[#241] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #239

PC Emulator i MS-DOS 3.3 od Commodore dla A2000. :)

PC Emulator
[#242] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #241

CD32+extras
No nieźle.
[#243] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@stachu100, post #242

Stachu bylo

Zacna propozycja dla fanów CiDi 32

Wypas

i cena wcale nie jest jakas od czapy - mysle ze pojdze za wiecej bo w stanie jest idealnym

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2012 22:03:56 przez HOŁDYS
[#244] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #241

Szreder szaleje

a tu cos dla fana gry
Kings Questa nigdy nie otwierana w foli.

Jednak cena ponad 800 zl za Shadow Of The Beast 1 jest nieco przesadzona chociaz nie .. POMYLILEM SIE !!!

Patrze na te ceny gier na Amige i stwierdzam ze polak malo zarabia

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2012 22:17:06 przez HOŁDYS
[#245] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #244

On naprawdę liczy że sprzeda za tyle ?
Miałem na myśli kręconego Apolla.

Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2012 22:15:56 przez RadoslawF
[#246] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #245

niespotykana rzadkosc do CDTV pierwszy raz widze to cudo na aukcji

i co ciekawe gry za 1100 zl znajduja nabywcow
chyba czas zmienic portal aukcyjny

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2012 22:32:48 przez HOŁDYS
[#247] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #245

Welcome to my World - World of google translator (a pro po opisu do tego Apollaka, który moim zdaniem mocno kuleje [coś a'la I tower you] )
[#248] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@ITU, post #247

Charter is to set out the clock battery.

Kali byc Kali miec :) Pewnie o to ci chodzilo
[#249] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #244

Niezłe rarytasy, ceny też. Pierwszy raz widzę Shadow Of... z koszulką. Czad. :)
[#250] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #248

Tak, a za taką kasę to powinien już chyba tę baterię usunąć / wymienić z karty - chociaż chyba nie chodzi o jej usunięcie lub wymianę. Kali nie zrozumieć tekstu ;]

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2012 22:43:55 przez ITU
[#251] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #249

Deftronicu nasz wyslancu na zachod ..czy te ceny dla angoli/niemcow to normalne ???
bo ja nie tutejszy .. zdaje sobie sprawe ze zarobki sa lepciejsze i funciak poszzedl do gory ..jak rowniez ze wszystko jest drozsze..ale te ceny na Ebayu to normalne ceny dla kolekcjonerow z zachodu ???
[#252] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #251

Myślę, że wystarczy popatrzeć na ceny z Amibay'a. Tam takie karty chadzają za 300 - 350 EUR.
[#253] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #246

ale co to w ogole jest za gierka? ktos to kupił za 1100zł?
[#254] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@tom256, post #232

CD-32 z SX1 to naprawdę fajna sztuka.

Jak będziesz wystawiał A4000 daj cynk, żebym nie przegapił, kolega poszukuje, jak zadbana to pewnie będzie zainteresowany. Pozdrawiam
[#255] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@flops, post #254

[#256] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #251

Hołdys, ceny są wysokie nawet jak na UK. :) A czy normalne dla kolekcjonerów to nie wiem. Sam kiedyś dałem 100f za grę na... Atari 8bit. :D Ceny wymykają jednoznacznej ocenie, ale raczej są wysokie. Gdyby było inaczej, już dawno Shadow of The Beast z koszulkami byłyby sprzedane. :D
[#257] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@tom256, post #255

W bardzo ładnym wizualnym stanie jest ta Amiga. Zarówno obudowa jak i klawisze. Pytanie czy od nowości, perhydrol czy podbite fotki w programie graficznym. Dwie pierwsze opcje są do przyjęcia.

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2012 09:36:58 przez conrdd
[#258] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@conrdd, post #257

Tylko pytanie teraz czy ten rarytasik na allegro czyli cd32+sx-1 całość działa bo mimo że to piękny BOX to ja wole jednak swoja CD32 bez pudełka w idealnym stanie niż boxa za conajmniej 1000 i SX-1 w niewiadomym stanie. Przeglądałem ostatnio Ebay-a i podobny zestaw poszedł za niecałe 1400 pln z tym że CD32 nie była nówka ale za to sx-1 sprawny z 8mb ramu i CF-ka zamiast dysku (sx-1 nie ma oddzielnego zasilania stąd też hdd 3,5 mogły powodować padnęcie zasilacza) Zadałem już sprzedającemu pytanie jak ma się sprawa z jego SX-1.

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2012 10:37:11 przez miro_78
[#259] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@miro_78, post #258

Tylko pytanie teraz czy ten rarytasik na allegro czyli cd32+sx-1 całość działa

Patrz fotki z aukcji.
Jeżeli kupujący nie wystawia z opisem "złom" oraz w opisie aukji nie ma żadnych adnotacji o wadach to znaczy że wystawia 100% działający sprzęt. I w przypadku defektu masz prawo wszcząć spór na Allegro o niezgodność towaru z opisem i żądać zwrotu pieniędzy.
[#260] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@stachu100, post #259

I w przypadku defektu masz prawo wszcząć spór na Allegro o niezgodność towaru z opisem i żądać zwrotu pieniędzy.

tak i po 30 dniach otrzymac komunikat - Allegro nie jest strona sporu wszelkie niejasnosci kupujacy powinny wyjasniac miedzy soba.
[#261] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #260

Wiem. Ebay z prawdziwym systemem ochrony kupujących i płacących przez PayPal bije w tej materii Allegro na głowę.
[#262] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@stachu100, post #261

tak wlasnie sie zdziwlilem ze cos tam sprzedalem (jakies gry org na C64) do UK .. i kasa jest zamrozona do poki kupujacy nie odbierze towaru i sprawdzi czy dziala.
Zdzwililo mnie to ..ale jakbym mial byc kupujacym to bym sie ucieszyl na cos takiego.
Ciekawe jak jest rozwiazywanie spor gdy w drodze przez szereg panstw przesylka zaginie.
[#263] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #262

Winnym jest ZAWSZE sprzedawca.
[#264] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@stachu100, post #263

zartujesz czy mowisz powaznie ? przeciez sprzedawca ma dowod nadania - a wsylka jest na prosbe kupujacego zawsze moze przyleciec do Polski i odebrac gry po funciaku
[#265] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #264

Nie żartuję.
Kilka razy czytałem na forach zagranicznych że kupujący prosi sprzedającego o najtańszą wysyłkę bez ubezpieczenia i śledzenia online.
Sprzedawca wysyła po czym kupujący po 2 tygodniach otwiera spór na ebay jakoby towaru nie dostał. Sprzedawca zwraca pieniądze (właściwie nie ma innego wyjścia), a kupujący ma towar i pieniądze.

Dlatego sporo ludzi z zachodniej Europy nie wysyła za granicę. Żeby uniknąć problemów z NIEUCZCIWYMI kupującymi.
[#266] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@stachu100, post #265

To zabiles mi gwozdzia
[#267] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@HOŁDYS, post #244

Jeszcze odnośnie tych gier... Przejżałem całość i... WOW! Masakra, co tam jest. :) W tym parę tytułów które chyba zakupię - nawet kumpel, którego zdjęcia kolekcji umieściłem w graffiti nie ma tych tytułów gier RPG. Postaram się dogadać o jakiś rabat/bonus za zakup kilku tytułów. Zobaczymy czy się uda.
[#268] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #267

http://www.ebay.de/itm/CPU-Karte-Amiga-A3640-X-Calibur-Erweiterung-128-MB-RAM-A4000-/320846692649?pt=Klassische_Computer&hash=item4ab3f40129#ht_4882wt_1378

ciekawostka
[#269] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #268

Nie znam niemieckiego, to jest zwykła karta A3640 z nakładką Xcalibur na której jest kontroler pamięci i sloty dla niej, dobrze zrozumiałem ?
Jak widać z załączonych fotek kontroler i pamięć nie jest szybsza od tej z płyty głównej A4000, jedyny efekt że można mieć 128MB a nie tylko 16MB na płycie.
Dziwne że ta nakładka nie zrobiła kariery w czasie kiedy sprzedawano Zorro3 do A1200, sama karta A3640 kosztowała wtedy 50 do 100zł.

Pozdrawiam
[#270] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #269

W cenie WarpEngine ze SCSI... bez sensu troche ale moze sprzeda...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem