasiony stetoskop? Przprszm... nie moglem sie powstrzymac
[#73] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #72

Nic tylko gościowi sprzedawać swój "złom":

hihihi
[#74] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Tomski, post #73

Hehehehheh
pomysł może to któryś z nas, hehe ;)
[#75] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Tomski, post #73

zapewne :)

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2012 11:04:56 przez HOŁDYS
[#76] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@carrion, post #70

Faktycznie Aldi, dzięki za poprawienie. Ale widziałem dwa egzemplarze z Aldiego w sowim życiu i oba były identyczne jak C64G (białe). Ciekawostka, gdzieś kiedyś czytałem, że do Aldiego szły C64 w nowych obudowach etc., ale znaczna część płyt miała nie działające niektóre porty, lub były to płyty serwisowane.
[#77] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Dark_luke, post #38

Napisałem do niego w tej sprawie.
Oto odpowiedź:

"Witam.

Nie mam A500 więc nie przetestuje, pamięci na innej aukcji nie mają nic wspólnego z tym kontrolerem, zakupiłem je w stanach na początku października 32szt. do Amigi 3000 jako ram (16MB) tak się złożyło że nadarzył się potencjalny klient na A3000 i sprzedałem 4 dni później dopiero dotarły do mnie te pamięci i są mi zbędne. Kiedyś kolega miał A500 ale albo ją sprzedał albo gdzieś na strychu leży u niego ale oczywiście nie może jej znaleźć bo nie ma czasu.

Ewentualny test mógłbym zrobić w mojej A2000 ale wymagało by to odlutowania gniazda zorroII itp. w tym kontrolerze ale nie chce mi się tego robić bo i tak te A2000 niedługo wystawie na allegro.

Pozdrawiam. "
[#78] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@TUPCOM, post #77

[#79] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@TUPCOM, post #77

Koles moze cie posadzic o ujawnienie prywatnej korespondencji na forum publicznym
[#80] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #79

Hołdys, na podstawie jakiego artykułu? Co do email to chyba Polskie prawo ma się nijak. Ale mogę się mylić i lepiej żeby ktoś w razie czego mnie z błędu wyprowadził.

Edit: Ok, mam, Konstytucję RP w art. 49 Człowiek uczy się całe życie.

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2012 15:38:22 przez flops
[#81] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@flops, post #80

sprawdzilem w LEXie art 49 i art 23,art 82-83

"Konstytucję RP w art. 49, zgodnie z którym „Zapewnia się wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się. Ich ograniczenie może nastąpić jedynie w przypadkach określonych w ustawie i w sposób w niej określony.”

Kodeks cywilny w art. 23, który wśród katalogu dóbr osobistych wymienia m.in. tajemnice korespondencji."

"Mówiąc o ochronie korespondencji nie można zapominać o brzmieniu art. 82-83 prawa autorskiego, zgodnie z którymi przepisami wyłącznie uprawnionym do decydowania o rozpowszechnianiu korespondencji jest jej adresat, a zgody tej nie może zastąpić zgoda nadawcy"

Jeszcze jest prawo pocztowe

Generalnie w necie latwo cos zostawic a pozniej ciezko usunac wiec taka mam sugestie...
mamy polskie prawo wiec po co nam ACTA

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2012 15:44:01 przez HOŁDYS
[#82] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #81

HOŁDYS: Że przytoczę co sam napisałeś:
"Mówiąc o ochronie korespondencji nie można zapominać o brzmieniu art. 82-83 prawa autorskiego, zgodnie z którymi przepisami wyłącznie uprawnionym do decydowania o rozpowszechnianiu korespondencji jest jej adresat, a zgody tej nie może zastąpić zgoda nadawcy"

Pogrubienie moje. Więc o co chodzi?
[#83] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#84] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #1

http://allegro.pl/amiga-gra-superfrog-oryginal-box-i2083450461.html - Superfrog za 180zł lol. Dyskietki w tej cenie to powinny mieć chyba złote blaszki . No i jeszcze bez gwarancji ze działają. Buahahaha

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2012 23:06:05 przez tom256
[#85] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@tom256, post #84

ale za to wysylka gratis
[#86] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@tom256, post #84

Ale to jest jeszcze lepsze.
Traps n Treasure Ebay.
Ta gra chyba nie ma takiej wartości. Czy może coś mi umknęło?
[#87] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@JaraB, post #86

cenowe przegiecie
[#88] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@bacus10, post #87

nie kupil bym tego nawet za 5 zl powod?
ile lat zycia ma taka dyskietka?10 ? 15 ? maks 20 i zlom
te juz sa na wykonczeniu natury nie oszukasz
[#89] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@miro_78, post #60

A co powiedzie na to :

Dwa "nowe" scalaki do C64, przeleżały kilkadziesiąt lat w magazynie, gwarancji oczywiście nie ma, jak na każdy podzespół elektroniczny :

KLIK
KLIK

Razem 43 zł + wysyłka. Ja osobiście wolałbym zaryzykować z kupnem "wyciągniętego ze śmietnika"...
[#90] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@gorzyga, post #89

jest to firma mozesz miec Fakture na te scalaki i zapewne gwarancje
mnie ta aukcjia nie dziwi - ciezko znalezc nowe scalaki do C64
Jesli chodzi o cene sprzedjacy moze ja ustalic na dowolnym pulapie - a czy znajdzie chetnego to inna sprawa.

Ostatnia aktualizacja: 03.02.2012 11:34:56 przez HOŁDYS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem