[#121] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@stachu100, post #118

Oczywiście zgadzam się ze zdaniem Staszka, ale podejrzewam że wiem o co może Hołdysowi chodzić: mówimy tu o sprzedającym, jako w sumie aktywnym uczestniku "podkultury Amigowej" ;) i skoro ma się kilka sprzętów, na których można sprawdzić w/w sprzęty to z czystym sumieniem można to zrobić.
Ja osobiście wolałbym to sprawdzić i napisać "jak jest" a nie w aukcji używać sformułowania "nie sprawdzone, sprzedaję jako uszkodzone" i liczyć na to, że ktoś kupi sprzęt sprawny/niesprawny.

Ale to jest moje zdanie, i mam nadzieję że każdy odbierze moją wypowiedź nie jako atak tylko normalne, ludzkie podejście.
[#122] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #120

po pierwsze, jestem kobieta, po drugie naprawami, modyfikacjami itp. zajmuje sie moj maz z przyjaciolmi, i naprawde nie ma czasu, aby wszystko sprawdzic, niedlugo wystawie karton gratow do amigi i co obgadacie mnie, ze to i tamto
a graty beda brane tak jak leca, bez sprawdzania, ja pisze prawde i nie sciemniam, jak co nie ktozy, nawet na tym forum
[#123] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@bacus10, post #122

No to ja od siebie życzę "powodzenia", skoro "liczy się tylko pozytyw"...

A tak na poważnie to prędzej mąż powinien wystawiać aukcje a nie szanowna koleżanka...kto bardziej kumaty zrozumie o co mi chodzi...

Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2012 21:58:55 przez Tom Rain
[#124] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@bacus10, post #122

po pierwsze, jestem kobieta,

no to musisz uzyc depilacji laserowej rak :D :D :D albo lubisz sie przebierac w damskie ciuszki nie wnikam ..na jednym zdjeciu swego czasu byly owlosione lapy faceta

Dla mnie w dalszym ciagu jest "pozbywanie sie szmelcu" nie wiem czy sprawna nie mam czasu podlaczyc i odpalic... mi to tam rybko ja tej aukcji nie zamierzalem licytowac ale odczucia jednoznaczne odnioslem znajac sytuacje i widzac ile razy pytasz na forum naprawiajac A500plus z wylana bateria porozbierana na czesci pierwsze... masz czas na to a na podlaczenie flopa nie ???
niech ocenia reszta czy to etyczne .. a moze trzeba Rutkowski Patrol wezwac aby obdarl z szat naga i brutalnaprawdę.

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2012 22:07:31 przez HOŁDYS
[#125] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #124

co maz nie moze robic zdjec, a moze mam przestac wystawiac na allegro
[#126] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #124

po pierwsze, jestem kobieta

:) pokaz twarz ocenimy

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2012 22:06:28 przez Blendor
[#127] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@bacus10, post #125

a moze mam przestac wystawiac na allegro

do allegro nic nie mam ..do potencjalnego klamstwa w tej aukcji jak najbardziej
Iles Tam Watkow Bacus10 na temat rozgrzebanych amig

http://www.ppa.pl/szukaj/?sections[]=forum&query=bacus10&topics=0&contents=0&authors=0&authors=1&id=&daylimit=0

w ubieglym tygodniu wystawilem stacje dyskow do A1200 i uczciwie napisalem ze jest uszkodzony czujnik dyskietki ... przeciez moglem napisac nie wiem czy sprawna lezala w szafie pewnie dziala ja tam nie wiem dziadek shredera wie

Przetestowanie floppa to 5 min roboty

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2012 22:22:55 przez HOŁDYS
[#128] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #127

Tyle że ja sprzedaje sprawne i daje gwarancje rozruchową anie pisze że `sprawne ale uszkodzone`....
[#129] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Shredder, post #128

ale jaja wojna handlerów
, apropo A4000 cena zaczyna sie robic ciekawa :)
prawie jak w wiadomym sklepie z gwarancją

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2012 22:43:52 przez Blendor
[#130] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #129

hehehhee, ja podejrzewam, że sprzedający doskonale WIE co i jak z tą Ami jest...
ale rynek się sam nakręca ;)

Szczerze, to wolałbym wydać 400 euro w rajchu i tak kupić A4000D (z klawiarami i mychą) niż u nas, z takim enigmatycznym opisem...
Że przypomnę, że moja kosztowała mnie 621 E +dojazd (sam jechałem)... sprawna, ale zegar out... ale "świadom praw i obowiązków" byłem :D

Dlatego też szczerze będę napiętnował tego typu aukcje. Owszem, sam kupiłem joya za 5-10zł i sprzedałem za 20zł (startując od 1zł) + wysyłka, ale chociaż zadałem sobie ten trud i go sprawdziłem. Jak nie działał, to (dosłownie) przelutowałem styki - i zadziałał - takie są realia starych cudów.
Sam mam jeszcze zbieraninę 10 joyów do 8bit sprzętów + moja A4000, ale raczej tego nie ruszę, bo mam zamiar przekazać to mojemu młodemu (teraz 3 latka) - jakieś giercuchy na dyskach są jeszcze :D

Ostatnia aktualizacja: 04.02.2012 22:59:37 przez Tom Rain
[#131] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #120

refleksja moim zdaniem jest taka: sami sobie jesteśmy winni biorąc udział w takich licytacjach.
[#132] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Mir3k, post #131

AMIGA 500 z magnetofonem !!!

angole też mają poczucie humoru... pisze, że magnetofon NOT TESTED więc przykład jak z allegro

wysłałem maila z pytaniem jak podłączyć datasette do Amigi ;)

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2012 00:19:32 przez highend
[#133] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@highend, post #132

Na Allegro też widziałem ostatnio 5setę z magnetofonem, może to jakaś specjalna edycja?
[#134] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Shredder, post #128

Tyle że ja sprzedaje sprawne i daje gwarancje rozruchową anie pisze że `sprawne ale uszkodzone`....

Shredder wybacz aukcjia nie zwiazana z toba od jakos tak zapamietalem twojego dziadka z twoich aukcji :) "wycackana z pod rak dziadka"
absolutnie nie mialem na celu urazic ciebie - Przepraszam.

Watek powinien byc po to aby wytykac tego typu "Aukcje" jesli cos jest uszkodzone to sie o tym pisze otwarcie .. a nie nie mam czasu sprawdzac pewnie dziala ale sprzedaje jako uszkodzone wiec 10 razy sie zastanow zanim chcesz kupic bo negatywow nie przyjmuje...

Ostatnio takiemu delikwentowi wystawilem negatywa - przyjol go na klate o ironio jak na zlosc....po chwili wyskoczyl napis .. konto zostalo zawieszone

Ceny pojecie abstrakcyjne niczym NULL.. wyzbywanie sie szmelcu i udawanie greka bede jak najbardziej wytykal.

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2012 01:14:03 przez HOŁDYS
[#135] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #134

http://allegro.pl/amiga-a-1200hd-40-licytacja-od-zeta-i2100898446.html

KOLEJNY NIE WIEM CZY DZIALA NIE MAM JAK SPRAWDZIC JAKIE TO WZRUSZAJĄCE
FACET NIEMA I NIE MOZE KUPIC NA ALLEDROGO ZA 20 ZL ZASILCZA??? I SPRAWDZIC :)??TYMBARDZIEJ ZE SIE ZNA BO HANDLUJE ROZNYMI KLOCKAMI ELEKTRONICZNYMI WIEC WIE CO TO TRANSFORMATOR

A OTO PRZYKLAD :) KOLEJNEJ JEGO AUKCJI
http://allegro.pl/transformator-trafo-do-wzmacniacza-sony-japan-i2085093328.html

CZYLI TA AMIGA TO SZROT-PEWNIAK GRATULUJE LICYTUJĄCYM BO CENA PEWNIE DOJDZIE DO 300 JAK WIADOMO

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2012 08:56:49 przez Blendor
[#136] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #135

Blendor powiem tak jesli napisal ze nie jest pewny czy dziala i ustalil cene wywolwcza 1 zl . .to moim zdaniem bledu nie popelnil. sama obudowa z klawiatura sa warte wiecej niz 1 zl o czym doskonale wiesz, jesli znalezli sie chetni i sie bijaja licytujac to juz ich sprawa co chca zrobic ze swoimi ciezko zarobionymi zlotowkami.

Czemu sie czepiacie aukcji od 1 zl ????

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2012 09:18:28 przez HOŁDYS
[#137] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #136

masz racje nie przemyslalem tego w sumie cena od 1 zl to kupujacy decyduja
[#138] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #137

masz racje nie przemyslalem tego

Moim zdaniem nie przemyślałeś wielu swoich wypowiedzi na tym forum.
Niepotrzebnie krzyczysz (pisanie dużymi literami to krzyk) plujesz jadem i obrażasz innych.
Jednym zdaniem zachowujesz się jak dzieciak z ADHD.
Pytanie: po co?
[#139] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@stachu100, post #138

wada poznaniaków:)
[#140] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #139

chyba napływowych... :P

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2012 10:06:21 przez conrdd
[#141] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #139

Tyle było wypowiedzi i wałkowanych po tysiąckroć że nie zamierzam wracać do nich każdy ma swoje spojrzenie na sprawy cen na allegro ebayu i każdy ma prawo wypowiedzi fajnie byłoby gdyby znać w tym umiar zarówno w skąpstwie jak i przeginaniu z cenami - wszystkim się nie dogodzi w sumie lepiej że jest taki dział na forum aniżeli nie byłoby wogóle tego forum chociaż pewnie znajdzie się też grupa ludzi ktorzy właśnie fakt posiadania tutaj konta wykorzystują do niecnych celów ;)
Niedobrze natomiast jest jeśli zamiast konstruktywnej krytyki pojawia się niepotrzebna agresja
więc proszę nie..trollować

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2012 10:14:53 przez miro_78
[#142] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #139

A może zamiast zwracać uwagę na każdy złom na Allegro (a jest tego mnóstwo) i pisać o każdej takiej aukcji w tym wątku byłoby lepiej założyć że licytujący też mają mózg i go co nieco używają?
I skupić się tylko na ciekawych perełkach - będzie o wiele ciekawiej. OK

No chyba że chcesz bronić wszystkich bezmózgich debili którzy nie potrafią czytać po polsku o myśleniu nawet nie wspominając...
[#143] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@stachu100, post #142

jesli mialo by byc jak pisze Staszek watek by umarl ...na allegro nie ma czegos lepszego niz A500 z nielegalnymi grami.. jak cos sie ciekawego pojawia to raz od wielkiego dzwonu
podejzewam ze "jad" wylewany w tym watku przyczynil sie ze np taki lekarz_med nie wystwi swojej A3000T z PPC , czy ja "hipotetycznie" swojej A4000D BOX cena jaka bym oczekwial uruchomila by jad krzykaczy i fale krytyki.. ok maja do tego prawo uwazajac ze cena jest "przesadzona w stosunku do 2000 r" .. ale ja z utesknieniem czekam na aukcje krzykaczy z tego watku i zobacze czy "Prawdziwi Amigowcy" jak to okreslil selur wystawia A4000d 100 % sprawna za cene za ktora chcieli by kupic (z tego co wyczytalem oczywiscie od 1 zl)

Nie ktorzy sie chwala ze moga kupic A4000 z 50 zl w kazdym momecie i ze zarabiaja 15 tys jako piloci .. a za rozszerzenie 2 MB FAST RAM oczekuja w dziale gielda 200 zl

To co kto zrobi ze swoja wyplata czy przepije czy pojdzie na dziwki wogole mnie nie interesuje i nie powinno interesowac innych moja zawartosc portfela.
[#144] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #143

chyba napływowych...

w moim przypadku rodowitych :)
[#145] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #143

Hołdys: 100% racji.

A swoją A4000 sprzedaj poprzez konto allegro swojej kobiety, tylko nie zapomnij ogolić rąk do zdjęć! ;)
[#146] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #143

Nie ktorzy sie chwala ze moga kupic A4000 z 50 zl w kazdym momecie i ze zarabiaja 15 tys jako piloci .. a za rozszerzenie 2 MB FAST RAM oczekuja w dziale gielda 200 zl

Znam osiemdziesięciolatków którzy chwalą się że jeszcze mogą. Na ale skoro niektórzy muszą się chwalić; ich sprawa. Szacunku w moich oczach w ten sposób na pewno nie zyskują.
[#147] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #143

Odpowiedź na:

jesli mialo by byc jak pisze Staszek watek by umarl ...na allegro nie ma czegos lepszego niz A500 z nielegalnymi grami.. jak cos sie ciekawego pojawia to raz od wielkiego dzwonu

Właściwie to w poprzednich dwóch częściach tematu - Ceny na Ebay - zamieszczano głównie ciekawe aukcje, w sensie interesujące ze względu na rzadkość sprzętu albo wydania gry czy programu. To w tej części zaczeło się wyliczanie jakiegoś szmelcu z Allegro i dyskusja nad tym. :) Ludzie, każdy ma swój rozum i nim niech się kieruje, a jak nie ma wiedzy to może przecież dać linka do aukcji i zapytać się czy warto kupić. Po co ta cała dyskusja, ze ten jakiś złom wystawia za tyle a ten za tyle itp. Nie szkoda Wam czasu? Wstawiajacie linki do ciekawych i wartych zainteresowania auckji ale nie dlatego, że ktoś próbuje zrobić kogoś w konia. :)

Sam nadal będę wklejał ciekawe aukcje jakie mi się przypadkiem nawiną przy okazji przeglądania Ebay'a. :)
[#148] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #147

Ewentualnie założyć nowy temat dotyczący prawdziwie ciekawych przedmiotów, które pojawiają się na Allegro czy eBay - którego treść i tema będą wykluczały pojawianie się "padła", a jak się coś pojwi będzie mogło być zakwalifikowane jako offtop.
[#149] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@ITU, post #148

to rzadko takie perelki spotkasz na allegro chyba ze ebay tam sa prawie same perełki
[#150] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #149

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem