[#31] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #30

BSA i ACTA będą mieć pożywkę...
i cóż za cena... za chwilę strachu w śmietniku/-ach... OK
[#32] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Tom Rain, post #31

Z ceną przesadził, na eFunzine mają nie testowane DD'ki po 0,35zł /420zł wychodzi/ a stan podobny.
Ale przelicznik niezły wychodzi, 850zł za 1GB łącznej powierzchni dyskowej.
Ja bym taka ilością dyskietek, pokój "wytapetował", takie retro lokum by wyszło...

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2012 22:33:36 przez Robii_k
[#33] 2 Karty X Surf
[#34] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Robii_k, post #32

Tu już nie chodzi o to ile dyskietek, ale jak się sam w sumie podpi......
Trzeba pogratulować tęgiego/tępego umysłu... ;)

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2012 22:54:54 przez Tom Rain
[#35] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Tom Rain, post #34

Dodatkowo 3 oryginalne gry w pudełkach. :)
[#36] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@mccnex, post #21

PRZED WYSYŁKĄ WYLICYTOWANY TOWAR ZOSTANIE DOKŁADNIE UMYTY.

Hehe, haslo miesiaca :)))
[#37] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@pawelini, post #36

Imo dobrze zrobił, że takie dał zdjęcia. Każdy widzi, że chłop gdzieś to znalazł i w jakim stanie to może być. I to jeszcze od złotówki bez ceny minimalnej. Wolelibyście, żeby wypucował i sprzedawał jako dawno nie używanie/nie sprawdzone ale powinno działać(od 50 złotych)?
Ktoś nie chciał nikogo w wała zrobić a się z niego śmiejecie.
[#38] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Mir3k, post #37

A to nie podejrzane ?
Nie mam jak przetestować tego sprzętu
A tu Pamięci do niego
To pamięci na pewno sprawne a kontroler nie.
O widzę brak jednej kości na kontrolerze.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2012 10:03:19 przez Dark_luke
[#39] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Dark_luke, post #38

Typowy niedziałający (bo zdekompletowany) sprzęt z wystawki, nie mam jak sprawdzić ale chcę minimum 100zł.

Pozdrawiam
[#40] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Dark_luke, post #38

http://allegro.pl/wewnetrzna-stacja-dyskietek-hd-1-76-mb-i2073287858.html

Wstawiłem nieprawidłowe zdjęcie stacji dyskietek. Ta na zdjęciu jest DD i nie jest do sprzedania.
Poprawne zdjęcie wyśle zainteresowanym mailem.
Stacja dyskietek nie jest firmy TEAC tylko prawdopodobnie SONY.

Lol, a a niedługo napisze ze to właściwie nie jest stacja dyskietek :P

http://allegro.pl/zewnetrzna-stacja-dyskietek-do-amigi-i-promodule-i2087668067.html
...zestaw z konsolą nie chodził. ... Jest jednak możliwość że wszystko jest sprawne...

Kolejny lol. ale przynajmniej napisał że u niego nie chodzi. :P
A nie coś w stylu: "nie mam jak sprawdzić ale na pewno działa."

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2012 12:24:34 przez tom256
[#41] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@lekarz_med, post #4

mam ja
sprzętowo odtwarzasz sobie mp3 na przykład i proc główny odpoczywa.
Dobre do Scali bo można było mp3 podłożyć pod czołówkę.
[#42] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Shredder, post #41

Karta z 060ką do A4000T:

68060
[#43] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #42

Tom256 to promodule jest od CD32 którą kupiłem od tego użytkownika rozmawiałem z nim telefonicznie kiedyś mu to działało ale prawdopodobnie uszkodzona jest złączka zresztą zdaje się wspomniał (rysy na ścieżkach) o tym w aukcji samo promodule może być sprawne.
[#44] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@miro_78, post #43

No ja akurat nie jestem zainteresowany, ale opis aukcji nie brzmi przekonująco.
[#45] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #42

Sorry za offtopic, ale akurat podlinkowales te karte i sobie tak pomyslalem... - niektore rzeczy sa naprawde-naprawde rzadkie. Czy nie lepiej by bylo, jakby ludzie, ktorzy tworza beznadziejnie droga i wlasciwie niewiele szybsza niz Pegasos Amige X1000, poswiecili ten czas i pieniadze na zaprojektowanie jakies karty CPU (nawet bez procesora - tak zeby kazdy mogl sobie we wlasnym zakresie cos wrzucic) albo Zorro - grafika, dzwiek, usb, ide/sata?

Mysle, ze spokojnie by wyszli na swoje, sprzet bylby kupowany chetniej i w wiekszej ilosci a przy okazji przedluzyloby to zywot klasykow o kolejne 15 lat. Smiem twierdzic, ze hobbystow zainteresowanych klasykowaniem jest 2-3x wiecej niz potencjalnych kupcow X1000... ale to tylko moje przypuszczenia ;)

Przeciez teraz ludzie sie doslownie bija o sieciowki, dzwiekowki czy inne karty, jak tylko pojawia sie na eBay czy Amibay.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2012 16:22:23 przez _arti
[#46] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #45

Ale takie rozwiązania przecież są - zamiast kupować netsurfa, można kupić Mediatora i realteka 8139 albo wifi na PCMCIA, zamiast Picasso IV czy BV - Voodoo, karty procesorowe - ACA, ale ludziekupują netsurf, picasso czy Blizzardy właśnie dlatego, że to zabytki, i są bardziej klasyczne niż nowo wyprodukowany sprzęt. Nawet jeśli są wolniejsze czy droższe.
[#47] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #45

1.Brak możliwości zakupu procesorów MC68040 i 060 w ilościach hurtowych, bądź też cena dobija. Możliwe że brak wogóle możliwości zakupu slotów CPU do Amigi. Więc zapomnij.

2.Sporo ludzi to kolekcjonerzy a ich interesują tylko stare rzeczy bo nowe są 'mało Amigowe'. Pozostałym wystarczy tania MC68030 do WHDLoad.

Jedyna nadzieja że kiedyś pojawi się karta turbo z układami Natami.
[#48] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@tom256, post #47

Czyli jestem jakis wyjatkowy (czyt. dziwny), ze z checia zostalbym przy klasyku ale z jakims nowym, fajnym asortymentem na Zorro i na gwarancji? No nic.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2012 18:23:16 przez _arti
[#49] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #48

Hehhe, to jest nas dwóch... :D

i tylko księżyca brak ;)
[#50] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Tom Rain, post #49

Az sobie wyobrazilem :D
[#51] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #50

[#52] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #45

To nie jest offtopic. Dajemy tutaj linki ciekawych aukcji (bo może ktoś jest zainteresowany kupnem a akurat przeoczył) i gadamy o nich. :D

Pewnie byłoby lepiej bo klasyków używa masa ludzi i świetnie się bawi w retro, wraca do swoich starych hd i stuffu z tamtych lat. A sprzęt pod OS4? No u mnie akurat stoi i się kurzy (wrócił do mnie po dwóch latach z PL z akcji wspierania softu pod OS4).

Bo klasyczna Amiga z Picasso IV, Delfiną i sieciówką plus Deneb USB to naprawdę fajny sprzęt do klasycznego amigowania. :)

btw:

Super jest mieć Amigę wyposażoną w klasyczne karty zorro do niej i patrzeć jak to wszystko działa - a działa super. Amiga 1200 i mediator to jednak już jakaś proteza. ;) Poza tym Picasso IV jest fenomenalną kartą z tym swoim wbudowanym FF/SC a jesli do tego jest Concierto które "przejmuje" 8bitowe kanały Ami to już jets w ogóle wypas. :D

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2012 19:15:27 przez Deftronic/...
[#53] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #48

No to jest nas już trzech, z tym że ja to nawet chętnie bym A500 widział rozbudowaną 'nowymi' klockami. Dlatego też myślę żeby zrealizować PAK68/030 czy podobne projekty, skoro CAŁA dokumentacja jest do nich dostępna w internecie. Jeśli ktokolwiek pisałby się do współpracy to wstępnie zapraszam.
[#54] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@nikodem, post #53

Trzej Amigos :D
[#55] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@mccnex, post #51

No, AROS, aukcja co jakiś czas się pojawia, w sumie to bardziej chyba reklama jest niż zarabianie.
[#56] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Dark_luke, post #38

Ten sprzedawca mieszka jakieś 5 km od Czacza k/Leszna zatem ma dostęp do sprzętu z wystawek, który w tamtych okolicach jest łatwy do zdobycia. Wiem, bo kiedyś kupił ode mnie flopa HD, a jako że moja rodzina mieszka rzut beretem od niego, to odebrał ją sobie osobiście. Człowiek sympatyczny, ale fakt, że jak nie wie w jakim stanie sprzedaje sprzęt, to aukcję wypadało by puścić od "zetki" :)
[#57] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@ITU, post #56

Trzy ciekawe rzeczy:
1. Scandoubler + FF
2. CyberStorm 040 do A3000
3. Retina Z3/4MB od euro-zlotoweczki

Wklejam po części żeby nie zgubić linków, bo ten CS wygląda obiecująco :
[#58] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #57

Pytanie za ile pójdą ale ten SD za prawie 900zł mnie rozwalił.
Za takie pieniądze można kupić nowy panel LCD który ładnie wyświetli PAL lub jakiś panel z tunerem TV, polecam te od LG, mają sprzętowe niwelowanie migotania "interlejsu".

Pozdrawiam
[#59] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #58

Panie i panowie,

następny "unikat" za "skromne" pieniążki...

i kolejny

Beton nie rośnie, ale się rozmnaża... heh ;)

Ostatnia aktualizacja: 01.02.2012 11:43:32 przez Tom Rain
[#60] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Tom Rain, post #59

tekst pod linkiem

Czyżby już był 1 kwietnia

51+KW za sprzęt wyciągnięty ze śmietnika.

Czy ten monitor przypadkiem nie pasuje do Amigi przez przelotke VGA?

tekst pod linkiem

Ostatnia aktualizacja: 01.02.2012 15:33:40 przez miro_78
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem