[#631] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@gorzyga, post #630

Oczywiście warto zauważyć przeprowadzkę z Polski do Illinois

hdtv_maniac to światowiec przecież!!! Smiech Smiech Smiech Smiech
[#632] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #1

http://allegro.pl/amiga-i2296524226.html

Zadbana sześćsetka, z przełącznikiem kicków. Pewnie jakieś rozszerzenie też ma pod klapką;) . Ino brać bo wykupią . Szkoda ze przed wypłatą jestem :).
[#633] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@companiero, post #632

Już została sprzedana :)
[#634] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@companiero, post #632

Już kupiona.. nawet nie zdarzyłem kliknąć
[#635] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ceny na Ebay - cześć 3.
[#636] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Skiba, post #634

Ciekawe czy kupił ktoś z forum:).
[#637] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@companiero, post #636

Ciekawe dlaczego napisałeś że pewnie ma rozszerzenie pod klapką ?
Znasz ten komputer, twoja aukcja ?

Pozdrawiam
[#638] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #637

Tak kupił ktoś z forum ;) zerknąłem na zdjęcia co się znajduje w zestawie cenę, ocenę sprzedającego i kliknąłem.
[#639] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blendor, post #618

Witam.
Nie nikt sobie kawału nie zrobił o dziwo. Dzwoniłem wczoraj - no to pan mi powiedział że zdjęcia na poniedziałek będą. Rano zszedłem z nocki i ni z gruchy ni z pietruchy żonie i synkowi zachciało się do Łeby jechać do parku dinozaurów (polecam!). Będąc tam zadzwoniłem do pana znowu a on, że ktpoś chce bez zdjęć kupić. No to umówiłem się że mogę w sumie podjechać zobaczyć sobie (80km z Łeby).
Wszystko tak, jak napisał. No i kupiłem (ku piorunom w oczach żony) - dostałem monitor M1438S gratis.
Ogólnie żółciutka, zaniedbana z zewnątrz, CV 3D na pokładzie, dysk 1GB, Kick 3.1 i nagrywarka CD. Kupione ponoć w efunzine jakiś czas temu. Bateria niewylana, nie wymontowana nawet, więc zaraz ją ogarnę troszkę i wywalę baterię...
Foty potem wrzucę.

Płytę A3000 z daughterboard widziałem - nabywca gratis dostanie 2 monitor i dokumentację techniczną płyty A3000 -mi pan nie chciał oddać :P
[#640] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Tom Rain, post #639

No to gratulacje - będziesz miał co z nią robić, ale warto - dobra cena OK
[#641] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@RadoslawF, post #637

Skoro ma przełącznik kicków 1.3/3.1 i sprzedawca wspomniał o WB3.1 to myślę że ciężko by to chodziło z 1MB :).
Aukcja nie moja.

Pozdrawiam:)
[#642] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #616

do takiej sumy że się posram na stojąco - już biegnę po papier toaletowy
[#643] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Tom Rain, post #639

Ale kiła.Umówił sie facet ze mną na poniedziałek.....miałem ją kupić
[#644] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@rick1982, post #642

Tydzień na naukę mniej rynsztokowego języka.
[#645] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@mailman, post #644

[#646] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #645

A3000T

Zaczynam chcieć Można Mediatora i CD-ROM normalnie podpiąć
[#647] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #645

A3000T UK only :( a A4000 trzeba odebrać osobiście zatem jak dla nas, mieszkańców kraju nadwiślańskiego raczej mało kuszące oferty... ale jako ciekawostki to i owszem, całkiem całkiem OK
[#648] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@ITU, post #647

a może przydałby się wątek o głupocie kupujących ? :)
http://allegro.pl/commodore-amiga-cdtv-porzadki-w-komorce-i2285136038.html
ponad 200 zl za samo gołe cdtv i nie wiadomo czy sprawne....a 10 osób się już bije
[#649] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Blizzard, post #648

Ceny sygnowane logiem C= ale i nie tylko, idą w górę i to żadna nowość. A że biją się o nią tak zaciekle w połowie aukcji to tylko pogratulować sprzedawcy że nie wywalił na śmietnik, może komuś się przyda :)
[#650] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@ITU, post #647

ja nie widzę problemu żeby osobiście odebrać
jestem w UK co miesiąc :D
[#651] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@highend, post #650

No kolega jest, ale 90% innych szanownych użytkowników nie jest...
Nie rozumiem więc czy to było w rodzaju chwalenia się (po co?) czy żalenia (jak większość teraz pewnie łka... ;)

Ja podejrzewam, że nie chodzi tutaj tylko o "pickup UK" tylko że i w tej materii mamy złą sławę na zachodzie ("a za ile pójdzie po za?", "a czemu tak drogo?", "dam pińcet..." etc)...

;)

Ps.
A potem do ceny dojdzie prowizja, opłata paliwowa etc... ;P

Ostatnia aktualizacja: 24.04.2012 22:37:38 przez Tom Rain
[#652] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@highend, post #650

No to nic tylko brać :) Będziemy kibicować OK Nie zmienia to jednak faktu, że odebrać sprzęt możesz niejako przy okazji wyjazdu. A gdybyś miał się wybrać tylko i wyłącznie po Amigę, to również nie miałbyś z tym żadnego kłopotu? Amigi fajne, ale warunki odbioru - dla mnie koszmar
[#653] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@ITU, post #652

To ja dodam może odsiebie że zamieszczam linki do takich ciekawych aukcji ze względu na to, że zawsze można spróbować się dogadać w sprawie wysyłki. W większości przypadków się to udaje. Sam nieraz tak robiłem kupując coś w USA (niechętnie wysyają do Europy), czy też w UK. Na ogół jeśli napisze się, że jeśli wygra się aukcje i pokryje wszystkie koszty wysyłki kurierem to się zgadzają. Przeważnie sprzedający obawiają się tej wysyłki, że podczas transportu sprzęt się uszkodzi i będz zwrot z drugiej cześci Europy. :)

Przykładowo ja Nexta ciągałem w ten sposób z Kanady, po to tylko aby kilka lat pózniej kupić piękny kompletny zestaw paroma CD-Romami, twardymi dyskami i softem od devlopera tego systemu i progarmisty, który przeszedł na emeryturę. :D Sam mi to wszystko przywiózł, podłączył i pokazał co i jak. :)
[#654] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #653

Jak kiedyś chciałem kupić figurki na ebayu z USA to na pytanie czy wysyła do Polski koleś mi odpisał: 'You must be kidding.'
[#655] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@tom256, post #654

Zależy na kogo trafisz. Niektórzy wg mnie wystawiają aukcje nawet nie myśląc, że ktoś spoza USA będzie zainteresowany kupnem, może nie wiedzą o tym, że poza stanami istnieje jakaś cywilizacja ;)
[#656] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@pampers, post #655

Dokładnie. :) Zależy na kogo trafisz. Generalnie moje doświadczenie jest takie, że niemal każdego można przekonać. Można też próbować licytować bez pytania, :) wygrywasz aukcje i wtedy piszesz do sprzedajacego - dowiaduje się ile przesyłka i przelewasz szybko kasę (najlepiej, bezpieczniej PayPal).

Nie wiem, może moim przypadku decydują "magiczne literki" UK, że ludzie nie mają problemów z wysyłką.

Kiedyś miałem drugie konto na PL i faktycznie nawet podając adres do wysyłki w UK, musiałem w kilku emailach przekonywać sprzedającego że mimo że konto mam zarejstrowane w PL (a on tam nie wysyła) to ma mi wysłać na adres w UK, bo tam obecnie żyję. W końcu facet skumał i przysłał mi nawet bardzo uprzejmy list w angielskim stylu z przeprosinami. :)
[#657] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #656

[#658] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@tom256, post #657

Jeżeli ktoś chciałby nabyć CS MKII 040 w celu późniejszej przeróbki na 060, może być zainteresowany ta aukcją.
[#659] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@tom256, post #657

No i się sprzedała za 390F. Liczyłem, że osiągnie cenę 400F. :)
[#660] Re: Ceny na Ebay - cześć 3.

@Deftronic/..., post #659

No cena swietna.

Trafiła/trafi do kogoś od nas z forum???

Ostatnia aktualizacja: 26.04.2012 14:24:57 przez tom256
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem