[#541] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #540

jak chcesz osa4 to chyba lepsza inwestycja anizeli staruskie bardzo drogie PPC
[#542] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #539

Dwa razy byłem w posiadaniu Sam440 flex 800 MHz z 1 GB RAM, R9250. Za każdym razem brakowało mi mocy. System chodził dobrze, ale np. emulator DosBox strasznie się ślamazarzył. Osobiście czułem niedosyt. Później miałem okazję podziałać jakiś czas na PegasosII 1,1 GHz i tutaj było już dużo lepiej. Ponadto ta maszyna poza większą wydajnością ma możliwość działać zarówno pod OS 4.1 jak i MorphOSem. I to jest jej kolejny plus.

Konkludując. Ja bym się osobiście nie zamieniał, bo takie maszyny jak Sam440 można dostać w rozsądnych pieniądzach, a zadbanej i dobrze wyposażonej Amigi 3000 już nie. Dlatego został bym z A3000, a powoli ciułał kasę na nowszą maszyną umożliwiającą korzystanie z AmigaOS 4.x.

Zgodzę się również z przedmówcami, że nie ma sensu chyba kupować CS PPC, żeby się pobawić AOS 4.1. System się odpali, ale czy poza przesuwaniem ikon i zmiany preferencji można będzie tam coś sensownego zrobić?
[#543] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@ITU, post #542

Mhm, czemu nie? Mam akurat na oku jednego CSa 233Mhz + 060 (cenowe pertraktacje trwają). Wydaje mi się ze OS4/MorphOS + OWB będzie chodził lepiej niż NetSurf na 3.9, który co prawda, jak na taką kobyłę, działa całkiem zgrabnie na moim 040 ale surfowanie w Internecie toto nie jest... raczej "przeglądanie". No a to OWB na PPC sprawi, że Amiga stałaby się (znowu) komputerem użytkowym.

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2012 12:46:24 przez _arti
[#544] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #543

_arti ok czemu nie, pamietaj wrazie co o mnie jak bys cos kombinowal z 4040 Cyberkiem
niestety sprawa z apollo nie wypalila a a3640 zostawiam w spokojou nie ruszam zegara
[#545] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #543

W A3000D uważaj na chłodzenie PPC. Karta pod tą blachą na której są FDD potrafi się przegrzać pomimo firmowego chłodzenia.
Do tego szukaj raczej karty z DCE. Modele z phase5 mają za wysokie kondensatory i nie zmieszczą się w A3000D tzn nie będziesz mógł założyć tego metalu na którym są FDD bo kodensatory będą wystawać.
Pozostanie Ci ich wymiana albo rezygnacja z karty w tym modelu Amigi (lub cięcie blachy).
Także przed zakupem proponuję upewnić się czy kondensatory oraz chłodzenie PPC nie będą wystawać.

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2012 15:03:48 przez lekarz_med
[#546] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@lekarz_med, post #545

O fuck Myślałem, że karty Phase 5 nie miały tego problemu. Ciąć nie będe, chyba że dorwę drugą obudowę. Tak czy siak, szkoda.

Przekopałem się też przez Allegro w poszukiwaniu dużego (powierzchniowo oczywiście) radiatora i wiatraczka z bocznym wywiewem/nawiewem by jakoś to chłodzenie w desktopie rozwiązać ale znaleźć coś takiego, to jak trafić old-stockową CyberVision 64...

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2012 17:11:21 przez _arti
[#547] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #546

Taka okazja a ja się poszedłem zdrzemnąć
[#548] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #546

Jak coś moge wymienić się na mojego CS MKII. Zawsze to MC68060, tyle że bez PPC. Ale nie bedziesz musiał nic ciąć :). Jak coś pisz na PM.
[#549] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@tom256, post #548

Kupiłem już sześćdziesiątkę do swojego OK
[#550] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #549

No ja ma w planie CyberStorm MK III, niekoniecznie z PPC, ale to póki co to nic pilnego. No i Deneb by sie przydał jeszcze :).
[#551] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #547

Świeże konto, zero fotek jak na razie. Ja byłbym ostrożny.
[#552] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #547

Mam kompletną "new old stock" CD32 z pudełkiem i moduł FMV także jeżeli szukasz to być może uda nam się dogadać.
FMV wystawiałem tutaj.
[#553] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@lekarz_med, post #552

CD32 traktuje jako hobby w hobby, taką ciekawostkę do pobawienia się narazie, interesuje mnie więc komplet do max. 800 PLN a to chyba za mało dla Ciebie ;)
[#554] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@_arti, post #553

Ja też mam olbrzymią zajawkę z CD32 powoli kompletuję co tylko możliwe zobaczymy na ile wystarczy cierpliwości bo 2 -dniowe boje z Promodule troszkę mnie wymęczyły i zraziły do sprzętu tego typu z drugiej strony cena całkiem całkiem jak spojrzę na inne aukcje i rozwiazania SX-1, SX-Pro. Fajnie mieć więcej ramu i CD-rom pod ręką chociaż przymierzam się powoli do moda A1200 czyli CF+DVD w obudowie desktop. Moduł FMV w dalszej perspektywnie ale na pewno nie powyżej 1k. Zawzięcie kolekcjonuję też oryginalne gry dla CD32.
[#555] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@miro_78, post #554

Na amibay.com kupisz za połowe tej ceny. Tylko trzeba upolowac :P

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2012 22:53:22 przez tom256
[#556] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@tom256, post #555

http://www.amibay.com/showthread.php?t=27332
NIe wiedziałem, że mozna taką Amige kupić za taką cene. NIezła oferta.

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2012 09:35:11 przez Skiba
[#557] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Skiba, post #556

skiba normalna cena !!! bo to co sie robi na polskich portalach i juz niestety zagranicznych to smiech na sali
niektore pajace za taki stary komputer chca jak za nowego Macbooka Pro jesce troche i pajaceria bedzie sobie je wyceniac na 6 tys spojrz lepiej ilu jest chetnych ;) po cichaczu , wiekszosc to handlarze kupia ta amige i za chwile ja zobaczysz spowrotem na allegro , Ebay za 3.5 tys lub 700 euro

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2012 09:46:59 przez Blendor
[#558] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #557

Zobacz kto jest pierwszy w kolejce
2 min po wystawieniu.

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2012 10:18:58 przez Dark_luke
[#559] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Dark_luke, post #558

No jak to kto osoby zainteresowane kupnem :)
[#560] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Dark_luke, post #558

Kupi i wystawi za cenę dwa razy większą i będzie jeszcze obrażony że ktoś go krytykuje.

Pozdrawiam
[#561] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #560

pierwszy w kolejce to kolega LEKARZ_med typowy handlarz potem po cichaczu bedzie pisal na PPA ze moze sprzedac taka amge bo ma strychu i mu zalega od 10 lat cena wywolawcza 3.5tys:) zl
[#562] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #561

już sie nie wpisze na liste bo to nie ma sensu, ale szkoda sprzetu.. :(
[#563] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Skiba, post #562

no raczej Nie
[#564] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #561

Co chcesz, marni lekarze marnie zarabiają to musi sobie jakoś dorobić.

Pozdrawiam
[#565] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #564

dokladnie ! Radoslaw , skiba spojrz na skrzynke pocztowa
[#566] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #565

zobaczymy co da sie zrobic
[#567] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #561

Zazdrościsz?
Wystawie nie za 3500 a za 4000zł z cena minimalna 5000zł
Już ci oferowałem a3640 za jedyne 500zł z pozdrowieniami od amigowych handlarzy.
Jak teraz szukasz innej karty to też mam za jedyne 3000 z podpisami wszystkich amigowych handlarzy - zainteresowany?
[#568] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@lekarz_med, post #567

skiba OK
[#569] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@lekarz_med, post #567

A czego on ci może zazdrościć ? marnej pracy do której musisz dorabiać handlem ?

Pozdrawiam
[#570] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #569

Z pracy za te marne 30 000 zł (słownie: trzydzieści tysięcy) miesięcznie jakoś udaje mi się związać koniec z końcem, ale masz racje kasiory nigdy za wiele i jak mogę jeszcze wydoić naiwne owce i zedrzeć z nich parę zł to chętnie bez skrupułów i z prawdziwą przyjemnością to zrobię
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem